avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces-verbal de amenda pus in cutia postala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces-verbal de amenda pus in cutia postala

Poate fi nerespectarea procedurii de comunicare a unui p.v de amenda motiv de anulare in instanta? Am primit o amendă de la poliția locală sector 2 care a fost lipită pe usa apt meu doar pt a fi fotografiata astfel, in realitate am gasit-o in cutia postala. Acest fapt m-a impiedicat sa iau la cunostinta de ea in termenul de 15 zile. (Verific rar posta, având în vedere că nu corespondez cu nimeni, facturile le primesc online si orice solicitare/reclamatie/sesizare/petitie o trimit prin email sau whatsapp.) Legea prevede ca un p.v de amenda se comunica prin posta sau prin afisare la domiciliul contravenientului, iar afisare nu inseamna punere in cutia poștală.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2022
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:53, 10 Mai 2024
Aspectul invocat de dv nu reprezinta temei legal care sa genereze anularea PV
~ Conținut șters la cerere ~
Legea spune clar: afisare la domiciliul contravenientului, nu punere în cutia poștală. Dacă nu se ridica de la posta, pasul urmator este afisare la domiciliu. Cu alte cuvinte nu sunt obligată să o ridic de la posta (poate nu sunt in localitate in perioada respectiva.) De aceea legiuitorul a prevăzută în subsidiar modalitatea de comunicare prin afisare. Care este OBLIGATORIE! Deci contravenientul nu este obligat să ridice de la posta, dar agentul constatator este obligat să afișeze pe usa apt sau in orice alt loc vizibil.

Voinea Liviu a scris:

Procedura de comunicare prin posta a fost corecta.
Daca dvs verificati rar posta nu este decat vina dvs.

Bun si un om care se trezeste cu un PV de amenda aruncat in cutia postala, in plic inchis, dupa ce posta nu a catadicsit sa trimita aviz, cum poate face dovada "datei de afisare" respectiv a datei la care a intrat efectiv in posesia PV și de la care curg cele 15 zile in care poate plati sau contesta ???
Daca plicul e de amenda rovinieta si nu scrie nimic pe el, in afara de niste numere, de unde stie Posta ca e amenda si nu e altceva in plic ca sa faca afișarea ?
Omul nu ar trebui sa primeasca in cutia postala si o copie a PV de afisare cu data pe el care sa fie dovada de comunicare? Trebuie sa umble pe la posta sau cum?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
kres, utilizator
Omul nu ar trebui sa primeasca in cutia postala si o copie a PV de afisare cu data pe el care sa fie dovada de comunicare?

Raspunsul este DA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)