avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card european de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card european de sanatate

Buna ziua
Mă confrunt cu următoarea dilema: fata mea a absolvit liceul în România, in 2023 apoi a primit bursa de studii din partea statului irlandez și studiază acum la Dublin. Când am cerut CASMB sa ii elibereze card european de sănătate, au refuzat, zicând că numai studenții români care studiază în România sau au primit bursa de studiu din partea statului român în alt stat UE, pot cere și primi acest card. Apoi fiică-mea l-a solicitat autorităților irlandeze, gandindu-se că dacă e student acolo, ar trebui sa fie asigurată de statul irlandez acolo. Și acestea au refuzat-o, zicând că e cetățean român, deci trebuie sa ceară cardul de la statul român. Ne-am întors către CASMB arătând că legea sănătății (parca 95) precede că "studenții până în 26 de ani" beneficiază de asigurare de sanatate. Iar legea nu diferențiază între studenții români care studiază în România sau în alt stat UE. Ne-au refuzat, zicandu-ne sa plătim asigurare la ANAF.
Mai e vreo cale de a obține acest card?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
cosmingrigorescu@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 09:12, 15 Mai 2024
Mergeti la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a vedea ce solutie exista :
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)
Acordare card european de sanatate studentilor care invata in strainatate takanuva takanuva In CODUL FISCAL apar, ca si persoane care nu platesc CASS dar sunt asigurate in sistemul public, studentii pana la 26 ani care nu au venituri din munca; ... (vezi toată discuția)