avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Aviz psihologic APT cu recomandare EVALUARE PSIHIATRICA
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Aviz psihologic APT cu recomandare EVALUARE PSIHIATRICA

Buna ziua! In urma controlului psihologic, efectuat ca urmare a controlului medical periodic, un angajat primeste pe avizul psihologic: APT cu recomandarea evaluare psihiatrică. In calitate de angajator se poate solicita dovada efectuarii controlului psihiatric si a unor documente medicale eliberare de psihiatru? Angajatorul mă somează să aduc până la 01 iulie 2024, documente doveditoare că nu există o astfel de problemă. Este legal ceea ce face angajatorul ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:53, 25 Aprilie 2024
Este legal, dacă așa a recomandat psihologul Și pe angajator îl obligă Medicina Muncii să vă ceară să aduceți scrisoare medicală și de la medicul psihiatru.
Cu tot respectul va intreb, nu cumva este abuz de putere? Nu trebuia ca medicul de medicina muncii sa-mi dea o trimitere catre medicul psiholog ? Nu cumva dosarul meu medical este confidential si daca sunt obligata sa duc acea scrisoare medicala, nu trebuia sa o duc medicului de medicina muncii si nicidecum directorului.
Da, si eu consider ca scrisoarea medicala de la medicul specialist trebuie sa o duceti, un exemplar la medicina muncii, si alt exemplar la medicul de familie.
In cadrul controlului medical periodic, medicul specialist de medicina muncii poate trimite lucratorul la medici specialisti pentru examinari medicale suplimentare conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art.22 lit.f) la indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigaţii şi/ sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
Medicul specialist de medicina muncii este singurul in masura, sa emita/ sa finalizeze fisa de aptitudine a lucratorului conform prevederilor,
-art.22 lit.e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
Pentru conformare la aceasta prevedere, rezultatul examinarii psihiatrice se trimite medicului specialist de medicina muncii, urmand ca acesta sa stabileasca aptitudinea in munca a lucratorului.
Prin raportul pe care il intocmeste, medicul specialist de medicina muncii informeaza angajatorul asupra starii de sanatate a lucratorilor, in urma examinarii periodice obligatorii.
-art.29 (2) Serviciul de medicina muncii care asigură supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor va întocmi şi va prezenta angajatorului, anual, un raport care va cuprinde în principal concluziile evaluării stării de sănătate a lucrătorilor, precum şi recomandări medicale privind promovarea sănătăţii la locul de muncă.
Pentru cazuri deosebite, medicul specialist de medicina muncii poate informa angajatorul asupra starii de sanatate a oricarui lucrator, daca exista un risc pentru lucrator si/ sau pentru colegi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara, control psihiatric marymary marymary La sedinta la care sunt convocata pentru cercetare disciplinara, in loc la a se da curs dezbaterilor, se comunica mie si comisiei planificarea mea pentru ... (vezi toată discuția)
Aviz psihologic cu recomandare control psihiatric ap_popescu ap_popescu Buna ziua! In urma controlului psihologic, efectuat ca urmare a controlului medical periodic, un angajat primeste pe avizul psihologic : apt cu recomandarea ... (vezi toată discuția)