avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxe subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxe subsolul blocului

Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a aprobat de catre asociatia de proprietari amenajarea de boze la subsolul blocului. Bunicii mei si-au amenajat si ei o boxa, in care ei, apoi parintii mei, au depozitat mai multe lucruri. In apartament stau acum niste prieteni, cu chirie, de 2 ani, dar care nu a cerut acces si la boxa, astfel ca lucrurile noastre au ramas in boxa ca si pana atunci, inchise cu o usa cu lacat.

Acum cateva zile, din intamplare am ajuns la apartament, si m-am dus si la subsol. Am constatat ca usa noastra fusese inlocuita cu o usa noua, iar peretele fals dat jos si pus zid. Dupa discutii cu adminstratorul blocului si cu presedinta asociatiei de proprietari, am aflat ca in bloc se mutase, de cateva saptamani, o noua familie. Ei au aflat de existenta boxelor la subsol si si-au exprimat dorinta de a avea si ei una. Alta vecina i-a dus la boxa noastra, spunandu-le ca a fost a unei doamne care a murit de cativa ani, iar familia ei a vandut apartamentul, fara sa ii mai intereseze si boxa. In realitate, doamna aceea nu a avut niciodata o boxa amenajata alaturi de noi ceilalti.

Impreuna, domnul nou si vecina care l-a dus acolo au spart lacatul, au scos lucrurile noastre afara, chemand oameni sa le ia doar pe cele care nu ii interesau, si-au depozitat lucrurile lor, au pastrat din ale noastre ce au dorit si au schimbat usa si peretele. Absolut nimeni nu a luat legatura cu noi, nici cu prietenii din apartamentul nostru, sau cu altcineva din bloc. Am aflat, dupa cum am spus mai sus, din intamplare, fiindca am trecut in ziua aceea pe acolo. Doamna presedinta a spus ca ea nu stie nimic, iar vecina aceea a spus ca asa stia, ca acea boxa nu mai este a nimanui din bloc si nu a considerat ca familia noua are pe cine sa intrebe, cand au vazut ca sunt lucruri inauntru si lacat pe usa, ca oricum nimeni de fapt nu mai stie care boxa este a cui, decat a lor personala, fiindca generatia bunicilor mei nu mai este, iar in locul lor sunt rudele tinere sau alti noi proprietari, si boxele nu au fost niciodata numerotate.

Va rog frumos, ma puteti sfatui ce pot face, in acest caz? De recuperat, nu mai putem decat lucrurile ramase, dar se poate si altceva? Sa ne recuperam si spatiul?
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
InuIoana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:11, 29 Martie 2016
Daca boxele au fost date "pe vorbe", cum se facea pe vremuri, prin buna intelegere, atunci legal nu mai aveti ce face.
Doar sa mergeti la noii locatari si sa le spuneti ca sunteti mostenitorii persoanei care a decedat, deci va vreti boxa si lucrurile inapoi. Nu trebuia sa sparga lacatul daca nu se documenta la presedinte, sau la administrator, sau si la alti vecini care stiau de bunicii dv.
Atat timp cat executarea de spatii delimitate si denunite "boxe" reprezinta o intelegere intre vecini,respectiv dv nu detineti prin actele de achizitie apartamnet dreptul si la spatiu anexa-boxa,recuperarea spatiului nu se poate realiza decat eventual prin discutii direct cu aceia care utilizeaza vechea dv boxa
Nu se mai justifica discutii referitor la dreptul si calitatea vecinei bine voitoare care a indicat drept nefolosita si fara utilizator boxa dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o parere! locuiesc intr-un ... TJohn TJohn Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc intr-un bloc vechi si la subsol sunt improvizate boxe, fara o hotarare a asocietiei sau alte ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol bloc barbu.laura10 barbu.laura10 Bunicul meu a lasat mostenire fratelui meu apartamentul.Prin notariat legal,dupa moartea bunicului au aparut probleme din partea presedintelui de bloc.In urma ... (vezi toată discuția)