avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model contestare recunoastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model contestare recunoastere

Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un model de contastare a recunoasterii
Cel mai recent răspuns: sergiunic , utilizator 20:04, 21 Ianuarie 2011
Copilul este nascut in afara casatoriei.Despre ce tagada a paternitatii vorbiti?In privinta copilului din casatorie nu este vorba despre recunoastere ci filiatia fata de tata( de sotul mamei copilului) se stabileste automat, in temeiul legii.
Insa,conform legii, daca recunoasterea copilului facuta de catre tata nu corespunde realitatii , aceasta poate fi contestata .
Insa eu spun ca nu are sens , daca stiti ca tatal din certificat este tatal biologic, intrucat veti pierde , fiindca trebuie efectuat testul ADN , iar tatal poate prezenta si alte dovezi.
Atunci va rog respectuos sa ma indrumati cum sa sfatuiesc pe nepoata mea sa procedeze si care sunt pasii. Multumesc mult Acum ea este casatorita legal cu un cetatean strain care doreste copilul
Gasiti-l pe tatal biolog, pe care oricum nu-l intereseaza de copil, si cereti-i acordul la adoptie al copilului , de catre sotul actual al mamei.Contestarea paternitatii nu se va face cu succes daca nu este intemeiata.V-ar costa bani si nu ar avea rezolvare.Acum, depinde si de legile tarii respective.Ca idee, actiunea s-ar depune la instanta de la domiciliul paratului sau de la resedinta lui din tara( daca are).Nu stiu daca tatal din certificat este cetatean strain.
Tatal biologic al copilului este roman si actiunea o vom inainta in Romania dar tatal are alt nume acum si nu poate fi gasit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când se poate face tăgada paternității de către tatăl biologic (cetățean străin)? myamya myamya Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva care are cunostiinte si ma poate indruma catre un avocat in Bucuresti in tagada paternitatii si care poate fii depusa de ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)