avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare, calitatea de bun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare, calitatea de bun comun

buna ziua! tatal meu a acumparat in 2006 o locuinta de la o societate. Acea societate i.a eliberat tatalui o factura dar nu au incheiat un contract de vanzare cumparare deoarece societatea nu detinea cartea funciara a imobilului. este vorba despre un imobil aflat in mediul rural. prima intrebare ar fi > tatal meu poate actiona in instanta societatea respectiva,astfel incat sa poata obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de proprietate?a 2 a problema ar fi ca tatal meu urmeaza sa se recasatoreasca intr/una din zilele urmatoare,mama mea fiind decedata,iar imobilul a fost achizitionat dupa decesul mamei si as vrea sa stiu daca putem incheia un antecontract de vanzare cumparare prin care el se obliga ca dupa perfectarea documentului prin judecatorie imi vinde imobilul inainte de incheierea casatoriei.3 poate dovedi cu acea factura ca imobilul a fost dobandit inainte de casatorie, deci nu are caliatea de bun comun cu viitoarea sotie astfel incat sa nu mai fie nevoie de vizita la notar pentru incheierea antecontractului? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 13:38, 9 Februarie 2013
la prima intrebare raspunsul este da, insa nu numai factura este suficienta ci si dovada de plata respectiv viramentul bancar, in cadrul procesului tb insa sa demonstrati si intelegerea partilor relativ la pretul de achizitie de atunci, sper sa fi fost mentionat in factura ce reprezinta cu exactitate suma virata. intrebarea a doua raspuns afirmativ, poate incheia o promisiune bilaterala de vanzare cumparare, si in final bunul nu constituie bun comun in raport cu noua sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare-cumparare Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Doresc sa vand o casa. Cumparatorul imi va achita doar o parte din suma totala. De aceea,ne-am hotarat sa facem un precontract de ... (vezi toată discuția)
Aparatament cumparat ianinte de casatorie dar intabulat dupa sabina492005 sabina492005 buna ziua am o situatie mai dificila am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele pt ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)