avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, mă confrunt cu o problemă, am cumpărat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, mă confrunt cu o problemă, am cumpărat o locuință ...

Bună ziua, mă confrunt cu o problemă, am cumpărat o locuință într-un imobil respectiv etajul și boxele de la demisol. În imobil mai există un apartament la parter, acest apartament a fost retrocedat în natură foștilor proprietari, iar pe partea mea de proprietate au primit probabil despagubiri în bani. Eu am cumpărat acest apartament în anul 2016 cu terenul de sub casă în cotă indiviză, asta am înțeles acum nu știam că nu am nici o parte din terenul din curte aferent construcției. Casa se află efectiv în mijlocul curții deci proprietatea terenului pe care o dețin este în mijlocul altei proprietăți, ca să pot ajunge în casă trebuie să trec pe proprietatea altcuiva. Problema mea a apărut când s-a vândut parterul și terenul din curte, eu crezând că am drept de preempțiune fiind cu o proprietate în mijlocul altei proprietăți. Noii proprietari au început să mă hărțuiască că nu am dreptul să trec pe terenul lor. Eu mă gândesc că este o aberație în lege deoarece preempțiunea ar fi trebuit să fie valabilă având în vedere faptul că nu mă pot teleporta pentru a ajunge în propria mea proprietate. Aș dori un sfat în acest sens, eu tot am căutat în lege o portiță, în sensul că am fost discriminată de lege neavând dreptul la preempțiune, mai exact nu pot ajunge în proprietatea mea decât trecând pe proprietatea altcuiva.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:27, 6 Mai 2024
Nu există drept de preempțiune în intravilan, dar există servitute. Dacă imobilul dvs nu are acces la drumul public puteți cere în instanță stabilirea unei servituți de trecere. Contactați un avocat pentru a stabili modul de acțiune. Există și varianta notarială, în care părțile cad de comun acord.
Preemțiune e altceva, dvs vorbiti probabil de drept de servitute pe care îl puteți cere în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema demisol micu44 micu44 Buna ziua tuturor si felicitari pentru forum. Am si eu o problema si sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Locuiesc impreuna cu parintii mei, surorile si ... (vezi toată discuția)
Mod de impartire a unei mosteniri Lili321 Lili321 Buna seara, A ramas o casa de la bunicii mei. Parintii mei si matusa mea s-au inteles sa imparta casa si curtea impreuna. Problema e urmatoarea, casa este ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? suzanatrandafirescu suzanatrandafirescu Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de ... (vezi toată discuția)