avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Poate un student face practica la o firma fara ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Poate un student face practica la o firma fara examenul de medicina ...

Poate un student face practica la o firma fara examenul de medicina muncii? Este vorba despre o practica generala, nu pe o functie specifica sau un anumit loc de munca.
Multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:39, 14 Mai 2024
1. Practica elevilor şi studenţilor se organizează şi se desfăşoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.

2. Legea 258/2007
art. 20
Practicantul participă activ la activităţile desfăşurate de partenerul de practică, doar dacă acestea sunt în interesul specializării, al dezvoltării cunoaşterii, dar numai după efectuarea de către acesta a instructajelor de protecţie a muncii şi de apărare împotriva incendiilor, specifice acelor activităţi.
Elevii si studentii aflati in practica nefiind angajati cu contract individual de munca, nu sunt supusi prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.
Instruirea dpvd ssm si psi-su este obligatorie pentru elevi si studenti inainte de a fi admisi la locurile de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica de specialitate a studentilor Alexha Alexha vreau si eu sa ma lamuresc in legatura cu practica de specialitate a studentilor de la facultatile de drept....daca cineva imi poate spune exact care este ... (vezi toată discuția)
Studenta facultate asistente medicala arcani arcani Buna ziua. Sunt în anul 3 facultatea de asistente de medicina Timișoara. Doresc sa-mi desfășor activitatea, când voi absolvi facultatea, intr-un cabinet ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)