avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Ultimele răspunsuri

Ultimele răspunsuri

Nimeni, dar absolut nimeni din cei care sunt primiți în spațiul unui imobil, n-au nici o treabă cu proprietatea și dreptul la proprietate.
Fie nu a fost pe faza cineva care se pricepe și a ratat întrebarea dvs.
Sa se tina de școală unde?
Înțeleg ca în momentul de față, ea studiază în Germania. Iar pentru mutatul la un liceu din România, are nevoie și de acordul părinților.
În maxim 6 luni, conform OG 2/2001, ar trebui ca să aveți un PV de contravenție pentru necomunicare date, deci cam în maxim 6 luni fără vreo săptămână ar trebui sa primiți o astfel de comunicare. Termenul de comunicare e de 5 zile, de la data primirii plicului.

De obicei apare în cutia dvs. poștală un aviz, precum că aveți ceva la oficiul poștal, pentru care se solicită prezenta la oficiu pentru a semna de ridicare.


Se pare ca este o întrebare fără răspuns deoarece fie ca nu interesează pe nimeni , fie ca nu vrea nici un consultant sa răspundă.

sebiTM a scris:

Legea 360/2023 art 147:

Art. 147
(1)Persoanele ale căror drepturi de pensie au fost acordate de casele teritoriale de pensii în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2015, care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul pensiilor militare de stat, cât şi în sistemul public de pensii, pot solicita recalcularea pensiei prin excluderea perioadelor realizate în sistemul pensiilor militare de stat.
(2)În situaţia prevăzută la alin. (1) se păstrează dreptul la categoria de pensie de care beneficiază la data recalculării, considerându-se îndeplinite condiţiile de acordare a dreptului. Numărul total de puncte rezultat în urma recalculării este cel corespunzător stagiilor de cotizare realizate în sistemul public de pensii.
(3)În situaţia reglementată la alin. (1) şi (2), perioadele asimilate stagiului de cotizare se valorifică în unul dintre sisteme, în funcţie de opţiunea beneficiarului.
(4)Drepturile rezultate în urma recalculării se cuvin şi se acordă începând cu luna următoare solicitării.
Cum trebuie aplicat acest articol de lege pentru cei care au avut pe langa stagiila de cotizare militare si stagii de cotizare in viata civila?
În perioada 2011-2015 ,în baza Legii nr.119/2010 pensiile militare au devenit contributive ,dând posibilitate in baza art.107 din Legea nr.263/2010 privind pensiile publice, celor care au realizat stagii de cotizare in sistemul public ,sa aducă stagiile în vederea recalculării pensiei militare în plata.Dupa apariția Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, și a Ordinului comun nr.M25 semnat de miniștri și directorii instituțiilor din S.N.O.P.S.N, ordin prin care s-a aprobat metodogia de recalculare a pensiilor militare ,sa capturat ,în decizia de pensie, perioadele de contributivitate în sistemul public, fără posibilitatea de a fi valorificate la valoarea punctului de pensie,