avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, recent am vazut o decizie sau un ordin prin ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, recent am vazut o decizie sau un ordin prin care pfa/II ...

Buna ziua,

recent am vazut o decizie sau un ordin prin care pfa/II trebuiesc considerate ca si consumatori la reclamatii pentru ancp. Ma poate ajuta cineva cu informații despre asta?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:13, 25 Septembrie 2023
Ar fi cam ciudat să fi văzut așa ceva. De curând, ANPC a oprit la Sibiu activitatea mai multor firme, printre care și două PFA-uri:
[ link extern ] /

Asta înseamnă că PFA-urile sunt, dpdv al legislației protecției consumatorilor, operatori economici, iar reclamațiile pe care le depun nu sunt luate în considerare.
Unde ați văzut ce spuneți? Dați detalii.
Buna ziua,

La asta m-am referit, va rog explicati cine cunoaste in detaliu...

Contractele de comunicații electronice pot fi încheiate în scris, pe hârtie sau în format electronic, utilizând semnătura electronică, dar și prin mijloacele de comunicare la distanță, conform reglementărilor în vigoare, transmite Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Microîntreprinderile, întreprinderile mici sau organizațiile non-profit beneficiază de aceleași drepturi pe care le au și consumatorii în relațiile contractuale cu furnizorii de servicii de comunicații electronice, în măsura în care nu au convenit în mod explicit să renunțe, în tot sau în parte, la aceste drepturi.
DECIZIA ANCOM 73/2023
Art. 14
(1) Furnizorii de servicii de acces la internet și de servicii de comunicații de voce, SMS și MMS sunt obligați să informeze consumatorii cu privire la atingerea unui cost în valoare de 50 EUR sau 250 RON, fără TVA, care excedează valorii abonamentului, calculat fără luarea în considerare a costurilor înregistrate cu accesarea serviciilor cu valoare adăugată.
(2) Consumatorii pot renunța, în mod expres, la informarea prevăzută la alin. (1).
(3) Furnizorii menționați la alin. (1) pot decide includerea în limita de consum a costurilor înregistrate cu accesarea serviciilor cu valoare adăugată.
(4) Prevederile prezentului articol se aplică utilizatorilor finali microîntreprinderi, întreprinderi mici sau organizații nonprofit în măsura în care aceștia nu au convenit în mod explicit să renunțe în tot sau în parte la aplicarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare abuziva din partea vodafone mcordos mcordos Fapte : - am avut abonament vodafone - inclus 4 eura / luna - acces internet - la 2 zile de la inceputul perioadei de facturare - am fost anuntata pe SMS ca ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)
Factura cosmote prtslucian prtslucian Am stat 10 min pe internet de pe telefonul mobil si imediat m-au sunat ca am cost suplimentar 224 euro,fara sa descrc ceva doar am intrat pe youtube. Nu am ... (vezi toată discuția)