avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, am un proces pe contecios administrativ ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, am un proces pe contecios administrativ (litigii de ...

Buna ziua, am un proces pe contecios administrativ (litigii de munca) pe fond la tribunal am castigat insa la Curtea de apel la recursul facut de angajator am pierdut , s-a casat sentinta recurata si in rejudecare s-a respins ca neintemeiata., defititiva.
Doresc sa fac o cerere de revizuire pentru - s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut -

Intrebare imi trebuie obligatoriu un avocat sau cererea de revizuire adresata Curtii de apel o pot trimite in nume personal, multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:03, 16 Mai 2024
Daca stiti ce sa faceti, puteti face singur. Daca nu, discutati cu un avocat. Insa confundati niste notiuni de drept, poate macar vorbiti cu un avocat intr-o consultatie juridica, mai ales ca nu sunt simplu de redactat caile extraordinare de atac.
Multumesc de raspuns. Am castigat la instant de fond, la tribunal insa am pierdut la Curtea de apel la recursul facut de institutia angajatoare. Ca si cale de atac extraordinara, doresc sa fac o cerere de revizuire asupra hotararii definitive a Curtii de apel. cf. Codului de procedura civila, art.509 alin.1 insa
Sunt interpretari pe lege ca aceasta cerere de revizuire ar trebuie de pusa de un avocat sau consilier juridic: “ În măsura în care revizuirea vizează o hotărâre a instanţei de recurs, cererea va fi formulată cu respectarea dispoziţiilor art. 83 alin. (2) şi (3) C. proc. civ., adică de un avocat/consilier juridic sau de o persoană licenţiată în drept potrivit distincţiilor prevăzute în respectivul articol. Prin decizia Curţii Constituţionale nr. 462/17.09.2014, a fost admisă excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 83 alin. (3) şi art. 13 alin. (2) din C. proc. Civ”

Multumesc
Acele dispozitii ar fi fost o limitare a accesului la justitie, este permis si fara avocat. Totusi, luati in calcul motivul pentru care estear fi necesar un avocat, anume ca aceste cai de atac sunt mai tehnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de lamurire care vizează o hotărâre a instanţei de recurs A-B-C A-B-C Buna ziua, In formularul \"Cerere de lămurire a hotărârii judecătoreşti\" de pe Portalul Instantelor de Judecata, exista o Nota cu nr. 20 care este ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare sau cerere revizuire ? Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, ce cai de atac as mai putea sa folosesc in urmatorul caz : Prin hotararea tribunalului s-a respins exceptia prescrierii dreptului la contestatie ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)