avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua! Dacă ești angajat pe funcția de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua! Dacă ești angajat pe funcția de controlor/referent ...

Bună ziua!
Dacă ești angajat pe funcția de controlor/referent asistent, între timp terminând studiile superioare cu diploma de licență, cum se poate transforma postul în inspector asistent? Doar prin examen de promovare în clasa? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 11 Mai 2024
Conform legii nr. 251/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
Art. 58 indice 1. prevede ca:
,,Avansarea în trepte de salarizare se face în condiţiile legii privind sistemul unitar de salarizare a funcţionarilor publici."

iar

Art. 59. arata ca:
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, în condiţiile legii.

(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului."

Succes!
1. Legea 188/1999 este abrogata . ... In prezent, exista Codul administrativ, art.480 si urm pentru functionarii publici.

2. Pentru personalul contractula exuista HG nr. 1.336 din 28 octombrie 2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice

Pentru inspector asistent trebuie organizat examen de promovare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa lorelora lorelora Buna seara. Sunt referent superior intr-o institutie publica, anul acesta am absolvit o facultate cu studii de lunga durata si am promovat examenul de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Incadrare functionar public de pe studii medii pe studii superioare elenaalbean elenaalbean Daca un functionar public din admnistratia locala incadrat referent grad profesional asistent absolva studii superioare, cum va avea incadrarea: Inspector ... (vezi toată discuția)