avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce se intampla daca nu mai completez declaratia 212?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce se intampla daca nu mai completez declaratia 212?

Ce se intampla daca nu mai completez declaratia 212. Conform noului model, trebuie nr de contract de inchiriere. Nu am asa ceva. Nici declaratia c168 sau cea de estimare a veniturilor din chirie.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: lupitaa , utilizator 10:58, 13 Mai 2024
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
adica sa nu declarati veniturile din chirii ? se intampla ca e evaziune fiscala acest lucru si nu va recomand.
Stimate domn Grama. Multumesc pentru raspuns.

Nu asta este intentia. Dar nu pot valida documentul pentru ca nu am nr de contract. ( contractul de inchiriere nu este inregistrat nicaieri). Si nu stiu cum sa procedez..

SI in cazul in care nu mai este inchiriat apartamentul? (EXPIRA LA 01.08.24 si este posibil sa nu se prelungeasca)

Exista vreun formular, se declara cumva?

Tin sa precizez ca NU locuiesc in Romania.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

adica sa nu declarati veniturile din chirii ? se intampla ca e evaziune fiscala acest lucru si nu va recomand.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine puneti dvs si formularul 168 unde o sa treceti un numar de contract ( pt inregistrare la ANAF) si apoi declaratia unica si va fi ok.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista obligatia inregistrarii contractului de inchiriere pe undeva... Ii dati nr. 1, ca e primul dumneavoastra contract.
Declarati fix pentru 7 luni, ca nu aveti de unde stii daca se prelungeste sau nu. Daca or fi si celelalte 5 luni, le declarati ulterior.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
DinuX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OG 16/ 2022 a reintrodus obligația înregistrării contractelor de închiriere la ANAF (în termen de cel mult 30 de zile de la încheiere). Deci, așa cum a scris domnul Cornel Grama, depuneți formularul 168 și declarația unică (le găsiți pe site-ul ANAF). Acestea se pot depune online. Nu este o opțiune, ci o obligație legală (sancționabilă în cazul neîndeplinirii). Dacă ulterior apar modificări la contract, acestea se vor declara tot prin cele două formulare amintite mai sus,
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
lupitaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venit din inchiriere popescueduard4 popescueduard4 buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire: am un contract de chirie care are efect incepand cu data de 01.03.2024. Am depus cererea de inregistrare (formularul ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa depun declaratia c168 la finanțe? fsimon fsimon Buna ziua, va cer opinia in urmatoarea speta. Avand un PFA cu cod caen 6820( Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate) si ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste cass in 2018 pentru venituri doar din chirie si arenda? crisad crisad Obtin venituri doar din chirie si arenda. Suma cumulata este de 1700 lei/luna. Cum se calculeaza CASS? (vezi toată discuția)