avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua Fiul meu a fost condamnat la recidiva fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua Fiul meu a fost condamnat la recidiva fara sa fie recidivist ...

Buna ziua

Fiul meu a fost condamnat la recidiva fara sa fie recidivist

Ce pot face

Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recidiva nu e o forma de condamnare. Există recidivă când, după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an condamnatul săvârșește din nou o infracțiune cu intenție, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de cel putin un an.
Scrieti ca i s-a retinut starea de recidiva fara sa fi fost condamnat anterior? Trebuie sa ne dati mai multe amanunte, altfel e greu sa va raspundem. A fost condamnat definitiv ultimat data? Unde s-a judecat procesul? (Judecatorie, Tribunal Curte de Apel?).
Buna seara

Va multumesc pentru raspuns .
Fiul meu a fost arestat pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere in Martie 2014 , eliberat conditionat la data de 26.01.2016 .
In Martie 2020 a condus iar fara carnet a fost condamnat cu apli art 41 si 43 , recidiva . A fost condamnat . Este in penitenciar din Ian 2023 .
Trecuse termenul de incercare . Fapta lui nu a fost o infractiune continuata ? De ce i s- a aplicat recidiva si limitele de pedeapsa
Am facut apel , contestie in anulare , fara nici un rezultat

La fapta pentru care a fost condamnat ( Martie in 2020) i sa u pus si doua conduceri care nu le a savarsit

Vrem sa facem revizuire ptr cele doua conduceri care nu le a savarsit , au venit si persoanele din strainatate care erau de fata , au dat declaratie la notar autentificata

Ce putem facem ? Avem vreo sansa ?

Mutumesc
In 2014 pentru ce perioada a fost condamnat? Daca a fost condamnat mai mult de 2 ani reabilitarea nu se face de drept ci doar pe cale judecatoreasca. Asa ca in martie 2020 cand a condus din nou fara carnet era recidivist. Nu pare sa aiba vreo sansa revizuirea.
Ce nu inteleg eu este incapatanarea de a conduce fara carnet dupa ce a primit o condamnare cu suspendarea executarii pedespei inainte de 2014, apoi o condamnare cu executare in 2014 si apoi alta condamnare pentru aceeasi fapta. Nu cred ca o pedeaspsa mai usoara rezolva problema, cred ca problema e in alta parte si ar trebui sa o priviti cat se poate de serios pentru ca dupa ce o sa iasa din penitenciar o sa faca probabil acelasi fapta, daca nu gasiti impreuna vreo solutie.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de liberare conditionata ManuelaPalmatu ManuelaPalmatu Intr-o luna, sotul meu va avea comisia de liberare conditionata. A avut o pedeapsa de 1 an cu executare prin contopirea a doua pedepse: prima de 1 an si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna recidivist? adriansimo adriansimo Buna ziua, Ca inseamna recidivist, din punct de vedere juridic? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)