avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 dosare penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 dosare penale

Buna seara!!! In 2013 am primit 3 ani cu suspendare pt trafic de marijuana. Acum cateva zile am fost oprit in trafic de catre un echipaj de politie pt autorizatia de circulatie cu numere rosii,care expirase cu 3 zile inainte. Mi-au fost luate placutele si am fost la sectie,unde mi s-a dat o adeverinta ca pot circula(cu alta masina sau masina mea daca o inmatriculez) pe care trebuie sa o reinoiesc la 15 zile. Mi s-a facut dosar penal pt numerele rosii expirate....
Intrebarea mea este: pot face inchisoare pentru ca am acum inca un dosar penal?Politistii mi-au spus ca pot sa stau linistit ca nu este pe aceasi fapta si ca cel mai probabil se va da o amenda penala... dar totusi pe adeverinta pe care am primit-o de la ei scrie dosar penal..
Ce se poate intampla? se ajunge in judecata si este posibil sa fac inchisoare? Multumesc anticipat!!!:sorry::sorry:
Cred că v-au încadrat la art. 334 alin. 1 Cod penal
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Vă ajută o clasare a cauzei spre ex. lipsă vinovăție, etc.- art. 16 Cod proc. pen,., dar pentru asta trebuie detaliate împrejurările faptei. Cred că speța d-voastră este una sensibilă și nu poate fi rezolvată cu ajutorul forumului.
Vă recomand asistență juridică (avocat) pentru a studia și alte detalii ale celor două cauze, poate vi se poate aplica:
SECŢIUNEA a 5-a din Cod penal
Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere
Art. 91
Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Când pedeapsa închisorii este însoţită de pedeapsa amenzii aplicate în condiţiile art. 62, amenda se execută chiar dacă executarea pedepsei închisorii a fost suspendată sub supraveghere.
(3) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă:
a) pedeapsa aplicată este numai amenda;
b) aplicarea pedepsei a fost iniţial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;
c) infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(4) Este obligatorie prezentarea motivelor pe care s-a întemeiat condamnarea, precum şi a celor ce au determinat suspendarea executării pedepsei şi atenţionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
Va multumesc pentru raspuns. Oare se ia in considerare,daca se ajunge in instanta,si motivele pentru care am fost nevoit sa folosesc masina? Am avut o urgenta medicala cu cainele(avea pur si simplu o gaura in el) si locuiesc la aprox 70 km de Bucuresti. Am dovezi(poze cu cainele,reteta din data respectiva,carnetul lui etc) oare se iau in considerare?
Multumesc!
In cazul in care veti fi gasit vinovat, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune si se executa in regim de detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scapa de inchisoare cu 2 infractiuni? Maxell1 Maxell1 Am primit o pedeapsa de 1 an cu suspendare si 3 ani de incercare! In cazul in care as fi condamnat si pentru fals intelectual si uz de fals sunt sanse sa scap ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - suspendari Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Este adevarat ca dupa NCP se anuleaza pedepsele cu suspendare ? Va multumesc! (vezi toată discuția)