avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act vc cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act vc cu uzufruct viager

buna ziua. va rog sa ma ajutati in marea mea problema.in aprilie anul acesta am mai prezentat problema mea care este destul de grava.Tatal meu a incheiat in 2006 un contract cu uzufruct viager cu toata averea lui ,mai precis casa si peste 10 ha de teren nepotului meu care avea in acel an 6 ani ,tutore fosta cumnata adica mama copilului.Mentionez ca intre timp fratele s-a despartit de cumnata si au inceput amenintarile cu proprietatile tatalui meu.Mama mea nu a stiut nimic ,totul a figurat ca si mostenire a tatalui meu .Mentionez ca tata cand a vazut ce a facut a deschis proces de anulare a actului -proces pierdut si apoi a facut recurs.La recurs mama a intervenit ca si intervenient accesoriu.Astazi am primit sentinta si s-a respins recursul.Sunt disperata si nu stiu daca mai este vreo cale .Hotararea e irevocabila.
Deci ,mai exista vreo cale de atac si care ar fi?
Sunt mai multe sanse sa deschid eu proces ca succesor de drept ,ca mi s-a incalcat rezerva succesorala?
Si asta acum sau dupa moartea tatalui meu?Multumesc
In timpul vietii, tatal dvs. putea dispune cum dorea de proprietatea sa. Ceea ce puteti face dvs. e ca in calitate de mostenitor, dupa ce va adresati notarului ultimului domiciliu,sa atacati actul pe motiv de donatie deghizata.
multumesc.V-am mai adresat dumneavoastra inca o intrebare astazi tot pe aceeasi tema.sper sa nu va suparati.Vreau sa va intreb ,ceea ce mi-ati spus adineauri ,in calitate de mostenitor cand ma pot ataca actul pe motiv de donatie deghizata? Acum sau dupa moartea tatalui?.Nu as fi atat de disperata dar e vorba de mama care dupa moartea tatalui meu( e paralizat si are 78 de ani) ,va ramane pe drumuri.Fosta nora deja a venit sa ne anunte ca va pune lacate peste tot .

Se poate ataca actul pe motiv de donatie deghizata dupa decesul tatalui.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient accesoriu intr-un proces de anulare act vanzare cumparare teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema.In 2008 tata a vadut casa nepotului meu (in varsta de 6 ani ).,contract cu uzufruct viager.A vandut-o fara ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vc cu uzufruct viager teslovan florentina teslovan florentina Este cel mai pros facut contract?Cel mai greu de anulat?Tatal meu a fost dus in eroare si a facut un asemenea contract unui nepot -copil adoptat de fratele meu ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie se poate sparge? laura_agapy laura_agapy AM O INTREBARE MAI DIFICILA .DE ACEEA TREBUIE SA EXPLIC MAI MULT.IN CASA PARINTILOR MEI AM LOCUIT ATAT EU CAT SI FRATELE MEU CU SOTIA LUI.TATAL NOSTRU A MURIT ... (vezi toată discuția)