avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Problema nu este asa simpla.
In realitate, furnizorul de utilitati ar trebui sa-l actioneze in instanta, nu dvs. Debitul este catre el si nu catre dvs.
Dvs. puteti doar sa solicitati furnizorului de utilitati sa incheie contractul cu dvs. si sa-si recupereze debitul restant de la el.
Impotriva fostului proprietar, dvs. puteti sa-i faceti plangere penala pentru fals in declaratii.
2#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util


1999Andreea a scris:

De fapt ei au asigurare pe casa si cred ca au vrut sa isi ia banii pe ea. Nu stiu cum as putea sa actionez in instanta in asa fel incat sa nu fiu pusa sa platesc ceva ce nu am facut, mai ales la 2 ani de la povestea asta. Singura dovada a lor ca i-as fi inundat eu ar fi scrisoarea semnata a fostei doamne Presedinte a blocului, ea nefacand o expertiza. Tot blocul a sarit in capul meu pentru ca am inteles ca fara aceasta expertiza, toti vom fi pusi la plata.

Ca sa nu va mai stresati, angajati-va un avocat, altfel e posibil sa pierdeti procesul si sa fiti buna de plata. Aici nu veti gasi raspunsuri detaliate, doar sfaturi, bune unele, cum ar fi cel dat de @Ionut.Ion (cel care face o afirmatie trebuie sa o probeze in instanta, adica sarcina dovedirii faptului ca inundatia a fost cauzata de proasta intretinere a instalatiilor interioare din proprietatea dvs. apartine vecinei ), dar nu suficiente sa va descurcati in fata instantei.

Nici dvs. nu ati dat multe detalii, asa ca nu veti primi multe indrumari, doar avocatul dvs. poate cunoaste exact cazul.
3#
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


1999Andreea a scris:

Am sa angajez un avocat insa am vrut sa aud parerea mai multor persoane intrucat nu stiam sigur daca mai are rost sa platesc si avocat.

Ce inca nu stiti dvs. si nu v-a spus nimeni e faptul ca, probabil, nu va veti judeca cu vecina, ci cu societatea de asigurari, daca vecina avea asigurare. Iar firmele de asigurari sunt bine reprezentate in instante. Insa, daca vecina a venit la dvs. sa va "sperie" este mai mult ca sigur datorat faptului ca nu au acea expertiza tehnica a avariei si doresc incheierea unei intelegeri. Si din acest motiv e indicat sa nu va duceti singura in instanta. Nu e ca-n filme.
4#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Increderea este un lux. Vi-lpermiteti ? Cereti document scris de la proprietar cu ce se angajeaza sa faca/ sa plateasca.
Evenimentul produs trebuie comunicat la institutia care se ocupa cu ssm in landul respectiv si la politie.
Daca isi schimba declaratia nu plateste nicio amenda. Cui a declarat evenimentul produs ca fiind accident de bicicleta ?
Nefiind angajat cu contract individual de munca nu beneficiaza de asigurari pentru accident de munca. Va primi pe numele sau nota de plata de la spital, care nu este simbolica.
5#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati jos de pe ea toate piesele de interes, si duceti restul la fier vechi (un centru autorizat pentru casari auto) de unde luati recipisa care sa ateste ca ati dus masina.
Cu recipisa si restul actelor faceti demersurile de radiere din evidentele fiscale si din circulatie - la inmatriculari in loc de talon le depuneti o declaratie cum ca talonul e deja la ei, fiind retinut in data de...
6#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți o problemă! Ce e aia "va înjurat în privat"? Dacă vă latră un câine, sau vă înjură un bețiv, ce făceați? Asta trebuie să faceți și acum: să nu-l băgați în seamă. Dacă v-ar fi jignit în public era altceva, dar personal aș reacționa to la fel. Avem atâtea probleme reale de rezolvat ca să nu mai irosim timpul și pe fleacuri. Chestii din astea, cu jigniri care exploatează deficiențele fizice merg la grădiniță, cei care le practică și mai târziu sunt niște oameni inferiori, care nu trebuie luați în serios.

Mario1980 a scris:

Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare am fost înjurat in privat de un domn , făcut handicapat și chior , eu avânt intr-adevăr probleme de vedere , dar nu handicap. Îl pot acționa in instanța pe latura civilă pentru înjurături care zic eu ca sunt destul de grave , si ca a ras de mine având probleme de vedere? Mulțumesc!

7#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va cerceta concret fiecare caz si se va constata daca e vb de neglijenta parintelui, daca parintele putea lua masuri incat accidentul ar fi putut fi evitat.
Caz concret, eram la metrou si un baietel miC-3,4 ani se plimba cu bicicleta din aia mica fara pedale pe peron aproape de margine, era cu parintele. Daca ar fi cazut, sper ca parintele sa fi fost condamnat.
Daca esti cu copilul de 10 ani, 12, 14, 17 si se arunca/ cade ,nu poate fi vb de neglijenta.
In codul rutier, vedeti ca e o varsta pt transportul copilului pe bancheta din spate sau o inaltime minima pt bancheta din fata.
In afara de regulile stabilite prin lege, parintele ia hotarari in ce il priveste pe copil. Unde il lasa pe copil singur, de la ce varsta, In functie de cum apreciaza situatia.
Daca am un chiosc jos la bloc, pot trimite copilul sa ia o paine daca are 6 ani, daca pt painea aia trebuie sa traverseze strada, il trimiti pe la 10 (ca ex ).
8#
Răspuns la discuția Mostenire-drept proprietate
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum am recitit.
Da. Dacă el nu mai are și alte bunuri și prin testament va lăsa absolut tot, copiii pot solicita reductiunea testamentului.
Adică testamentul rămâne valabil, doar ca nu veți moșteni chiar tot.
Copiii vor primi fie o parte fizica din bun/bunuri, fie va trebui sa le achitați o sulta.

Același lucru se poate întâmpla și cu părinții dvs, dacă decedati dvs înaintea lor.
Soțul supraviețuitor, părinții și descendenții sunt moștenitori rezervatari
9#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stati linistit, nu se intimpla nimic, nu veti raspunde atit timp cit exista documentul care atesta demisia dvs. Mai scrieti o declaratie in care renuntati si la calitatea de membru al asociatiei de proprietari, ca sa fiti mai "sigur". Nu trebuie sa va schimbati domiciliul.
Iar celor care au ramas in Cex aratati-le articolul de mai jos, ca sa inteleaga faptul ca se poate si fara presedinte:
[ link extern ]
10#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Daca aveti nevoie de o dovada privind existenta procesului, puteti solicita un certificat de grefa, printr-o cerere depusa la registratura.
Pe parcursul procesului, in functie de calitatea avuta se transmit partilor: cererea de chemare in judecata/intampinare, citatia pentru primul termen si hotararea finala.
Nu se transmit si alte citatii deoarece se considera ca termenul este in cunostinta. Incheierile de sedinta raman la dosarul cauzei. Daca doriti sa le consultati, o puteti face prin studierea dosarului la arhiva sau inaintea sedintei de judecata.
11#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la politie si declarati accidentul. Chiar daca ati depasit cele 24 de ore si veti lua amenda. Presupun ca vreti sa va reparati masina pe asigurarea vinovatei si nu vreti sa circulati cu masina avariata.
Articolul 79
(1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
b) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
[ link extern ]
12#
Răspuns la discuția Pacalit de un samsar
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur, va da de lucru unui avocat, dar de obținut ceva nu cred că va obține. Dânsul a cumpărat ceva "as is", adică "văzut/plăcut/luat". Nu ne putem răzgândi când, după ce am crezut că am pus mâna pe un chilipir, descoperim că celălalt a fost mai deștept.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in primul rand il puteti notifica cu privire la rezolutiunea vanzarii si restituirea pretului iar in cazul in care demersul nu are rezultat, acelasi lucru il puteti cere in instanta.

13#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu n-as merge la un avocat care are numai bani in cap
14#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal se vine la semnarea contractului cu ultima factura de energie electrică și cu dovada plății,cu adeverință de la asociație ca nu sunt datorii la intretinere.Acum dacă ați avut încredere suportați consecințele,slabe șanse să rezolve furnizorul pentru că nu are nici un interes.Pur și simplu face deconectarea pentru neplată și așteaptă.Dupa un timp în care se acumulează și penalități acționează în instanta.Un contract nou se face doar dacă nu sunt datorii.Furnizorul are timp,nu se va grabi.Dumneavoastră trebuie să rezolvați problema amiabil sau în instanță.
15#
Răspuns la discuția Pacalit de un samsar
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand il puteti notifica cu privire la rezolutiunea vanzarii si restituirea pretului iar in cazul in care demersul nu are rezultat, acelasi lucru il puteti cere in instanta.
16#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca ai nevoie de avocat, ai o multime de neclaritati, o cerere reconventionala pt marire pensie, daca i-au crescut veniturile, tot trebuie sa faci. Si nu singura, ci redactata de un avocat... ti se admite sau nu, macar stii ca ai incercat, mai ales ca acum copilul primeste suma fixa, nu procent. Daca ceri procent, suma va creste automat de cate ori ii vor creste eniturile, nu va trebui sa tot mergi in instanta...
17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E construit deja, e partea ce va revine din terenul de sub bloc.
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Trebuie sa vă faceți apărări; trebuie redactată o întâmpinare și trebuie cerute în aceasta probe în apărare, mai ales expertiză tehnică, posibil martor-instalatorul care v-a spus că inundația nu provine de la apartamentul dvs.
De preferat este să apelați la ajutor de specialitate pentru apărarea intereselor dvs. in instanță.
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
19#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteți furnizorului de serviciu o scrisoare, cu confirmare de primire, în care prezentați situația. Îi spuneți că, deoarece între el și dvs. nu există nicio relație contractuală, nu vă simțiți obilgat cu nimic față de el. În consecință îi propuneți încheierea unui contract sau, dacă nu vrea, să vină să-și ia "jjucăriile" - sper că măcar la contor v-ați uitat dacă nu are sigiliile violate - și veți contacta alt furnizor; sunt o grămadă. Indivizii ăștia se cred pe vremea comunismului, când era permis orice abuz, furnizorul fiind unul singur: atotputernicul stat totalitar.

S-ar putea ca furnizorul să continue abuzul, caz în care veți ajunge în instanță, furnizorul fiind pasibil chiar de dosar penal pentru restricționarea dreptului dvs. de acces la servicii. Dar nu cred, sunt destul de maturi să înțeleagă că nu au decât de pierdut, vor prefera un client nou, bun platnic.

Pop2009 a scris:

Bună seara!În urmă cu o lună și jumătate am cumpărat un imobil dar deabea acum 2 săptămâni am luat cheia.Cum se face deobicei am mers să schimb titularul de contract la utilități. Mare am avut surpriza căci la electrica nu am putut face acest lucru pană nu se achită la zi toate utilitățile, deoarece fostul proprietar avea datorii ,cu toate că a dat declarație pe propria răspundere că are achitate toate utilitățile.Am discutat cu fostul proprietar și mi-a spus că v-a achita dar nu are toată suma momentan însă eu sunt posibilă de deconectare.Dacă aș acționa în instanță aș avea un termen?Vă mulțumesc frumos!

20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

S-a acordat un termen mai indelungat pentru ca instantele sunt foarte aglomerate, mai ales cu aceste contestatii impotriva PLF-urilor.
Ati formulat raspuns la intampinare impotriva intampinarii depuse de DSP? Daca nu si inca mai sunteti in termen, formulati neaparat si invocati abrogarea ordonantei prin care era instituit acest formular.

Dvs hotarati daca aveti nevoie de avocat, in cazul in care nu stapaniti notiunile juridice.
Recomandarea mea este ca macar raspunsul la intampinare (daca mai sunteti in termen) sa il faceti prin avocat.