avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... buna ziua ,am o hala de productie mobilier (un fost ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

buna ziua ,am o hala de productie mobilier (un fost grajd de animale) ...

buna ziua ,am o hala de productie mobilier (un fost grajd de animale) si are acoperisul in interior din placi de asbociment iar exterior invelit cu tabla.
pentru aprobarea autorizatiei de functionare (mediu si isu) este nevoie sa schimb acoperisul (placi de asbociment) mentionez ca hala este construita in 1970 si achizitionata in 2007
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
moblinero@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 14:34, 16 Octombrie 2023
Aveti nevoie de proiect tehnic la care sa se obtina avizele necesare, inclusiv de mediu si ISU.
Fiind vorba de schimbarea solutiei tehnice, pentru noul proiect este nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie.
După ce obțineți toate avizele tr. să aveți în vedere că înlăturarea materialelo cu conținut de azbest presupun masuri speciale.
Astfel angajatorul va lua masuri ca inaintea inceperii lucrarilor de demolare care presupun îndepartarea azbestului și a materialelor cu conținut de azbest din componența cladirilor sa stabileasca un plan de lucru.care sa prevada masuri pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor la locul de munca care vor cpnsta în:
- eliminarea materialelor cu continut de azbest inainte de aplicarea tehnicilor de demolare,;
-asigurarea, daca este necesar, a echipamentului individual de protectie;
-verificarea absentei riscurilor datorate expunerii la azbest la locul de munca, dupa terminarea lucrarilor de indepartare a azbestului sau de demolare.
De asemenea planul de lucru va cuprinda informatii privind:
- natura si durata probabila a lucrarilor;
- locul unde se efectueaza lucrarile;
-metodele aplicate atunci cand lucrarile presupun manipularea azbestului sau a materialelor cu continut de azbest;
- caracteristicile echipamentelor utilizate pentru protectia si decontaminarea celor care efectueaza lucrarile;
-metodele aplicate pentru protectia altor persoane prezente la locul unde se efectueaza lucrarile sau in apropierea acestora.
La fiecare lucrare de demolare care presupune îndepartarea azbestului și a materialelor cu conținut de azbest din componența cladirilor demolate angajatorul va transmite planul de lucru inainte de inceperea lucrarilor la Inspectoratul Teritorial de Muncă .
Angajatorii va asigura o instruire adecvata pentru toti lucratorii care sunt sau pot fi expusi la pulbere care contine azbest.
Angajatorii va lua măsuri ca instruirile să fie usor de inteles pentru lucratori si sa le permita acestora sa dobandeasca pregatirea si sa-si insuseasca cunostintele necesare in materie de prevenire si de securitate, in special in ceea ce priveste proprietatile azbestului si efectele lui asupra sanatatii, inclusiv efectul sinergic al fumatului, tipurile de produse si materiale care pot contine azbest, operatiile care pot conduce la expunerea la azbest, practicile profesionale sigure, controalele si echipamentele de protectie, rolul, alegerea, limitarile si utilizarea corespunzatoare a echipamentelor de respiratie, procedurile de urgenta, procedurile de decontaminare, eliminarea deseurilor, cerintele in materie de supraveghere medicala.
Materialele cu conținut de azbest se vor colecta în containere speciale și vor fi predate, în baza unui contract, către agenți economici specializați în colectarea și distrugerea materialelor periculoase.
Găsiți mai multe amănunte în HG nr. 1.875 din 22 decembrie 2005 (*actualizata*)
privind protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2023
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme de protectia muncii si psi - instruire angajati angelica36 angelica36 buna ziua. care este documentatia necesara la dosar pentru protectia muncii si psi? sunt intr-un complex comercial deci cum se face in acest caz ... (vezi toată discuția)
Fisa postului pentru responsabilul ssm ContSters243502 ContSters243502 Buna seara! pentru inspectorul de protectia muncii se completeaza fisa de post? :-/ (vezi toată discuția)
Persoana desemnata in cadrul sc pentru ssm aliserban aliserban Buna ziua! la societatea la care lucrez exista serviciu extern pentru SSM. Sefu' vrea sa fac eu un curs de 80 h in domeniul SSM pentru a putea rezilia ... (vezi toată discuția)