avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Societatea noastra detine un antrepozit
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Societatea noastra detine un antrepozit

Buna ziua !Societatea noastra detine un antrepozit de depozitare pt bauturi alcoolice cu incadrari NC 2207 si 2208 si bere
Am dori sa ne precizati daca de la 01.01.2024 ,plata accizelor la buget este obligatoriu sa se efectueze inaintea eliberarii bauturilor alcoolice si a berii din antrepozit catre clientii din Romania sau acciza este exigibila la data de 25 a lunii urmatoare pt luna anterioara ?
Daca plata se efectueza inaintea livrarilor din antrepozit(avem si 20 de livrari zilnice), se fac plati catre buget pt fiecare livrare in parte ?!
Redam mai jos modificarea din codul fiscal:
"Începând cu data de 01.01.2024, potrivit OUG nr. 115/2023, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Livrarea produselor prevăzute la art. 350 alin. (1) lit. b), art. 351 alin. (1), cu excepţia produselor care se încadrează la poziţiile 3.1.1, 3.1.2, 3.1.3 şi 3.2.1 din anexa nr. 1, art. 352, art. 353 alin. (1) şi a produselor energetice prevăzute la art. 355 alin. (3) lit. a)-e), din antrepozite fiscale ori din locaţia în care acestea au fost recepţionate de către destinatarul înregistrat, se efectuează numai în momentul în care furnizorul deţine documentul de plată care să ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantităţii ce urmează a fi facturată. Cu ocazia depunerii declaraţiei lunare de accize se regularizează eventualele diferenţe dintre valoarea accizelor virate la bugetul de stat de către beneficiarii produselor, în numele antrepozitului fiscal ori al destinatarului înregistrat, şi valoarea accizelor aferente cantităţilor de produse accizabile efectiv livrate de aceştia, în decursul lunii precedente."
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dorina Dolog , utilizator 06:57, 15 Mai 2024
Cred ca se refera la conditiile de autorizare a aeroporturilor civile internationale ,ca destinatar certificat!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
Dorina Dolog, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare bauturi spirtoase - infractiune, procedura contestatie carolmihai carolmihai buna ziua, zilele trecute au fost confiscate de la domiciliul meu aprox 450 l rachiu de catre Directia Regionala Vama sens in care mi -s-a intocmit un proces ... (vezi toată discuția)
Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara bauturi alcoolice si cafea prajita viniqum viniqum Buna ziua , Florin Chiriac este numele meu , iar compania pe car eo reprezint vrea sa achizitioneze spre vanzare bauturi alcoolice( vin linistit , bere) ... (vezi toată discuția)