avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema teren

Buna ziua !

Acum 4 ani am cumparat un teren intr-o comuna din Ilfov . Terenul este intravilan si are PUZ aprobat. Intre timp am reusit sa construiesc si o casa pe el . Aceasta propietate se afla la intersectia a 2 strazi .Deci pana aici nimic anormal....
Intre una din laturile gardului meu si una din strazi ( pe o lungime de 50 m si o latime de 6-7 m ) a ramas o fasie de teren a nimanui . In toate planurile de situatie terenul meu apare ca se invecineaza pe acea latura doar cu strada.
Intrebarea mea este :
Exista vreo posibilitate de a cumpara sau inchiria acest teren al nimanui ?


Multumesc mult.


O zi buna
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:22, 3 Iunie 2008
Daca in planurile cadastrale terenul dvs. se invecineaza cu strada, cel mai probabil ca si acea fisie va apartine dvs. Trebuie sa faceti o rectificare CF in sensul ca aveti o suprafata mai mare de teren din masuratori decat cea din acte - se mai intampla.
Care ar fi primul pas care trebuie sa-l fac ?
De unde ar trebui sa incep ?

Multumesc
Depinde si dde PUZ, daca exista PUD... poate ca Primaria a lasat o bucatica pentru eventualitatea maririi drumului... nu stim...
E ciudatel ce e trecut in planul dde situatie de la Cf, cum a fost prevazut, si daca s-a aratat ca e vecin terenul tot cu strada si acolo, cum s-au facut calculele...

Actiunea in rectificare e prescriptibila in 3 ani parca, nu?
Cred ca este exclusa marirea drumului . Ar insemna ca sa elimine multe din casele construite cam de 5 ani.
Drumul pleaca drept din intersectie , iar in PUZ apare putin oblic. Oricum , sunt singurul propietar din cartier care se invecineaza cu niste balarii. Toate terenurile din cartier au 1000 ( 20X50 ) mp sau multipli.
Deci nu prea sunt sanse ...sa inteleg ?
Nu stiu, domnule, nu cunosc situatia juridica a terenului, in cauza, nu stiu ce inseamna oblic (apare in plus, in minus?), nu am detalii sa va pot spune daca aveti sanse sau nu.
Cert e ca, daca doreati o rectificare, puteati sa o faceti pana acum. De multe ori, o vizita la un avocat ne poate economisi o gramada de bani si nervi... macar asa, pentru a cunoaste situatia, ca nu obliga avocatul pe client sa-si duca dosarul in instanta sau la notar daca acesta vrea sa mai astepte ca... ba nu are bani, ba timp etc.

Ideea e ca omul sa afle din timp cat timp isi mai poate permite sa astepte.

Apoi, ma intrebati daca aveti sanse, dar am subliniat ca depinde de una-alta, nu mi-ati dat detalii la necunoscutele acelea... Asa incat, de unde sa stiu? Dv. mergeti la banca sa-i intrebati daca primiti creditul fara informatii despre venituri si garantii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate - expropriere pentru nevoi de utilitate publica cretzustancu cretzustancu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - intrun cartier limitrof al Constantei, strada trecuta din extravilan (4 metri latime) in intravilan (proiectata ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate - expropriere pentru nevoi de utilitate publica cretzustancu cretzustancu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - intrun cartier limitrof al Constantei, strada trecuta din extravilan (4 metri latime) in intravilan (proiectata pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire drum acces vampire666tc vampire666tc Buna ziua, am luat o bucata de teren care se invecineaza cu un drum.Vecinii pretind ca in titlul de proprietate din 1994 acest drum le apartine si ca acesta ... (vezi toată discuția)