avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare consum apă chirie spațiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare consum apă chirie spațiu comun

Bună ziua, sunt membru al unei asociații de proprietari foarte recent înființată unde avem un spațiu comun închiriat unui chiriaș cu destinația de depozit. Acest chiriaș plătește o sumă inclusă în chirie care este destinată fondului de reparații/imbunatatire confort, conform contractului de închiriere actual. Totuși, acest spațiu consumă apă, iar noi nu avem un apometru separat pentru a măsura acest consum.

Cum putem legal să redirecționăm o parte din banii plătiți de chiriaș pentru a acoperi costurile de apă, având în vedere că fondul de reparații/imbunatatire confort este destinat exclusiv reparațiilor și investițiilor?

Există vreo modalitate legală de a ajusta sau restructura plățile pentru a include costurile de apă într-un mod conform cu legislația actuală?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
dramaviking, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:19, 12 Mai 2024
Nefiind proprietar, nu este obligat să facă aceste lucruri. Doar în teorie o fi simplu, dar e o proprietate comună, prin urmare proprietarii vor dota partea comună închiriată. Chiria se plătește conform contractului și banii se duc în fondul de reparații. Așa zice legea, nu prevede altceva.

eugenoctavian1968 a scris:


Montează apometru, aduce documente, se calculează la cât arată apometrul!
Costul apometrului și manoperei montajului se scade din chirie. Simplu.

Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli din veniturile din chirie la bloc soringabriel soringabriel Am facut amenajari la bloc incluzind un spatiu verde in fata blocului care are iarba si este udat cu aspersoare. Pentru aceasta am instalat un contoar separat. ... (vezi toată discuția)
Repartizare chelt asociație Petro38 Petro38 Repartizare chelt asociație Buna ziua. Suntem o asociație de proprietari formată din 2 scări. În situația în care se zugrăvește sau se fac ... (vezi toată discuția)
Obligatia firmei de a veni la montarea repartitorului vali m vali m Buna ziua, Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era ... (vezi toată discuția)