avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legat de Securitate si Sanatate in Munca Buna, Pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legat de Securitate si Sanatate in Munca Buna, Pentru cazarea ...

Legat de Securitate si Sanatate in Munca
Buna,

Pentru cazarea muncitorilor in spatii special destinate, containere, e vreo normativa care sa zica cati metri patrati ar trebui sa aibe o persoana?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:54, 19 Mai 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Google stiu si eu sa il folosesc. Am cautat in diverse exprimarii, nu gasesc nimic despre spatiile de cazare pentru muncitori, cele din containere, provizorii, pe santier.
Doar in HG 300/2006 Anexa 4 Partea A exista ceva dar la modul general. Suprafata minima se preia din normativele de proiectare care stiu ca nu poate fi sub 4 mp/persoana (12 mc). pentru incaperile de odihna.

15. Incaperi pentru odihna si/sau cazare
15.1. Lucratorii trebuie sa dispuna de incaperi pentru odihna si/sau cazare usor accesibile, atunci cand securitatea ori sanatatea lor o impun, in special datorita tipului activitatii, numarului mare de lucratori sau distantei fata de santier.
15.2. Incaperile pentru odihna si/sau cazare trebuie sa fie suficient de mari si prevazute cu un numar de mese si de scaune corespunzator numarului de lucratori.
15.3. Daca nu exista asemenea incaperi, alte facilitati trebuie sa fie puse la dispozitie personalului pentru ca acesta sa le poata folosi in timpul intreruperii lucrului.
15.4. Incaperile de cazare fixe care nu sunt folosite doar in cazuri exceptionale trebuie sa fie dotate cu echipamente sanitare in numar suficient, cu o sala de mese si cu o sala de destindere.
Acestea trebuie sa fie dotate cu paturi, dulapuri, mese si scaune, tinandu-se seama de numarul de lucratori. La atribuirea lor trebuie sa se tina seama de prezenta lucratorilor de ambele sexe.
15.5. In incaperile pentru odihna si/sau cazare trebuie sa se ia masuri corespunzatoare pentru protectia nefumatorilor impotriva disconfortului produs de fumul de tutun.
Va referiti la normativele de proiectare a containerelor?
Nu se precizeaza containere, ci incaperi de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii munca valyro_83 valyro_83 Buna ziua.Petrec tot timpul de la servici in picioare,intre 10-14 ore in functie de tura.Nu avem scaune,nu ni se permite sa stam pe scaun.Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca catalinp1971 catalinp1971 lucrez de 7 ani doar de noapte si la frig aceasta este atestata prin sporurile primite, cat de mult ajuta la pensionare . ma incadrez la o anume grupa ? (vezi toată discuția)