avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamurire

Ce diferenta este intre contract vanzare cumparare a unui imobil??
si Contract vanzare cumparare cu titlu de dontie???.Referitor la impozite si la siguranta juridica.Apartamentul este proprietatea sorei mele si vrem sa-l trecem pe numele meu.Suntem cinci frati..
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:57, 3 Februarie 2010
Exista contract de vanzare-cumparare in care se plateste un pret pt. bun.
Si contract de donatie in care bunul se doneaza, fara sa se plateasca nici un pret.

Daca e proprietatea surorii dvs. si doreste sa vi-l doneze, e mai ieftin decat vanzarea-cumpararea. Ca siguranta juridica, in cazul dvs. sunt la fel, pt ca nu vad cine ar putea ataca actul?!

De ce va este teama anume?
suntem cinci frati,,imi este teama ca nu cumva sa se razgandeasca careva dintre ei si sa aiba pretentii, cu toate ca acum niciunul nu vrea nimic
Daca imobilul e proprietatea surorii dvs. si doreste sa vi-l doneze nu vad ce pretentii ar putea avea fratii?

Poate ne dati mai multe detalii, pt ca daca e doar asa, nu trebuie sa va faceti probleme. Nu au cum sa atace acest act, ei sunt straini de imobil, este proprietatea surorii, face ce vrea cu el.

Provine cumva din vreo mostenire? Sora are acte pe el in regula? L-a cumparat ea?
da ea l-a cumparat de la fostul ICRAL in 89 , are acte in regula
Atunci puteti sta linistita. Nu poate ataca nimeni actul, indiferent ce act alegeti sa faceti.

Cum am spus mai sus, donatia ar fi mai ieftina ( pt costurile exacte trebuie sa va interesati la un notar), dar daca sora dvs. nu are copii in prezent, daca i se naste unul, donatia se va revoca de drept si trebuie sa refaceti actul.

Pt oricare dintre contracte, sora are nevoie de cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie rezerva uzufruct sau contr vz-c fara a putea fi contestat ? Flo12 Flo12 Buna ziua, Mama mea traieste in concubinaj cu un barbat si vrea sa-mi doneze apartamentul. Apartamentul a fost cumparat imediat dupa revolutie de mama mea. ... (vezi toată discuția)
Ajutor! George_Vlad George_Vlad Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit. Ma rog, nu este personala ci a unei rude. Aceasta persoana "a mostenit "de la parintii ei o camaruta de locuit ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire rosualbastru rosualbastru buna ziua,as dori sa stiu care ar fi medoda cea mai sigura prin care parintii mei imi lasa un apartament si care nu poate fi atacata niciodata si care ar fi ... (vezi toată discuția)