avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, am următoarea problemă : ca să mă pot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, am următoarea problemă : ca să mă pot branșa ...

Bună seara, am următoarea problemă : ca să mă pot branșa la gaz am avut nevoie de semnătura prin notar a vecinei că este de acord să mă "înțep" la țeava ei de gaz (menționez că stau la casă). Acum, după 5 ani de când m-am branșat, mă amenință că nu mai e de acord și că "îmi va tăia gazul". Poate oare să facă asta, legal vorbind?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:47, 21 Mai 2024
Dacă dumneavoastră v-ați branșat legal, în magistrala care alimentează ambele locuințe, nu vă poate tăia gazul, comite o infracțiune, acea țeavă, chiar dacă a fost plătită de dumneaei, nu mai este în proprietatea dumneaei, a intrat în patrimoniul distribuitorului de gaz! În proprietatea ei este doar țeava care pleacă de la contorul ei înspre casa ei, n-are ce vă face!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
eugenoctavian1968, utilizator
Teava nu a intrat in patrimoniul distribuitorului ci este proprietatea tuturor celor bransati cu acord de la proprietarul care a modificat-o.
Distribuitorul nu are voie sa umble la teava fara acordul asociatiei de proprietari si a celor care au platit-o initial.

Cand se cere acordul unii notari stabilesc ca teava devine acum proprietate si a noului bransat. In felul asta se asigura ca urmatorul care va veni va fi nevoit sa ia acordul de la mai multe persoane si daca nu ii gaseste pe toti odata va beni cu ei pe rand iar el va face mai multe acte si mai multi bani. (hotii notaresti)

Unde se merge pe incredere se lasa proprietar doar primul si el ia banii si imparte cu ceilalti.
Dar chiar daca ar vrea doamna nu va poate restrictiona dreptul.

La fel raman bransati si cei care poate erau inainte (diferite situatii).
Adica daca a fost o teava care asigura debit doar pentru un foc (aragaz) la care era bransati toti ceilalti cu contoare individuale apoi dansa a venit si a marit teava ca sa suporte debit pentru al doilea foc la toate apartamentele atunci toti ceilalti raman bransati cu un foc pana cand doresc al doilea foc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
Eu vă sugerez să vă mai documentați!
Orice magistrală intră în patrimoniul distribuitorului, utilizatorul are în proprietate doar rețeaua de la mijlocul de măsurare la locul de consum.
Altfel ai putea să te branșezi cum dorești înaintea contorului, să dai cui dorești și să percepi ce tarif vrei pentru ce vine pe magistrală! Unde ați văzut dumneavoastră așa ceva?
Daca ati vazut ATR-uri de gaz si electrica acolo este si era precizat chiar si cu ordinul 17 cand bransamentul er agratuit ca exista despagubiri acordate catre : si enumera pe toti.
Cand era ordinul 17 platea distributia sumele catre proprietarii care devenisera toti pe rand cu drepturi egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Problema cu acordul proprietarilor coloanei de gaze.... StefanStelian StefanStelian Am hotarat de curand sa fac demersurile necesare pentru bransarea la coloana de gaze din scara blocului in vederea montarii unei centrale de ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)