avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am următoarea situație. Sunt casatorita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am următoarea situație. Sunt casatorita si in timpul ...

Buna ziua. Am următoarea situație. Sunt casatorita si in timpul casniciei am achiziționat prin credit un apartament pentru părinții mei, achitat de ei, de la avans pana la rate. In caz de divorț, se poate demonstra ca soțul nu are dreptul la acest apartament fiind achitat exclusiv de părinții mei?
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
Abcd123456, utilizator
Multumesc pentru raspuns! Da, toate tranzactiile s-au facut prin banca din conturile parintilor mei cu specificarea: avans apartament, rata apartament, avans mobila.
Dar conteaza enorm cine-i titularul creditului.
Dvs ati precizat ca sunteti co-debitor la credit.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Voi contacta un avocat.
Buna ziua,

Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt proprietate comuna devalmasa.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are individualizata cota-parte din dreptul de proprietate.

Aceasta va fi determinata la partaj.

Instanta de judecata va avea in vedere sumele de bani platite la plata pretului, cand va determina cota-parte din dreptul de proprietate.

Asadar, puteti solicita o cota de contributie de 100 %din acest bun, retinand provenienta sumelor de bani avansate la plata pretului.

Veti putea solicita cheltuieli de judecata, reprezentate de onorariul de avocat si taxa judiciara de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj avand credit imobiliar FlorinM2386 FlorinM2386 Buna ziua, Am contractat alaturi de sotie (eu in calitate de imprumutat si ea in calitate de garant), 2 credite. Primul a fost un credit imobiliar (la care ... (vezi toată discuția)
Achitare credit casa dupa casatorie Ciubotzel Ciubotzel Buna ziua! Am si eu o mica intrebare si sunt sigur ca cineva de pe acest forum ma poate ajuta! :) Sora mea a luat acum 1 an un apartament pt care a dat 20% ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament coproprietari Alex265 Alex265 Eu si sotul suntem co-proprietarii unui apartament achizitionat in timpul casatoriei, pt care pana acum am contribuit in felul urmator: - avans: el - 20%, eu ... (vezi toată discuția)