Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie studiat contractul semnat de tatal dvs. In principiu, la momentul decesului imprumutatului contractul inceteaza de drept. Cu toate acestea, datoriile tatalui dvs. pana la momentul decesului intra in masa succesorala si daca mostenitorii accepta succesiunea si devin obligati pentru pasivul succesoral. In ceea ce priveste rezilierea contractului la 60 de zile de neplata, trebuie analizate clauzele contractuale, rezilierea poate fi stipulata caun drept a imprutumtatorului iar nu ca o obligatie, de aceea nu au utilizat acest drept, convenindu-le sa se cumuleze sume mai mari de recuperat. Solicitati o consultanta juridica unui avocat care va poate indruma numai dupa studierea tuturor documentelor relevante.
2#
Răspuns la discuția Plângere penală ?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Este evident că ați fost victima unui escroc sentimental, care profitând de starea dvs. de vulnerabilitate a solicitat bani sub diferite pretexte. Cu siguranță nu veți recupera acești bani, iar dacă insistați veți fi amenințată. Nu veți rezolva nici recuperarea banilor, nici ”împăcarea” cu acest individ, pentru că nu a avut nicio intenție serioasă cu dvs. Dacă vă șantajează pentru poze, video-uri sau mesaje care ar putea avea un conținut neadecvat/care ar fi în dezavantajul dvs., nu îl luați în considerare, e genul de om laș care doar vorbește, nu acționează, vrea doar să vă inducă o stare de temere și eventual să vă șantajeze cu alte sume de bani. Sfatul este să blocați orice nr. al acestei persoane și să nu răspundeți dacă vă sună pe alte nr de telefon (tip cartele). Dacă nu va mai primi alți bani de la dvs. își va pierde interesul și va cauta alte victime. După modul de acțiune, ore târzii în noapte și stări de anxietate pentru a induce milă, e cert că mai erau și alte victime concomitent cu dvs. Dovediți că sunteți o persoană puternică și nu încercați să vă amăgiți că a fost doar un incident minor și că vă iubește. E trist/dur, dar adevărat. Succes!
3#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

De unde să plătească, din groapă? Cât de săracă trebuie să fie firma asta ca să nu-și poată permite o asemenea pierdere? Că n-o fi de la Hugo Boss...
Nu aveți cum / de la cine să recuperați ceva din prețul echipamentului.
4#
Răspuns la discuția Plângere penală ?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi la închisoare și să mintă că e în UK. Au acces la internet acum și nu pot să spună unde sunt, de aceea spun că sunt în străinătate și nu pot veni în România. Este foarte dubios omul. Eu aș fi închis orice comunicare din momentul în care mi-ar fi cerut bani.
5#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama e in viata sau e decedata?
6#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe lângă ce v-a spus colega mea, mai puteți încerca aceste variante date de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ca să puteți beneficia măcar de alocație:

1. Ce trebuie să facă un părinte din România pentru ca alocația europeană să fie virată în contul său?

,,Părintele din România poate sesiza instituția din UE care plătește alocație fostului soț/concubinului, iar această instituție poate efectua plata în contul părintelui din România care se ocupă efectiv de creșterea copilului.''

2. Care sunt riscurile pentru părintele din UE care încasează alocația dar nu o trimite în România și unde ar trebui reclamată o astfel de situație?

,,(...) părintele din Romania poate sesiza Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială sau Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, care vor sesiza instituția competentă din celălalt stat membru al UE.

Cei aflați într-o asemenea situație pot depune sesizările și, totodată, solicitarea de virare a alocației europene în contul personal, prin poștă, direct la sediile autorităților menționate mai sus sau printr-un formular on-line, pe site-ul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.
www.avocatnet.ro/articol_558...

Aici găsiți formularul unde puteți scrie că nu vă mai trimite alocația și solicitați să fie virată în contul dvs:
[ link extern ] /
Scrieți detaliat datele lui personale (inclusiv CNP) și tot ce știți despre locul în care lucrează și atașați la formular scan/poze ale certificatelor de naștere ale copiilor. Să nu uitați de numărul de dvs. de cont.


În ceea ce privește pensia de întreținere, nu ar trebui să-l iertați din cauza costurilor. Tot ce cheltuiți va trebui să vă restituie, nu are cum să scape de asta decât dacă se lasă de muncă.
Vă mai dau un link către un articol care vă poate fi de folos:
www.avocatnet.ro/articol_570...
7#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu solicitam notarea promisiunii în cartea funciară a terenului

A cărui teren? Ziceți că vreți să cumpărați un apartament.

De curiozitate întreb, altfel v-a lămurit dl. avocat: dacă nu se notează promisiunea în CF vă puteți trezi că nu mai aveți ce cumpăra și umblați după recuperarea avansului (o să dați avans, nu-i așa?)

8#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca ati cedat/v-ati lasat convinsa sa incheiati contractul de imprumut nu va exonereaza de la indeplinirea obligatiilor fata de banca. Puteti sa faceti o plangere penala pentru santaj insa sansele de trimitere in judecata sunt destul de mici si nici nu va ajuta in relatia cu banca. Puteti sa incercati sa va recuperati prin instanta banii platiti bancii in contul creditului contractat, dovedind ca toate sumele au fost intrebuintate de fostul dvs. concubin, cu conditia sa dovediti ca a fost vorba de un imprumut .
9#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fals. Eu am fost in situatia asta. Aveam un salariu de baza si grosul mi-l luam din bonificatii de santier, ore de noapte, prime de fidelizare si tot felul de alte prostii. Complet legal, cu fluturas cu tot ce trebuie. Dezavantajele sunt cele de mai sus, o zi buna
10#
Răspuns la discuția Plângere penală ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ii puteti face plangere penala pentru inselaciune și santaj/amenintare, depinde care a fost scopul amenințărilor. Va puteti constitui parte civila in procesul penal si solicita sub forma de daune materiale banii pe care efectiv i-ati dat lui și totodată puteti solicita daune morale pentru prejudiciul cauzat ca urmare a conduitei acestuia. Acestea vor fi relativ mici, nu vă imaginati ca veti primi foarte multi. Avantajul in penal este acela ca nu platiti taxa de timbru pentru pretentiile solicitate, dezavantajul este acela ca dureaza de obicei ceva vreme pana se solutioneaza dosarul.
Ati putea incerca și un proces civil daca i-ati dat sub forma de imprumut. Daca nu, nu prea aveti sanse in civil.
11#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără să notati promisiunea în CF poate să mai instraineze apartamentul de 7 ori.
12#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce stil aveti de a posta...nu tu întrebare, nu nimic.
13#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației din 04.02.2014 spun astfel:

Art. 15. -

(2) În gospodăriile unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apă curentă și canalizare, adăposturile de animale de cel mult două capete cabaline, 5 capete bovine, 15 ovine sau caprine, 5 capete porcine și cel mult 50 de păsări se amplasează la cel puțin 10 m de cea mai apropiată locuință învecinată și se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului și risc pentru sănătatea vecinilor, cu obligația respectării condițiilor de biosecuritate.

Ați vorbit cu el? Chiar nu are unde să-i mute? Ce spuneți dvs. e o microfermă fără forme legale, nu pot fi pentru consum propriu.

Reclamați la DSP, numai că în perioada asta nu știu ce șanse aveți să se miște repede.

Pe forum mai sunt discuții asemănătoare:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

14#
Răspuns la discuția Fortare consemn la domiciliu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă poate modifica actualele contracte de muncă doar prin acte adiționale și cu acordul dvs. Legal ar fi să vă dea un exemplar pe care ar fi bine, înainte de a-l semna, să-l arătați unui specialist în legislația muncii. E altceva decât să întrebați despre el pe un forum.

Am citit niște articole din care rezultă că munca în consemn la domiciliu sau la locul de muncă nu sunt clar reglementate în legislația noastră, iar instanțele tratează diferit litigiile de muncă cu acest subiect.

Specialiștii care le-au scris sunt de părere că ar trebui considerată timp de muncă chiar dacă nu e efectiv chemat la punctul de lucru să presteze, pentru că în acel interval omul nu dispune de timpul lui liber: nu are voie să părăsească localitatea, nu are voie să bea alcool sau să își închidă telefonul.
Există, totuși, o decizie CJUE care face lumină și care cred că ar putea fi luată în considerare, însă se referă la consemnul la locul de muncă.

Citiți și dvs., poate înțelegeți mai ușor::
[ link extern ]
[ link extern ]
15#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper doar sa nu-mi sara lumea in cap ca sunt minora aici pe forum
:(

Nu , dar recunosc ca mi-ai dat ceva lectura de citit, nu sunt multe de aceeasi lungime pe forum :)

mai, fata, esti foarte desteapta si un copil bun, dar asta e tot ce ai, nu pare ca te poti baza pe cineva.
Mama ta ar trebui sa ia taurul de coarne si sa divorteze, ea ar trebui sa il excluda pe acest barbat din viata voastra. Cum ea nu face asta, nu prea ai ce face decat sa inveti si sa iti iei zborul mai devreme sau mai tarziu, din acea casa.
Pana atunci, ar trebui sa ai o discutie cu mama ta si sa o faci sa inteleaga ca la varsta asta, ar trebui sa ai alte prioritati- invatatul, nu intinsul rufelor. Sigur ca e ok sa ajuti in casa, dar totul cu masura, iar faptul ca barbatul ei te jigneste, nu e ok.


16#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai citati iinutil mesaje anterioare, apasati pe raspunde, e in stanga, jos pe ecran.

Mergeti la politie, la sectia de care apartineti si faceti plangere penala pt abandon de familie, cand se implinesc 3 luni de neplata. Indicati dvs ce stiti despre el, unde locuieste, unde lucreaza etc, o sa va ajute politistul in redactares declaratiei. Apoi, nu ramaneti in pasivitate, mergeti din cand in cand sa vedeti care e treaba cu plangerea, vedeti cine se ocupa de ea, luati un nume si nr de tel.
Fara legatura cu plangerea, mergeti la judecatoria de care apartineti si depuneti cerere sa fie obligat sa va vireze alocatia obtinuta in strainatate,
Dupa ce obtineti o hotarare si o legalizati, mergeti la ministerul de justitie pt a se ajunge la executarea lui silita acolo unde e.
astea toate dureaza, dar e singura sansa sa obtineti ceva, candva.
Stiti adresa lui , acolo unde e ?

Pentru ce v-a cerut 2000, ca sa mergeti la politie sa faceti plangere sau pt ce ?

17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa fiu sigur

sigur ca o dati de gard.
dvs nu cumparati, nu intentionati sa dati bani, asa ca un contract fictiv e mai usor de desfiintat.
Parintii, divortati sau nu, trebuie sa faca partaj ca sa se stie cota tatalui, sa aiba o cota determinta pe care sa v-o dea si cum dvs sunteti singurul care il ingrijeste, cel mai potrivit e contractul de intretinere.
Orice act poate fi atacat, nu toate atacurile au succes, insa.
Pastrati dovezi ca va ingrijiti tatal ( dupa ce semnati contractul)
Poate o convingeti si pe mama sa va dea, in acest caz, nu ar mai trebui sa faca partaj, va dau impreuna.

18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CEDO a dat dreptul la spionarea angajatului.
În speta, era vorba de calculator.

Lăsați telefonul la serviciu.
Este simplu.

Nu are dreptul.de a intercepta convorbirile telefonice și de a asculta ce vorbiți folosind microfoane în telefon sau alte aplicații de ascultare ambientala.

Puteti evita insa toate acestea chiar de ar exista.
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de adeverinta de la angajator. Adeverinta se depune la dosarul dvs. de pensie, la CJP. Se va lua in calcul la recalculare daca se va aplica legea care intra in vigoare in sept. 2023
Actuala lege a pensiilor nu prevede luarea in calcul a acestor venituri.
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand tatal dumeavoastra ar putea cere partajul bunurilor comune, chiar daca nu sunt divortati, iar dupa aceea puteti incheia un contract de intretinere. Ca sa va lamuriti va las aici dispozitiile privind lichidarea comunitatii de bunuri inaintea divortului
Art. 358: Partajul în timpul regimului comunităţii
(1) În timpul regimului comunităţii, bunurile comune pot fi împărţite, în tot sau în parte, prin act încheiat în formă autentică notarială, în caz de bună învoială, ori pe cale judecătorească, în caz de neînţelegere.
(2) Prevederile art. 357 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
(3) Bunurile atribuite fiecărui soţ prin partaj devin bunuri proprii, iar bunurile neîmpărţite rămân bunuri comune.
(4) Regimul comunităţii nu încetează decât în condiţiile legii, chiar dacă toate bunurile comune au fost împărţite potrivit acestui articol.