avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie masina pusa sub sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie masina pusa sub sechestru

Buna seara..am cumparat o masina pe data de 18.08 ..contractu de vanzare cumparare a fost facut pe 18.08 masina am scos`o de la financiar pe 18.08 si trecuta la mine la financiar pe 23.08....urmand ca aseasta masina sa fie trecuta sub sechestru pe data de 25.08.Ce este de facut?
Ideea este ca transferul dreptului de proprietate va opera de plin drept in momentul schimbarii talonului si inregistrarii masinii in Registrul national al vehiculelor pe numele dvs. (asta este cerinta de publicitate in domeniul vehiculelor - cartea funciara a vehiculelor ca sa zic asa).

Bun. Deci, daca va opreste politia in trafic, actul pe care are dreptul sa vi-l ceara este Talonul masinii, caci nu are politia treaba cu alte hartii ale dvs., pur si simplu nu-i intereseaza, nici direct si nici legal.

Bun. Deci, daca talonul este pe numele fostului proprietar si dispozitia de sechestru la fel, atunci automat politia duce la indeplinire masura sechestrului si cu asta basta.

Bun. Mai departe, va revine dvs. sarcina sa umblati, sa contestati, sa dovediti s.a.m.d. cum ca treaba sta altfel.

Ce v-am scris in mesajul anterior ramane valabil, adica mai aveti 11 zile ca sa duceti la indeplinire procedura de inmatriculare a vehiculului.
Am facut adresa impreuna cu un avocat si am le am trimiso executorilor unde am atasat actele doveditoare de cumparare si au spus ca nu pot sa ridice sechestru si ca trebuie ordin judecatoresc
Ignorații. Nu pot sechestra decât bunuri ale debitorilor. La data la care contractul de vânzare-cumpărare a dobândit dată certă, recte 25.08.2016, bunul a ieșit din patrimoniul debitorului lor, iar transferul de proprietate le este opozabil.
Ca atare, procesul-verbal de sechestru este nul absolut.
Dacă vor încerca ceva, faceți direct plângere penală împotriva executorului.

PRECIZARE : dacă există ipotecă pe bunul mobil-autoturism, sau gaj pe vechiul cod civil, atunci ați rămas fără mașină. Sechestrul este legal, petru că transferul de proprietate nu este opozabil creditorului ipotecar. Verificați AEGRM.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
intrebarea mea est : daca ma duc la RAR apare sechestru? si cand ma duc sa schimb numerele apare sechestru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aveam mașina sub sechestru și mi s-a dus motorul. Apoi am dezmembrat auto și vândut pe piese. Însă nu îl pot scoate de la primărie și nici din circulație. Nu am verificat uleiul la timp și am calat motorul. Sa pui sechestru pe o mașină din 2001 și văi de ea de mașina, mi se pare absurd. Eu am vrut sa o vând înainte de sechestru, și nu a cumparat-o nimeni că avea probleme. Vroiam sa o mai țin un an și să o s-au la rabla, dar nu am apucat că s-a stricat. Am transmis executorului problema mașinii și tot nu vrea sa o scoată de sub sechestru, și ea nici nu mai exista. Am cerut scoaterea de sub sechestru că sa o pot radia. Și eu o să plătesc că prostul impozit și anul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in anul 2022 am cumparat un audi a 8 cu acte valabile ... Fane_sinaia@yahoo.com Fane_sinaia@yahoo.com Buna ziua, IN ANUL 2022 AM CUMPARAT UN AUDI A 8 CU ACTE VALABILE MI-A OFERIT SI FISCALUL IAR ACUM O LUNA M-A OPRIT POLITIA SI MI SA RETINUT TALONUL MASINII ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara fiscal DanielHerisanu DanielHerisanu Buna ziua, Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto. Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om ... (vezi toată discuția)
Sechestru asupra bunului mobil alexandru_B alexandru_B Buna ziua! Vin cu o serie de intrebari la o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Am fost casatorit cu o persoana timp de 1 luna dupa care am ... (vezi toată discuția)