avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In legatura cu pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In legatura cu pensie alimentara

Buna ziua. As dori sa ma ajute cineva pentru ca sunt foarte incurcat,,va rog sa nu ma atace nimeni ci doar s ama indrume. Pb sta in felul urmator:
Am o fata din casatoria anterioara ce anul trecut a ajuns la varsta majoratului. Anul acesta a terminat clasa a 12 ..a ramas corigenta la 2 materii si nu a intrat in bacaulaureat( m-a si mintit in acest sens a spus ca nu este pregatita sa sustina bacalaureatul si nici mama ei nu mi-a spus nimic ,,in fine)in acest caz sunt obligat sai mai platesc pensia alimentara? pana cand sunt obligat sa-i platesc pensia alimentara. ?in cazul in care nu isi continua studiile,,multumesc.
Cel mai recent răspuns: popdorin123 , utilizator 09:22, 29 Iulie 2013
Pensia alimentara pentru copilul major se plateste pana la varsta de 25 ani, daca este integrat in sistemul de invatamant, si, nu realizeaza venituri salariale, sau daca se casatoreste..Ok..
va multumesc foarte mult pentru raspuns.
As dori sa stiu in cazul in care nu promoveaza bacalaureatul, cea dea doua sesiune, de cand pot cere sistarea pensiei alimentare.? As dori sa stiu daca se poate inscrie la vreo scoala postliceala ( sau daca se inscrie la vreo facultate fara frecventa) trebuie sa ii platesc in continuare pensie alimentara? Mentionez ca in momentul de fata este plecata de acasa si nu ne raspunde la telefon,,Am incercat sa o sun pentru ca are 2 corigente si trebuie sa vina sa le dea dar nu raspunde la telefon,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani Instalator69 Instalator69 Buna ziua.Sint un parinte(tata) care platesc o pensie alimentara conform hotaririlor judecatoresti(au fost doua,dintre care una, de majorare la 25%)De-a lungul ... (vezi toată discuția)
Despre pensia de intretinere gavrileusebiu gavrileusebiu Pentru copilul pe care-l am din prima casatorie-o fata,conform legii,am fost obligat la plata unei pensii de intretinere pana la terminarea ... (vezi toată discuția)