avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile

Va rog frumos sa-mi explicati daca prescriptia este intrerupta de somatie fara a fi urmata de executare silita. Mai explicit daca pentru un credit restant, pe care banca la cesionat catre o firma de recuperare, aceasta catre alta firma, fiecare trimitand cate o somatie sau o instiintare de plata, neexistant nici o hotarare de executare silita din martie 2009 cand ar fi fost ultima rata a creditului, termenul de prescriptie este martie 2012 sau se intrerupe la fiecare somatie. Din Codul civil eu inteleg ca termenul se intrerupe doar daca a fost recunoscut prin plata sau inscris, prin emiterea executarii silite sau la termen. Va rog foarte mult sa ma lamuriti in aceasta privinta. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:35, 23 Iulie 2013
S-au scris sute de subiecte pe aceatsa tema. Nu ultima rata este inceputul termenului de prescriptie. pentru fiecare rata curge un termen separat. Doar daca se declara scadenta anticipata avem un termen unic. daca spuneti ca s-a cesionat creanta, la momentul primei cesiuni a inceput sa curga un termen unic de prescriptie, pentru ca nu se putea cesiona decat creanta, scadenta anticipat si nu contractul de credit.
Notificarile trimise de creditor nu intrerup prescriptia, pentru un credit din 2009. Somatia de executare, trimisa de executorul judecatoresc, intrerupe prescriptia. A fost o perioada in care nu era necesara incuviintarea executarii, poate de aia nu exista incheierea de incuviintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica termenul de prescriptie coraina80 coraina80 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o nelamurie. Pentru un card de credit, ultima rata a fost achitata in Nov 2008 si intre timp datoria a fost ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)