avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Modificare acoperis
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Modificare acoperis

Buna ziua am cumparat o casa veche din chirpici cu doua anexe si as dori sa-i schimb acoperisul si sa unesc cele doua anexe,din placi azbociment voi pune tigla metalica si va fi nevoie si de turnarea unei centuri ce acte ami trebuiesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:31, 30 Martie 2018
Pana la acte, vad ca v-ati facut deja planul si bugetul. Placile de azbociment pe care le doriti au vreun certificat de conformitate? Pentru ca ele sunt de fapt interzise printr-o directiva UE mai veche pe care Romania a implementat-o in legislatia interna (expunerea la azbest poate cauza cancer). Deci nu sunt legal de folosit si daca deja exista, pot fi indepartate doar de firme special autorizate in acest sens.
Aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului puteti solicita autorizatie de demolare plus ctie. de la primarie.
Pentru a incepe lucrarile aveti nevoie de avizul Inspectoratului de stat in ctii.
Lucrarile de ctii. pot fi efectuate legal, numai de catre firme autorizate cu care incheiati contract de prestari servicii. Lucrarile trebuie supravegheate de un diriginte de santier pe care il angajati cu contract de prestari servicii.
Pentru a inscrie casa noua in cadastru si carte funciara, la finalul ctiei. trebuie sa efectuati receptia finala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire acoperis azbociment Diana D0707 Diana D0707 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care ar fi demersul legal pentru inlocuirea placilor de azbociment de pe un acoperis? Dupa inlocuire, unde ar trebui predate ... (vezi toată discuția)
Acte necesare demolare construcție +autorizare construire Cucinela Cucinela . Dețin o construcție ( în stare avansata de degradare -a fost construita în 1998 și adusa doar pana la centura-efectiv este doar temelia , pereții din ... (vezi toată discuția)
Construire anexa in mediul rural de 3,2m alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,am cumparat o casa in mediul rural,avand doua camere si un hol din chirpici,pe care vreau sa o renovez si sa anexe o baie,bucatarie si o sufragerie ... (vezi toată discuția)