avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament. Sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament. Sunt plecata din ...

Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament. Sunt plecata din tara de f multi ani. Nu locuieste nimeni in apartamentul meu de mai bine de 8 ani. Puteti sa imi spuneti ce anume trebuie sa platesc la acest apartament ca si intretinere si sa imi explicati si mie de unde provin penalitatile pentru luna martie, luna in curs afisata la avizier??? Asta se intampla lunar, dar acum vorbim de aceasta luna!
S-a afisat instiintarea de plata pt luna martie in data de 22/04/2024 impreuna cu penalitatile aceleasi luni! Data scadenta este 17/05/2024, iar luna aprilie inca nu s-a incheiat! Suntem in 28/04/2024. Lasand deoparte penalitatile lunii februarie care sunt si ele trecute separat, nu inteleg de ce am penalitati pe aceeasi luna de plata, cand plata pt aceasta luna ( martie), a fost afisata in 22/04/2024? De unde provin aceste penalitati tinand cont ca penalitatea pentru luna februarie e trecuta separat iar informatia pt luna martie a venit in 22/04/2024. Suntem in 28 aprilie iar eu pt ca am fost instiintata de suma totala pt luna martie in data de 22 aprilie, am acumulat o penalitate de 25.66 Ron. Cum e posibil?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:12, 29 Aprilie 2024
In principiu trebuie sa platiti toate cheltuielile ce se repartizeaza pe cota parte indiviza, fond de reparatii, fond de rulment. Cit despre penalitati, e greu sa ne dam cu parerea fara sa stim motivatia lor, exista posibilitatea de a fi ilegale.
Incercati sa comunicati cu cei de la asociatie sau sa va reprezinte cineva, pentru a afla situatia de fapt.
Altfel, puteti citi in legea 196/2018 cum se calculeaza aceste penalitati, in principiu ele pot aparea doar dupa 60 de zile de la afisarea unei liste de cheltuieli.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu platesc fondul de rulment ? id012012 id012012 Am mai intreabat anterior daca se da inapoi acesti bani de fond rulment, si am inteles ca acest fond se recupereaza doar in momentul in care exista un nou ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)