avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate unul din soti sa vanda o proprietate fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate unul din soti sa vanda o proprietate fara acordul celuilalt?

Parintii mei detin si locuiesc intr-o casa la tara, amandoi fiind proprietari. In urma cu 3 ani tata a dobandit prin mostenire un apartament in oras (proprietar unic), unde locuiesc eu si fratele meu. Nu suntem minori si stim ca nu avem drepturi. Dar tata are mari probleme cu bautura, cand bea nu are deloc momente de luciditate si o tine asa luni de zile. Acum ameninta ca vinde apartamentul, ca a gasit client si trebuie sa-l eliberam. Mama e total impotriva vanzarii, nu vrea ca noi sa ramanem pe drumuri. Poate vinde tata apartamentul fara acordul ei? Cum putem sa-l impiedicam sau macar sa-l intarziem pana imi gasesc unde sa stau? Are vreo importanta faptul ca e alcoolic? Poate face o greseala, poate fi inselat. Mai ales ca nici nu lucreaza si l-ar da pe nimic.
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 10:11, 26 Septembrie 2013
N-am inteles.. parintii locuiesc la tara si voi minori singuri in apartamentul mostenit ?
Cum adica ramaneti pe drumuri.. daca nu il mostenea ?
Daca ati fi locuit acolo cu totii, mama putea nota in cartea funciara ca locuinta a familiei
Poate incerca oricum, insa nu are domiciliul in acte acolo si cred ca e mai greu.
Am mentionat ca nu suntem minori si ca nu avem drepturi. Pur si simplu stam acolo ca nu avem locuinta noastra. In zilele astea nu e o rusine sa nu-ti poti permite sa-ti cumperi. Lucram in oras si nu ne permitem naveta. Stiu de locuinta familiei. Aici e vorba de 2. Nu stiu cum se aplica. Eu cu mama avem pe casa resedinta si tata cu fratele au pe apartament. Problema cea mare e cu tata, cu bautura. E violent verbal. Ea ar divorta dar are 56 de ani si ar ramane doar cu jumatate din casa aia taraneasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca casa provine din mostenire o poate vinde singur.
Daca apartine cu acte ambilor soti nu o poate vinde.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
:) scuze, am citit aiurea "noi suntem minori".
Daca ar fi locuinta familiei sau casa ar fi intr-un litigiu, n-ar putea sa vanda.
Sau daca il puteti pune sub interdictie daca nu are discernamant.

Apartamentul respectiv e bunul sau propriu si poate face ce vrea cu el.Eventual il puneti sub interdictie ca nu are discernamant, dar daca demonstreaza ca e lucid poate vinde oricui .Alcoolul afecteaza gandirea dar tatal dvs cand este treaz este lucid nu?Daca vinde acel apartament cand este lucid nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul mostenitorului de a locui in apartamentul mostenit pensioara pensioara Mama si tata au cumparat impreuna apartamentul in care locuiau. Dupa decesul lui tata, s-a facut succesiunea dupa tata, conform legii, eu si fratele meu avand ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj prin rascumpararea partilor galeo galeo Parintii mei detin impreuna un apartament cu 3 camere in care locuiesc ei 2, eu si fratele meu. Pentru ca tatal meu e alcoolic, nu are nici un venit de ani ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu proprietar varstnic Mmiihh Mmiihh Sunt unul din cei 2 fii ai proprietarului unui apartament ce intentionam sa- l vindem. Tata, unul dintre proprietari are varsta de 90 ani si mari probleme cu ... (vezi toată discuția)