avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor, conexe si patrimoniale
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor, conexe si patrimoniale

Buna ziua. Intr-un contract de prestatie artistcia apare urmatoarea clauza:
”Prestatorul cesionează Beneficiarului, în regim de exclusivitate, toate drepturile patrimoniale și drepturile conexe care decurg din dreptul de autor asupra prestației sale, pe o perioadă nelimitată care curge de la încheierea prezentului contract, pentru toate teritoriile, în sensul în care Beneficiarul va putea utiliza sub orice formă creațiile originale rezultate. ”
Este legal să se cesioneze aceste drepturi pe o perioadă nelinmitata? Cum as putea pune problema sa fie mai corect, adica pe o perioada determinata?
Exact cum ați scris. Însă și beneficiarul trebuie să fie de acord.
E un contract civil și contractul e legea părților
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2024
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua,

Este legala clauza contractuala, cesiunea poate sa interva fara a fi mentionat un termen expres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de proprietate intelectuala feel feel Este corecta urmatoarea clauza: " Odata cu plata integrala efectuata de catre Client, Furnizorul transmite Clientului dreptul de proprietate si folosinta ... (vezi toată discuția)
Cesiune exclusivã a drepturilor de autor - duratã ºi condiþii Ramona24 Ramona24 Buna ziua. In momentul in care se cesioneaza exclusiv drepturile de autor si drepturile conexe lor pt o opera, pentru reproducere si difuzare, autorul mai ... (vezi toată discuția)
Proprietate intelectuala dana3226 dana3226 Buna ziua, Cum se formuleaza intr-un contract de colaborare de design de specialitate partea despre proprietate intelectuala? Vreau sa imi pastrez in ... (vezi toată discuția)