Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca mai bine initiati direct actiunea de divort. Directia acolo e sau ar trebui sa fie. Va dati seama ca dupa o asemenea aberatie de actiune in instanta pentru o presupusa inselatorie, urmatorul pas nu poate fi decat divortul. Din partea EI si ar fi logic sa faca asa.
2#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citeam într-un articol de pe site că nu e voie să se procedeze așa, e considerată muncă la negru:
Codul muncii stabilește că perioada de probă poate fi stabilită în momentul în care se încheie un contract individual de muncă (CIM), nu înainte de asta. Mai mult, angajatorii care supun candidații la o perioadă de probă fără a avea un contract de muncă înregistrat, chiar și dacă este vorba doar de câteva zile, riscă amenzi usturătoare.

3#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ar fi mai bine.....dar nu te pui cu ambitia romanului care spera pana in ultimul moment ca nu o sa plateasca nimic

4#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți cerere scrisă de eliberare a unui duplicat, depuneți-o la registratură și cereți numărul de înregistrare dacă nu vi-l dă. Sunt obligați să vă răspundă.
Scrieți în cerere toate datele care știți că erau pe chitanță - numele, CNP-ul, suma, numărul dosarului penal, data măcar aproximativă când ați plătit-o.

Și soluția dată de d-na Fodor este, în opinia mea, foarte utilă.
5#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti scris cu nr de inregistrare si asteptati raspunsul. Sunt unii presedinti de asociatii/condomenii care se cred mici imparati si ceilalti proprietari sunt vasali. In functie de raspuns se pot lua masuri
6#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretentia ptresedintelui cu triajul numerelor de telefon constituie abuz deoarece fiind vorba despre cale de acces comuna,nu se pot impune restrictii
In caz de situatii neprevazute,salvare,pompieri,politie ,se asteapta acordul presedintelui de asociatie????
7#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatăl poate recunoaște copilul printr-o declarație la un notariat public.
8#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tin sa precizez ca nu am semnat procesul verbal.

nu reusesc sa va inteleg de ce nu semnati procesul verbal ca sa nu mai asteptati sa va vina prin posta si ca sa puteti contesta imediat!
semnatura e pt luare la cunostinta. la mentiuni trebuia sa fi scris ca nu e asa, ca ati trecut pe verde.
asteptati acum sa va vina pv-ul si il contestati la judecatorie.
9#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
sau si mai bine....sa ne platim datoriile la timp
10#
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este politicos sa indici si sursele medicale verificabile, nu sa arunci sentinte ! Pt multi, vaccinarea cu seruri neverificate serios in timp este de-a dreptul o crima, ca si parerea fotomodelului Gheorghita precum ca "beneficiile vaccinarii sunt mai importante decat mortii din cauza serului "!! Curat murdar..... doctoras !
11#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
căruia ii este frică de potențialele efecte adverse.

ce ciudat mi se pare ca omul se teme de eventuale reactii adverse ale vaccinului, dar de ce ravagii poate sa faca virusul in corp, nu.
12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
a preluat,în numele meu, de la tatăl meu,45.000 de dolari,

de ce, dvs nu erati in zona sa ii luati direct de la tata sau cum ?
Ce șanse și cum pot să recuperez apartamentul ori suma cu care acesta a fost, eventual, vândut,

nici cea mai mica sansa nu aveti. Daca ar fi fost sa aveti un ap stiati, pt ca trebuia platit impozit, iar pt recuperarea banilor si in caz ca ati dovedi ca i-a dat tata pt dvs, nicio sansa, suntem in 2021.
13#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curtea de Apel București e de altă părere :)

Prevederile art. 29 din Codul muncii dau posibilitatea angajatorului, ca in prealabil incheierii contractului individual de munca, sa verifice aptitudinile persoanei care solicita angajarea, din perspectiva capacitatii de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale, pe baza documentelor prezentate la angajare, putand cere informatii de la fostii angajatori cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii.

Contrar sustinerilor recurentei, Curtea retine ca prevederile art. 29 din Codul muncii nu permit posibilitatea verificarii prealabile printr-o proba de lucru, in acest sens fiind relevanta norma cuprinsa la alin. (3) al acestui articol, potrivit careia verificarea prealabila a aptitudinilor se realizeaza sub forma de informatii.

Prin urmare, este corecta interpretarea pe care intimata a dat-o prevederilor art. 29 si art. 31 din Codul muncii, in sensul ca, dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale (de exemplu conditii de studii, recomandari) si personale (starea de sanatate) ale persoanei care solicita angajarea (conform art. 29 din Codul muncii) legiuitorul a impus angajatorului in situatia in care doreste sa verifice efectiv (practic) aptitudinile salariatului, respectarea prevederilor art. 31 alin. (3) din Codul muncii, fapt care se poate realiza numai prin incheierea in forma scrisa a unui contract individual de munca in care se stabileste perioada de proba, asa cum in mod corect a apreciat si instanta de fond.

Un argument in acest sens este si acela ca la art. 31 alin. (3) din Codul muncii se prevede ca pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti, din aceasta prevedere rezultand fara echivoc faptul ca proba de lucru nu poate avea loc in afara perioadei de proba reglementata de Codul muncii.

In concluzie, in mod corect a stabilit instanta de fond ca in speta sunt incidente dispozitiile art. 31 din Codul muncii, in sensul ca proba de lucru se poate efectua numai in perioada de proba, deci cu incheierea unui contract individual de munca, iar faptul ca M. S. nu a spalat nicio masina la data de 05. 06. 2014, pana la momentul aparitiei inspectorilor de munca, nu inlatura intentia cu care au actionat partile, respectiv prezentarea la munca si primirea la munca.

[ link extern ]
14#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu i le daţi dvs., vă dă în judecată şi instanţa vă va obliga să-i daţi datele.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai am de unde sa platesc atatia bani nici daca ma ameninta cu puscaria :))
16#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU exista un anumit termen ... daca a constatat ca a gresit , angajatorul are un termen de maxim 3 ani pentru a promova o actiune in instanta.
17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

CHKa a scris:

daca nici dvs. nu vreti sa fiti testati ?

ba vrea, dar pe banii altora.

E decizia fiecaruia de a se vaccina sau nu, fiecare face ce doreste, nu mi se pare corect ca vaccinarea sa devina obligatorie, insa as vrea ca cine decide sa nu se vaccineze sa isi asume.
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
A spus că și-a anunțat angajatorul că e însărcinată. Vă referiți la Art. 60 (2)? Nici în acea situație (în care firma evident nu este) nu o putea concedia de pe o zi pe alta.

Art. 60.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Egabriella, sunteți sigură că nu e doar o amenințare? E prea mare ilegalitatea.
Dacă sunteți convinsă că vrea să vă concedieze reclamați cât mai repede la ITM. E posibil să vrea să scape de dvs. pentru că sunteți însărcinată și va urma o perioadă mai complicată din cauza obligației de plată a concediilor medicale, statul nu se prea grăbește să le deconteze.
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul putea fi platit de făptașă

da, da, ce naiba interes sa aiba sa va plateasca dvs impozitul ?
tot nu am inteles de ce tatatl dvs a dat bani nepotilor daca voia sa va dea dvs, copiilor.
astfel încât, odată găsită locuința, să merg să fac contractul de vânzare cumpărare pe numele meu.

Nu avea cum sa cumpere pe numele dvs daca nu ati imputernicit-o pt asa ceva.
Va amagiti singur.
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

In speta, pentru zilele de CO aferente anului 2020, angajatorul are obligatia sa vi le acorde pana la 01.07.2022.

2. Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca. ... art.146 alin.3 C.mun.