avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua.Mi sa desfacut contractul pe neprezentare la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua.Mi sa desfacut contractul pe neprezentare la munca ...

Buna Ziua.Mi sa desfacut contractul pe neprezentare la munca am fost trimis acasa din cauza unui conflict , din ziua aceea am fost trimis acasa sinu am mai fost primit la munca.Desi eu m-am prezentat la locul de munca nu am fost primit.Le am facut reclamatie la itm de vreo doua ori dar nu s-au luat nici o masura impotriva.Am inregistrat-o pe directoare cum ca nu ar fi acela motivul real pentru care ar fi vrut sa imi desfaca contractul .Prima convocare m-am prezentat eu intamplator pentru ai inregistra nu mi-a venit nimic prin posta , m-am dus si imi spunea sa imi dau demisia nu se tinea nici o comisie cu nimeni , si nu am primit nimic la mana ca mi sa facut aceea cercetare .Dupa aceea la a doua nu m-am mai prezentat deoarece ma ca imi tot spuneau ca cheama politia .Credeti ca as avea sanse in instanta cum ca le am facut reclamatie la itm si ei nu au intervenit , si cu integistrarile cum imi spune sa imi dau demisia , si ca ei nu m-au mai primit la munca! Nu stiu ce sa fac sa bag dosaru sau nu la tribunal!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 27 Mai 2024
1. Ce ati reclamat la ITM?

2. Cu ce articol v-au incetat c.i.m.?


Cornel Vasile a scris:

1. Ce ati reclamat la ITM?

2. Cu ce articol v-au incetat c.i.m.?

I-am reclamat la itm ca nu vor sa ma primeasca la munca , dar nici nu inceteaza contractul , cu articolul 61.
ITM-ul nu are ce sa faca in aceasta situatie .

În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573).


Art.61 C.mun. implica cercetarea disciplinara a salariatului .

ati primit decizia de concediere ? cand?
Nu stiam la cine sa apelez!Contractul a fost incetat in 26 aprilie imediat dupa convocarea din 25 .Eu am primitl decizia doar in data de 9 mai.Nu stiu exact daca am ceva sanse si nu stiu ce sa fac !

Doar eu eram convocat dar nu imi faceau nici o cercetare cu nici o comisie doar cand ma duceam imi spuneau sa imi dau demisia , asta a fost la prima , (care nici macar nu am primit-o prin posta m-am dus eu ) sa i inregistrez sa am dovezi ca n-ar fi motivul real de neprezentare la munca si dupa aceea imi tot spunea ca cheama politia si la a doua nu m-am mai prezentat ei oricum nu faceau nici o cercetare (in convocare scria ca de ce nu ma prezint la munca dar eu nu ma duceam pt ca nu primieau ei .Problema este daca mi -ar cere probe instanta cum ca m-as fi dus la munca si nu m-am prezentat doar am o inregistrare cum directoare ar recunoaste xa ma trimis acasa si acela ar fi motivul.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pana pe 9 iunie , aveti posibilitatea de a o contesta in instanta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am o problema la locul de munca am avut o problema ... Cancel Cancel Buna Ziua.Am o problema la locul de munca am avut o problema cu o colega de lucru care ma hartuia intruna ( si sefii stiuau de asta , doar ca ea era prietena ... (vezi toată discuția)
Concediere fara o hartie clara ...ajutor..!!! EugenA EugenA Buna ziua ... Am primit oficial o hartie (cu confirmare de primimire ) in care sunt anuntat ca urmeaza desfacerea contractului de munca , hartia avand nr de ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca cu art.61 lit.a fanana82 fanana82 in data de 13 08 09 am depus demisia la firma care lucram pe motivul ca nu imi primisem salarul pe luna din iulie si imi gasisem de lucru in alta parte.Ei mau ... (vezi toată discuția)