Doream doar sa stiu cum sa iau nr de inregistrare de la notar, si atat. Cum sa fie sanse mici spre deloc sa iau nr de inregistrare? Mi-a fost dat articol de lege ca sunt obligati sa inregistreze.
Contestarea certificatului de mostenitor va fi facuta in instanta. Nu despre aceasta intrebam.
Legea 16/1996
art. 7
Creatorii și deținătorii de documente sunt obligați să înregistreze și să țină evidența tuturor documentelor intrate, a celor întocmite pentru uz intern, precum și a celor ieșite, potrivit legii.
In speta, puteti depune la notar o solicitare de indreptare a erorii materiale si pentru care sa luati numar de inregistrare.
Este o eroare pe care ceilalti coproprietari au observat-o. Este favorizat unul dintre cei 5 coproprietari. Al 5-lea aparand prin mostenire dupa defunct.
Vrem doar sa stim cum sa primim numar de inregistrare de la notar ca i-am adus la cunostinta eroarea.
Fara numar de inregistrare nu se face nimic oficial. Avem cadru legal sa cerem? Sau trimitem pe email si atasam emailul in instanta cum ca am anuntant si nu a modificat, deci a actionat in cunostinta de cauza?
Am observat ca un certificat de mostenitor contine ceva erori materiale (sa nu zic ca au fost puse cu intentie). Nu este certificatul meu, dar ma afecteaza ceea ce scrie acolo.
Am platit consultanta la un avocat, dar nu am inteles exact. Mi-a zis ca inainte sa deschid proces si sa cer refacerea certificatului, sa merg la notar si sa ii zic, aratandu-i actele de dinainte. Dar mi-a zis si ca posibil sa imi zica ca nu e treaba mea, ca nu e certificatul meu.
Cum pot sa intregistrez cererea asta la notar? sa primesc un numar de inregistrare....sa dovedesc in instanta ca desi am mers cu actele a refuzat.
Vreau sa evit sa merg acolo si sa ma ia cu vorba ca nu se poate si sa plec la fel cum am venit.
Sora a murit. Era divortata si avea un copil ramas la tata. A semnat cand era in viata un act de cedare a maternitatii catre mama vitrega, si nu a avut contact cu copilul cat era in viata.
Sora a stat pana acum in casa parintiilor, eu si ea ingrijindu-ne in mod egal de casa/curte, dar ea fiind singura care avea acolo domiciliul. Succesiunea dupa parinti a fost facuta.
Cine vine la succesiunea ei? Am eu vreun drept? Avand in vedere ca nu i-am cerut nimic si a locuit si pe partea mea de mostenire de la parinti, dar si ca eu am ingrijit-o (cumparaturi, platit facturi, mancare, spalat, etc).
Nu acorda somajul angajatorul, dar el trebuie sa trimita la ITM ceva acte din cate am inteles din lege. Am CIM pe perioada nedeterminata, iar in notificare se zice ca se inchide postul. Cotizez de peste 10 ani la sistemul de pensii.
Tocmai mi-a fost inmanata o notificare de preaviz, pe motivul "desfiintarea postului de Programator din cadrul Departamentului Dezvoltare Software – tehnologii X".
Pe fisa postului, semnata de catre mine, nu apare "tehnologii X" doar "Departamentului Dezvoltare Software", dar la responsabilitati se vorbeste despre tehnologia X.
In firma au ramas alte persoane care lucreaza in acel departamant, ca programatori.
Firma angajeaza activ persoane pe post de programator (toti avem acelasi cod COR), pe alte tehnologii in care sunt incepator (sunt dispusa sa invat, pe tehnologia X aveam experienta de 10 ani). Cel putin 4 persoane urmeaza sa ajunga in firma.
Pe notificare mi s-a spus ca "in cadrul societatii nu sunt disponibile alte posturi corespunzătoare pregatirii profesionale si capacitatii dumneavoastra de munca".
Nu par dispusi sa acorde somaj, ba chiar insista sa renunt la preaviz ca "sigur iti gasesti in alta parte la experienta ta".
Notificarea de preaviz a aparut imediat ce am intrebat de marire salariala.
Este concediere abuziva? As avea sanse in instanta sa o anulez si sa cer plata salariilor pana la pronuntarea sentintei + reangajare pe acelasi salariu?
Tocmai aici este problema ca nu s-a prezentat in instanta. Nu a depus actiunea de o luna de zile, desi inainte de semnarea contractului imi spusese ca in maxim 1-2 zile va fi depusa la registratura.
Cat despre studierea documentelor, nici macar nu stia data de expirare a unui contract cheie pe care il avea in posesia dumnealui, depus la dosarul sau. Am doar un text gresit, incomplet, trimis pe email.