avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am primit in instanta, prin ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am primit in instanta, prin ordonanta presedintiala, ...

Buna ziua,

Am primit in instanta, prin ordonanta presedintiala, program de relatii cu minorul , insa cand ma duc la domiciliul mamei si al lui, sunt filmat de catre mama. Ea are voie sa ma filmeze avand in vedere ca ne pune intr o presiune prin sicanele si provocarile pe care le face , dar eu neputand sa filmez pe motiv ca ii violez viata privata ?
De asemenea , in spatiul public procedeaza la fel., are voie sa ma filmeze fara acordul meu explicit ? Sau exista vreun motiv ptr care ar avea acest drept fara consimtamantul meu ?
Ati mai intalnit asemenea situatii ? Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:53, 21 Mai 2024
katalin1984 a scris:

... a inceput sa ma filmeze in timp ce incercam sa urc copilul in masina, care nu voia in scaunul auto si plangea, ...... Si ca sa nu risc altele si fara sa fiu ajutat de ea, a trebuit sa plec cu metroul cu copilul , in timp ce dormea el pe mine, pe o distanta de aproximativ 50 de minute.... asta ptr ca a refuzat sa imi dea caruciorul copilului pe care l-am cumparat eu in timpul casatoriei .....



Slava Lui Dumnezeu, ca s-a indurat de copil si nu a adormit carpa in scaunul auto sau in caruciorul cumparat de dvs. Dati atentie trairilor si gandurilor inselatoare, sa nu va imaginati ca si-a gasit protectie in bratele dvs. In majoritatea disputelor dintre parinti, copilul trece prin aceste trairi stand pe scaun, la masa, pe jos, in carucior....

Mama il tot ia in brate din instinct, nici ea n-are habar de ce nu se poate abtine... instinctul dvs a fost sa-l puneti in scaunul auto sau in carucior ... trebuia sa o lasati sa va ajute, sa-l ia in brate, sa-l puna ea in scaun
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
c123456, utilizator
katalin1984 a scris:
Dupa sentinta instantei , am fost la ea acasa ca sa ma bucur de dreptul meu


"Parintele necustodian pastreaza dreptul la legaturi personale cu minorul" mi-a ramas in minte dintr-o hotarare emisa in urma cu mai multi ani. Sa ma iertati, ca am repetat-o si eu ca papagalul.

Sa ma mai uit o data.....

Nu stiu in baza caror legi instantele din Romania dispun ca parintele nerezident are dreptul la legaturi personale cu copilul. Eu banuiesc ca nu dispun, ci se strecoara in motivare? Poate in Romania e doar o fraza, dar in unele tari, in unele situatii, esti luat la intrebari, posibil sa ti se ceara sa dai declaratii pentru clarificare...

Legea nr. 272/2004. art. 17

(1) Copilul are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament.

sau Articolul 19

(1) Copilul care a fost separat de ambii părinți sau de unul dintre aceștia printr-o măsură dispusă în condițiile legii are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu ambii părinți, cu excepția situației în care acest lucru contravine interesului superior al copilului.

Sigur imi scapa ceva ... mi-a ramas fraza asta blocata in minte pentru ca mi-a dat ceva bataie de cap la cererea de aprobare a unor treburi pentru copil in alta tara. Aproape sa-i fie respinsa cererea copilului pentru ca nu intelegeau ce-i cu dreptul celuilalt parinte la legaturile personale. Daca in hotararea judecatoreasca se specifica ca copilul pastreaza dreptul la legaturi, ar fi fost altceva.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
c123456, utilizator
Ca s-a ajuns la asta consider ca ambii parinti au abordat problema divortului in mod vanitos, fara sa se gindeasca la interesul copilului. Interesul copilului este ca sa simta cit mai putin ca parintii sunt divortati. Sa nu uitati ca amindoi sunteti parintii copilului pina la trecerea in nefiinta, iar acesta va va mosteni fie ca doriti sau nu. Cum va imaginati ca va fi la casatoria copilului, tot cu filmat si scandal? Credeti ca ii va fi bine? Mai bine cautati sa reinstaurati niste relatii corecte cu mama, fara filmari si altele de astea. Copilul va creste, va deveni adult, va avea viata lui, iar dumneavoastra, parintii veti ramine tot in relatii necorespunzatoare. Iar din situatia actuala nimeni nu cistiga, toata lumea pierde. Chiar daca vi se pare ciudat, am aplicat cele spuse si rezultatul a fost succes 100%. Iar noi parintii, fiecare cu familia lui actuala ne vedem de viata inainte.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu i-aș mulțumi că documentează relația mea cu copilul și aș ruga-o să-mi trimită și mie filmările. Faptul că astfel ați reacționa cu totul altfel decât se așteaptă ar putea s-o facă să renunțe la acest mod de a șicana. Nu mai e nicio bucurie dacă victimei îi place.
Va multumesc tare mult :)
Suna foarte bine solutia dvs. , exact asta doream.

Zi frumoasa !

Alexandru Surcel a scris:

Eu i-aș mulțumi că documentează relația mea cu copilul și aș ruga-o să-mi trimită și mie filmările. Faptul că astfel ați reacționa cu totul altfel decât se așteaptă ar putea s-o facă să renunțe la acest mod de a șicana. Nu mai e nicio bucurie dacă victimei îi place.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mama mea are o obsesie pentru fiica mea de aproape ... ElenaCalin99 ElenaCalin99 Bună ziua! Mama mea are o obsesie pentru fiica mea de aproape 4 anișori și ma tot obliga sa o duc la bunicii mei (străbunicii fetitei ) și mai noi vrea ... (vezi toată discuția)
Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)