avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut intre doua persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut intre doua persoane fizice

urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 luni.
1.Legea permite unei persoane fizice sa imprumute o alta persoana fizica (mentionez ca nu percep dobinda),sau ajung sa fiu dat eu in judecata ca am ajuns camatar :D
2.Daca nu respecta termenele de plata in cat timp im recuperez banii printrun proces??
3.contract de inprumut se recomanda sa fac cu avocat sau la notar??
4.Eventual sa pun ipoteca pe vreun bun imobil(teren casa)pentru suma inprumutata ,daca da atunci fac contractu de imprumut la notar impreuna cu ipoteca.Sau persoana fizica nu pot sa fac treaba asta.in acest caz cum il execut,ii vind bunul imobil ipotecat retin suma inprumutata iar diferenta ii dau in mana????
5.In caz de deces al persoanei ce ma fac??? sa includ in contract si pe sotia omului in caz ca moare numai unu de la celalalt recuperez banii??
Idea e sa fiu protejat in caz de neplata si sa pot recupera cat mai rapid banu,care acuma il am in buzunar.
Cel mai recent răspuns: andreea34u , utilizator 11:42, 27 Decembrie 2013
Buna ziua,
Am si eu niste nelamuriri. vreau sa cumpar o masina de la cineva care n-a terminat leasingul si nu are banii s-o achite integral fara sa-i dau eu. Eu vreau s-o iau cash. Intrebarile sunt::

a.) ii dau banii sa inchida leasingul si fac act notarial pentru banii dati? ( nu stiu cum e procedura legala)
b.) facem cesiune de leasing si apoi inchid leasingul iar apoi se face act intre firma de leasing si mine? cat e taxa de cesiune in general si cea de inchidere prematura de leasing?

in cazul a) ce trebuie sa scrie in contract? scriu exact ca dau suma x ca avans pantru masina yurmanda ca mai apoi sa dau diferenta de la suma imrumutata aici si pretul cerut de vanzator?
am si eu o intrebare...daca se depaseste termenul scadent scris in contractul de imprumut cum se procedeaza? daca eu nu ma prezint la notar sa mentionez ca nu mi s-a returnat imprumutul se considera ca persoana respectiva mi-a inapoiat suma? sau eu pot sa il execut silit si dupa 2 luni de la termen atata timp cat nu exista un act facut la notar care sa ateste ca el mi-a restituit imprumutul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Bani pt imprumut andu86 andu86 as dori sa stiu si eu daca imprumut pe cineva, un prieten cu o suma rezonabila de bani, si incheiem un act la notar prin care se spune data si modul de ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)