avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avarie masina in parcarea de la Cora
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avarie masina in parcarea de la Cora

Buna ziua,

In incinta parcarii Cora Pantelimon, fiind carosabil umed si noapte am dat intr-o groapa pe care o folosesc ei drept spatiu in care planteaza cate un pom decorativ.

Din cate am inteles de la angajati nu existau pomi deoarece au fost scosi pentru deszapezire.

In urma incidentului pagubele au fost urmatoarele: contraaripa fata dreapta, scut, bara fata.

Respectiva groapa avea o adancime de aroximativ 30 cm, fara nici un marcaj/semnalizare si fara nicio bordura, era pur si simplu la nivelul solului.

Am sa incerc pe cale amiablia sa vb cu cei de acolo, in caz contrar ce trebuie sa fac ca sa ii dau in judecata, de ce lege trebuie sa ma leg, ce probe trebuie sa aduc ?(mentionez ca am facut si poze)

Multumesc!
hori21 a scris:

Intrebarea mea era alta...cine era vinovat daca dadea peste un copil?


Ma-sa.

hori21 - Examenul de conducere pe timpul noptii era foarte bun, insa marcajele tot obligatorii raman, cand ai masina parcata stanga, masina parcata dreapta, clar pierzi din vizibilitate facand o manevra din scurt si banuiesc ca tu nu obisnuiesti la o asemenea manevra sa bagi faza lunga. Era obligatia lor de a marca respectivul loc (avand in vedere ca atunci cand este plantat un pom, pamantul ajunge la nivelul asfaltului, in acest caz era GROAPA). In acel loc nu exista trecere de pietoni, iar ca sa ajungi de la masina in magazin tot prin gropi o iei, acum intelegi de ce am probleme cu luminile de acolo si cu marcajele?
Cat despre timp pierdut mi-l asum, cheltuiala mea de judecata este minuscula pe langa pretul pe care-l plateste Esplanada avocatilor.

CrisB - nu aveam nici cel mai mic interes sa ma arunc in respectiva groapa pt ca masina e ca noua, nu a fost lovita niciodata si nici nu avea alte defecte estetice sau tehnice...
@hori21, cam asa arata parcarea respectiva

[ link extern ]

[ link extern ]

Poate este chiar groapa in care si-a avariat masina @vivr33!;)
Da, acelea sunt gropile, insa dupa cum puteti vedea, alea sunt umplute cu pamant, in cazul meu, groapa era sapata probabil ca urmau a se replanta pomii si era adanca.
Pe timp de zi, banuiesc ca o poate vedea tot omul, trebuie sa fi neatent sa nu o observi, insa noaptea?
sunt intr-o situatie similara, m-am ales cu usa si pragul taiate.
sunt curios ce demersuri ai mai facut tu, mediere sau in instanta, si daca s-a rezolvat problema, cu recuperarea valorii pagubei sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am fost implicat într un accident auto cu alt auto ... Mircea Marin Mircea Marin Bună ziua Am fost implicat într un accident auto cu alt auto eu neacordand prioritate de trecere . La insistentele pagubitului ne am inteles la amiabila pe ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului cu avarii doar la o masina warum warum Intr-o parcare se atinge bara din fata a unei masini de catre roata unei alte masini, aparent ciobind o foarte mica parte de vopsea. O doamna foarte nervoasa ... (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)