avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul asociației afișează listele cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul asociației afișează listele cu întârziere

Avocatul sau Contabilul ? Cine ma poate lamuri ???Administratorul asociației de proprietari cind a întrat pe funcție plăteam intretinerea în urma cu 2 luni.exemplu....în decembrie plăteam pe octombrie. Astăzi după anii.am ajuns sa plătim în luna Mai a ,anului 2024 intretinerea pe luna decembrie 2023. Cei mai mulți locatari si-au plătit intretinerea la zi adică cum a fost afișată. In ficare luna.Nu avem mari restanțieri. AM PLATIT IN FIECARE LUNA SI TOTUSI SUNTEM IN URMA CU 5 LUNI FATA DE 2 CUM A FOST CU ADMINISTRATURUL VECHI.. UNDE SUNT BANII PE 3 LUNI ??? OAMENI AU PLATIT IN FIECARE LUNA ???
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 20:05, 18 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inteles gresit. De unde au bani de platesc ei consumul a 3 luni si ii recupereaza abia dupa 3 luni?
Ei platesc utilitatile din niste bani adunati in cont sau cel putin asa ar trebui (fond rulment = bani de rulaj )sau treaba lor de unde si ii recupereaza abia peste 3 luni.
Adica au bani de acopera cel putin 3 luni si nu sunt lipsa. Au rezerva in cont altfel va taiau utilitatile.

Asociatia e condusa de un presedinte si un comitet. Ei angajeaza si demit administratorul. Daca nu va convine ca afiseaza cu intarziere sa il dea afara.
[ link extern ]
Legea 196/2018
ART.66
(1) Administratorul are, în principal, următoarele atribuții:
m) calculează, întocmește, supune verificării cenzorilor/comisiei de cenzori, supune aprobării comitetului executiv și afișează la avizier lista lunară a cheltuielilor de întreținere, întocmită conform reglementărilor în vigoare, în termen de maximum 5 zile de la primirea ultimei facturi de la furnizorii de servicii;


mai exista insa greseli de facturare si trebuie uneori sa astepti refacerea facturi.
Noi am stat dupa Hidroelectrica anul trecut de intarziasem 6 luni parca. Apoi au venit niste facturi gresite de la NOVA P&G in numar de 32 si reclamate la ANRE care au fost refacute dupa inca 3 luni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment obligatoriu stela chelner stela chelner Buna ziua, la asociatia de proprietari fondul de rulment mai este obligatoriu? In situatia existentei acestui fond , el trebuie folosit strict numai pentru ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment ema.1 ema.1 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: administratorul blocului in care locuiesc este un tip descurcaret. Intotdeauna a gasit portite sa achite ... (vezi toată discuția)