avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura storno fara tva !
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura storno fara tva !

Buna ziua ! Firma trebuie sa emita o facutura storno (se iau produsele retur) dar cand au fost facturate produsele firma era platitoare de tva dar acum are tva anulat din oficiu. Cum intocmesc factura storno ..la ce valoare si ce se intampla cu tva-ul? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:16, 12 Mai 2024
În perioada cât are codul de TVA anulat din oficiu firma colectează TVA pentru bunurile vândute sau serviciile prestate și o declară în D311 (nu are drept de deducere a TVA pentru achiziții). Deci, și returul se facturează cu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Factura persoana impozabila ce are codul de tva anulat din oficiu Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire I]in cazul unei firme careia din 1 februarie 2014 i-a fost anulat din oficiu codul de inregistrare in scopuri de TVA pentru motivul ca doua ... (vezi toată discuția)
Inregistrare prin optiune pt. achizitii intracomunitare cf art 126 alin 6 cf adriana.r adriana.r Pentru o firma neplatitoare de tva, care are achizitii intracomunitare care nu depasesc plafonul de 10000 euro, nu este in avantaj sa se inregistreze in ... (vezi toată discuția)