avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: banu20 , utilizator 14:15, 24 Mai 2012
Nu este nevoie de demisie. Solicitati incetarea CIM prin notificare scrisa, in baza art.31 alin.3 c.mun. Nu este nevoie de motivarea hotararii luate.
Art. 31 alin 3 Codul muncii
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Răspuns DA
In cazul in care notificati dvs angajatorul, in baza art.31 alin.3 C.mun., referitor la incetarea c.i.m. nu veti putea beneficia de somaj ..
Vedeti art. 31 alin (3) Codul Muncii
(3) pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Multumesc la toata lumea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Conditii demisie in perioada de proba sorinmold sorinmold Buna ziua!as dori o lamurire privitor la urmatoarea intrebare :sunt angajat pe perioada nedeterminata dar cu una din clauze fiind perioada de proba de trei ... (vezi toată discuția)