avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna! Conform HG 1425/2006 pentru a putea fi evaluator ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna! Conform HG 1425/2006 pentru a putea fi evaluator de risc ...

Buna!
Conform HG 1425/2006 pentru a putea fi evaluator de risc si sef sepp ai nevoie de studii superioare tehnice, agricole sau silvice. Exista asa ceva la noi in tara care sa ofere studii doar la distanta?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:30, 15 Mai 2024
Probabil va referiti la absolvirea unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore necesar indeplinirii cerinţelor minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzător nivelului superior , nivel care va da dreptul s[ fiti sef al unui serviciu extern de prevenire si protectie.. Asa este pentru a a putea indeplinii conditiile de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzator nivelului superior trebuie ]n primul rand sa fiti absolvent in domenii fundamentale: de ştiinţe inginereşti, sau ştiinţe agricole sau/şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată (Art 50 din NM aplicare Leg 319/20-06 aprobate prin HG 1425/2006) apoi sa fiti absolvent a unui curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă cu o durată de cel puţin 80 de ore plus a cursului postuniversitar de 180 de ore. Nu puteti urma (daca puteti le urmati degeaba) cursul postuniversitar daca nu indepliniti conditiile de a avea studii superioare inginereşti, sau agricole sau silvice..
In forma initiala a normelor metodologice de aplicare Leg 319/20-06 aprobate prin HG 1425/2006 era prevazut curs postuniversitar de evaluare a riscurilor cu o durată de cel puţin 180 de ore dar art. 50 a fost modificat de pct. 35 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 955 din 8 septembrie 2010 si in prezent este prevazut doar curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
inspectorSSM, utilizator
Am cautat pct. 35 din HG 955/2010 care in continuare precizeaza absolvirea unui curs postuniversitar de 180 de ore.
HG nr. 955/ 2010 mentioneaza:
35. Articolul 50 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Art. 50. - (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Deci este vorba de program de invatamant in domeniul ssm cu o durata de 180 de ore, nu doar de un curs postuniversitar de evaluare a riscurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente Gabitzu89 Gabitzu89 Care este diferenta dintre Inspector in Protectia Muncii si Evaluator in Securitate si Sanatate in munca? (vezi toată discuția)
Buna ziua. am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. ... victor1986 victor1986 Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. Conform articolul 50 din 1425/2006 (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul ... (vezi toată discuția)
Vin iar cu o intrebare legata de infiintarea unui serviciu extern ... sophia0406 sophia0406 Vin iar cu o intrebare legata de infiintarea unui serviciu extern de prevenire si protectie. Printre altele, pentru a putea fii sef serviciu extern din hg. ... (vezi toată discuția)