avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Știe cineva cât întâlnite sunt cazurile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Știe cineva cât întâlnite sunt cazurile in care ...

Buna ziua,
Știe cineva cât întâlnite sunt cazurile in care minorul care are 10 ani si dorește să stea cu celelalt părinte, decât cel căruia i-a fost încredințat("custodie comuna ").
Au succes ca si cazuri in România si daca instanta chiar tine cont de opinia copilului la vârsta aceasta.
Si care ar fii pașii corecți de urmat.

Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:42, 14 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca și procedura, se cere în instanta schimbarea locuintei copilului , iar copilul va fi ascultat. Trebuie sa dovediti ca s-au schimbat condițiile în care s-a stabilit prima data unde sa locuiasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă judecătorul audiaza copilul se tine cont de , interesul superior.'!al acestuia .Un copil de 10 ani poate fi ,, momit"de un parinte mai permisiv, mai darnic în cadouri etc.La 15,16 ani se poate spună ca minorul ar avea un cuvânt de spus dar pana atunci se verifica alte aspecte..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuinta minorului poate fi schimbata daca se schimba condiitiile avute in vedere initial, insa opinia copilului nu este determinanta.

Asa cum arata si colegul anterior, vointa copilului poate fi constransa sau pacalita, poate dori sa locuiasca cu un parinte mai permisiv de exemplu, la 10 ani nefiind la varsta la care sa exprime un punct de vedere cu valoare juridica si nu isi poate orienta vointa in scopul celui mai adecvat interes in dezvoltarea sa ulterioara.

Ceea ce inseamna ca - in solutionarea cauzei - se vot corobora mai multe probe specifice acestui tip de proces si se va putea da un verdict care va pune in prim plan exclusiv interesul superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce varsta minorul poate decide singur la care din parintii divortati vrea sa locuiasca? gabi_br.ro gabi_br.ro Exista stipulat in vreo lege varsta la care minorul poate decide singur la care din parintii divortati poate sa locuiasca?Ma intereseaza varsta cand copilul ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere in instanta parintele nerezident schimbarea ... cirlanvaleriu cirlanvaleriu In ce conditii, parintele nerezident poate cere in instanta schimbarea domiciliului propriului fiu de 17 ani la el acasa, in conditiile in care copilul nu ... (vezi toată discuția)
Copil minor. Nita Lacramioara Nita Lacramioara Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu ... (vezi toată discuția)