Când a avut degetele scrântite trebuia scos certificat medico-legal și chemată școala în judecată. Eventual concomitent cu o plângere penală. Copilul care a comis fapta nu răspunde, dar școala și cadrele didactice răspund pentru ce fac copiii aflați sub supravegherea lor.
Manuela Rășină
Administrator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Gabi Rosca a scris:
Ce sa fac mai departe?
Începeți să căutați alt loc de muncă, e clar că vor să reducă personalul și sunteți și dvs. vizat.
Foarte bine că nu ați semnat. Puteți negocia salarii compensatorii ca să vă dați demisia - dacă nu vor trebuie să urmeze calea legală pentru a „scăpa” de dvs. și asta înseamnă că veți beneficia de șomaj.
trandafir2
Moderator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua. Probele nu se rezuma la o perchezitie domiciliara. A se vedea art 97 si urm C proc pen ,, paaana la art 200.
Noi nu putem spune „la ce sa va asteptati" intrucat nu suntem parte in acel proces penal.
Dvs sunteti singurul care stie ce si cum. O solutie utila si necesara, ar fi sa va angajati un avocat.
Cat priveste afirmatia „Țin sa spun ca pe concubina mea nu o forțez sa facă aceasta meserie!”, probabil ca nu o fortati, dar mancati din frigider daca pune ceva acolo. Este asa sau nu este asa?. A se vedea art 213 C pen.
nick5roo
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Odată ce a înmatriculat mașina pe numele lui și a înregistrat-o la primărie, este proprietarul mașinii și deci răspunzător pentru defecțiuni.
Vorba lui Janez, flit!
Angajatorul nu respecta OUG nr. 96/ 2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.
Gasiti legislatia aici: [ link extern ] .
Angajatorul, probabil, nu doreste, sa-si creeze disconfort si sa se complice cu salariate gravide. In acelasi timp, daca este anuntat oficial de starea de gravidie a salariatei si nu ia masurile legale, riscul producerii unui eveniment nedorit ii apartine angajatorului.
Anuntati starea de gravidie in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
simion_adrian1982
Utilizator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar mai fi si solutia sa o pregatiti pe fata pentru astfel de situatii. Puteti incepe cu niste lectii de autoaparare combinate cu ceva karate sau kickboxing. Dupa 6 luni sau un an ar trebui sa poata sa ii dea "raspunsul" singura, fiind in autoaparare.
In felul acesta o pregatiti si pentru viata de adult unde s-ar putea confrunta cu atacuri. Romania inca este o tara destul de sigura dar in urmatorii ani nu va mai fi la fel, din pacate.
Oprisanescu Stefan
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua, când a văzut, plăcut luat și plătit mașina și-a asumat riscul. La primirea actelor și-a asumat documentele și a înregistrat mașina pe numele lui știind că nu este semnătura lui. Este la fel de vinovat și el la înmatriculare la primărie și poliție. Din punct de vedere legal nu trebuie plătit nimic asta o poate decide doar un judecător dacă este cazul. In opinia mea are șanse mici de reușită, consumă timp și banii însă asta nu înseamnă că-i și obține de la dumneavoastră.
gi-jane2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu o sa puteți obliga electrica sa faca investiția asta , mai așteptați sa se mai adune case în zona, cândva se va face dacă e de interes.
Fie investește electrica fie primăria.
Cert e ca nu puteti sa obligați o societate sa facă o cheltuiala daca nu ii e profitabila.
SunnyXxxX
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Masina cumparata este fără garanție?
O mașină cu garnitura de chiulasa arsă are următoarele simptome
Spuma alb maronie pe joja si o emulsie albă pe capacul de umplere a uleiului.( pe unde se completează uleiului la motor)
Motorul emana in mod constant un fum albă gros.
Prezenta petelor de ulei în lichidul de răcire ( se văd în vasul de expansiune precum și în radiator
Pătrunderea gazelor de eșapament în lichidul de răcire determină formarea de bule ( sunt vizibile la desfacerea busonului de la radiator când motorul este pornit)
Fierberea antigelului in vasul de expansiune este un alt motiv al faptului că garnitura de chiulasa este arsă.
Dumnv spuneți că masina 200- 300 km nu a avut nici o problemă.
Dacă mașină era cumpărată cu garnitura de chiulasa arsă nu mergea nici 50 km.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Puteti sa sesizati ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Depinde ce ati facut cu banii. Daca i ati cheltuit in interes propriu nu are de ce sa contribuie si sotia, Daca i ati cheltuit in comun pentru nevoile casatoriei atunci puteti partaja datoria sau platiti dvs si ii solicitati partea ei din credit.
Etsy123
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu aveti geam la baie atunci sigur aveti o coloana de aerisire la care sunt cuplate toate baile de pe coloana respectiva , asa ca e normal sa circule mirosurile de la unii la altii . Puteti astupa aerisirea respectiva sau puteti monta un ventilator special pentru aerisiri si mai puteti izola cat mai etans capacele de acces la coloana cu tevi . Altceva nu prea aveti ce face .
lilivasiliu
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand a inregistrat masina la primarie si la serviciul de inmatriculari nu avea o problema cu semnatura ??? Vedeti-va de treaba si nu-i raspundeti in nici un mod. Sa va dea in judecata .
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Partajul il puteti realiza la notar după divort, doar daca va înțelegeți.
Creditul e datorie comuna doar daca sotul e trecut codebitori, altfel nu pt ca nu l-ati facut pt nevoile soților.
Dacă nu puteți plati ratele, veti ajunge la executare silita
La partaj, puteti solicita o cota mai mare din casa pt ca ati contribuit mai mult, acțiunile fiind bun propriu.
hotumattua
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
În principiu a fost o tranzacție în care respectivul a cumpărat un bun "as is", sau pe românește "văzut, plăcut, luat". Din acest punct de vedere orice pretenție ulterioară din partea lui este neîndreptățită. Dar, și aici există un "dar", situația, așa cum o descrieți dvs., este mai încâlcită. Nu cedați șantajului, spuneți-i să facă tot ce crede că are dreptul legal să facă. În momentul în care veți fi dat în judecată, dacă?!, atunci veți putea să vă apărați.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e rapida soluția, dar trebuie sa actionati în instanta sa se constate ca s-a prescris, și cum tatal a murit, pe surori dacă au acceptat mostenirea ,trebuie sa chemati. Apelati la avocat.
Astia cu prima casa, sa își ia gândul.
Si daca vreti sa le dați banii surorilor e de durata pana radiati sarcina din cf. Trebuie sa fie moștenitoare* sa dezbateti succesiunea dupa tata sau sa faceti supliment dacă ați dezbatut deja și sa impartiti sulta în cati copii sunteti, le dați partea lor) ca să va poata da declaratie ca au primit banii