avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua! Se poate efectua receptia finala a ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua! Se poate efectua receptia finala a lucrarilor executate ...

Buna ziua! Se poate efectua receptia finala a lucrarilor executate dupa expirarea duratei de valabilitate a unui contract subsecvent de executie lucrari, tinand cont ca durata de valabilitate a contractului este mai mica decat perioada de garantie acordata lucrarilor? Durata de valabilitate a contractului subsecvent de executie lucrari a fost de 7 luni iar perioada de garantie acordata lucrarilor a fost de 36 luni.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:00, 13 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti descrie mai clar situatia in ordine cronologica? Adica: s-a contractat o lucrare publica/privata. S-au efectuat lucrari... etc. Specificati toate etapele relevante, inclusiv receptia la terminarea lucrarilor daca a fost facuta.

Nu inteleg acel contract este subsecvent ce? Lucrarilor? Primului contract? Garantiei? Poate sunt pe fuga, dar nu imi e clar.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Buna ziua!
In data de 23.09.2020 s-a incheiat un contract subsecvent de lucrari pentru o lucrare publica (lucrare de intretinere la drumuri) in baza unui Acord-cadru.
In data de 19.01.2021 s-a efectuat receptia la terminarea lucrarilor prin incheierea si aprobarea procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor, In continutul procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor s-a consemnat ca termenul de garantie al lucrarii este de 36 luni.
In Contractul subsecvent de lucrari incheiat in data de 23.09.2020, la capitolul "Durata contractului", s-au consemnat urmatoarele:
- Durata prezentului contract este de la data intrarii in vigoare si pana la 30.11.2020;
- Durata de implementare a prezentului contract subsecvent (durata prestatiilor) este de la data intrarii in vigoare pana la data de 30.10.2020;
- In perioada 31.10.2020 - 30.11.2020 se va finaliza verificarea situatiilor de lucrari executate,, se vor intocmi acte aditionale, si/sau facturi de penalitati, daca este cazul si se va efectua receptia lucrarilor.
In Contractul subsecvent de lucrari, incheiat in data de 23.09.2020, au fost consemnate si urmatoarele clauze:
- Executantul are obligatia de a incheia in numele Achizitorului, dar si al Executantului, o asigurare, care va acoperi, de la data inceperii executarii lucrarilor si pana la receptia finala.
- Executantul este obligat sa constituie garantia de buna executie in cuantumul prevazut in documentatia procedurii de achizitie, respectiv 10% din valoarea contractului fara TVA.
- Garantia de buna executie va avea valabilitatea pana la receptia finala la care se adauga 20 de zile calendaristice.
- Autoritatea contractanta are obligatia de a elibera/restitui garantia de buna executie dupa cum urmeaza: a) 70% din valoarea garantiei, in termen de 14 zile de la data incheierii procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor; b) restul de 30% din valoarea garantiei, la expirarea perioadei de garantie a lucrarilor executate, pe baza procesului-verbal de receptie finala.
- Receptia lucrarilor se efectueaza in doua etape: la terminarea lucrarilor si receptia finala, la expirarea perioadei de garantie.
- Perioada de garantie acordata lucrarilor este de 36 luni (ce constituie perioada de garantie a lucrarilor si perioada de remediere a defectelor), de la data semnarii procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor contractate.
Fata de cele prezentate, as dori sa stiu daca dupa 36 luni de la semnarea procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor, pentru contractul subsecvent de lucrari incheiat in data de 23.09.2020, se poate efectua receptia finala, tinand cont ca durata contractului a fost pana la 30.11.2020.
Va multumesc anticipat,
Trebuie vazute actele, sa analizezeun jurist asa ceva e necesar sa se vada ce acte sunt corespondenta, stadiul, daca si ce termene s-au respectat si ce nu, se solicita de catre executant fiecare receptie... nu este o receptie in doua etape, sunt doua receptii, odata la terminarea lucrarilor executate si o receptie a lucrarii dupa perioada de garantie. Fiecare are alte efecte juridice.
V-am intrebat de ce ii tot spuneti contractului de lucrari contract subsecvent. Este subsecvent la ce? Subsecvent inseamna ca urmeaza dupa ceva, nu inteleg de ce ii spuneti astfel.
Receptia finala se poate face dupa terminarea perioadei de garantie, insa nu stiu daca sunt sau nu probleme intre executant si beneficiar, presupun ca este o autoritate de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract subsecvent BNK BNK Buna ziua . Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni. Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)
Receptia finala bloc+adapost antiaerian raluka raluka Sunt responsabil autorizatii la o societate. Trebuie sa fac receptia finala a unui bloc ( care are si adapostul aerian). Care este procedura? Cine face parte ... (vezi toată discuția)