avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate

Tot incerc sa ma lamuresc , consilierul juridic nu poate fi si traducator autorizat?
Am citit articolul din legea 514 despre incompatibilitati (incompatibilitate cu ,, orice alta profesie autorizata sau salarizata" )
Stiu , se poate spune ca e destul de limpede dar ma intreb , exista cazuri ?
Daca e asa care ar fi consecintele/sanctiunile ?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Grosu Ionuț-Cãtãlin - Consilier Juridic , Consilier juridic 09:35, 20 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule Vasiloiu , va multumesc mult pentru raspunsul util . De asta aveam nevoie , de un exemplu concret de consecinta/sanctiune . Acum , va rog sa imi mai spuneti parerea dumneavoastra tinand cont de faptul ca nu sunt inscrisa in Colegiu . In acest caz ce se poate intampla ? Daca de exemplu reprezint societatea in instanta , hotararea data poate fi lovita de nulitate ?
Sigur , sunt constienta de faptul ca trebuie sa rezolv problema , dar intre timp as vrea sa stiu ce riscuri exista , pana o rezolv .
~ Conținut șters la cerere ~
D-le Vasiloiu , va multumesc inca o data .
In legatura cu inscrierea in tablou , dupa ce am citit prevederile legale am citit si discutiile din forum si am constatat ca parerile sunt foarte impartite , aducandu-se multe argumente in favoarea sustinerii ca nu este obligatorie inscrierea in colegiu pentru reprezentarea societatii in instanta . Dumneavoastra spuneti ca un consilier juridic neinscris in colegiu nu poate reprezenta societatea in instanta ?

Experienta practica nu am inca . Care este practica instantelor in acest sens ? Conditioneaza calitatea de reprezentant al cj de inscrierea in tablou?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Colegiul consilierilor juridici lia19. lia19. Buna ziua .Va rog sa ma mai ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana este consilier juridic din anul 2006 luna Octombrie pana in prezent.Nu a fost inscrisa ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic? magnum88 magnum88 Buna ziua. 1.Profesia de consilier juridic in cadrul unei societati pe actiuni este incompatibila cu aceea de asociat unic si administrator al unui SRL? 2. ... (vezi toată discuția)