avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sanctiune nerespectare art. 221 (4) C.P.P. ... ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sanctiune nerespectare art. 221 (4) C.P.P. ... ?

art.221(4) CPP ; ,, Cand prin savarsirea unei infractiuni s-a produs o paguba uneia din unitatile la care se refera art. 145 CP ( unitati publice ) , unitatea pagubita este obligata sa sesizeze deindata organul de urmarire penala , sa prezinte situatii explicative cu privire la intinderea pagubei , date cu privire la faptele prin care paguba a fost pricinuita si sa se constituie parte civila . ``
In cazul unitatilor publice devalizate de propriile conduceri - in cazul in care s-ar stabili savarsirea unei infractiuni in acest sens , pentru nesesizarea organului de urmarire penala de catre cei ce au stiut , care este sanctiunea incalcarii art. 221(4) ?
Cel mai recent răspuns: Bonix , utilizator 13:53, 23 Iulie 2009
Mie mi se pare ca in acest caz- al instituliilor publice - art. 263 cp este cel ce contine obligatia functionarilor de autodenuntare . Ei au un regim special fata de infractorul de rand - reprezentand o institutie publica si in aceasta calitate de reprezentant al institutiei publice imi pare ca tocmai prin art. 263 ( ce are subiect calificat - functionarul public ) au obligatia autodenuntarii . Unde gresesc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a aduce la cunostinta o posibila infractiune leusan leusan Care este baza legala prin care o persoabna este obligata sa aduca la cunostinta organelor judiciare o posibila infractiune,? de aemenea intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Esti obligat sa faci plangere? Tessa_2 Tessa_2 Exista o lege care te obliga sa faci o plangere daca ai aflat ca sa intamplat o infractiune? Multumesc (vezi toată discuția)
Sesizare organe judiciare in cazul violului georgiana.td georgiana.td Lucrez la un compartiment de stare civila , iar in ultimul timp vin la declararea nasterii tot mai multe mamici minore (13,14, 15 ani), iar tatal copilului, in ... (vezi toată discuția)