Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum as putea sa-i trag la raspundere pe mama si pe tatal vitreg pentru rele tratamente aplicate pe cand eram minor? Si mai ales pe prietenul lor de familie?


nu puteti, e tardiv. Nici in instanta civila pt daune morale nu stiu cate sanse aveti.
mergeti sa faceti terapie, sa va rezolvati problemele ca sa puteti depasi trauma din copilarie si sa puteti sa va traiti viata.


2#
6 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
tipic treaba de avocat ... ati ametit omul cu importanta voastra dar nu ati rezolvat problema lui - care este autoritatea unde reclama ?
sunteti si voi utili dar lasati-ne sa alegem noi cat de utili sunteti .
tot in beneficiul vostru este ca a gresit . ajungand la voi in aceasta situatie , evident ca va costa mai mult decat la momentul intial ... ,,problema este mult mai grava acum " .
pana la urma, omul v-a adresat adresat o intrebare ...chiar e necesar sa il asezati la zid si sa aruncati cu pietre ?
gasiti si motivele pentru care nu a apelat la un avocat ?
3#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti o notificare scrisa la firma cu nr. de inregistrare/ data (se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) prin care le solicitati sa respecte prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata (invocati art.2 pct. 25-27), respectiv sa ia masuri tehnice, organizatorice si de orice alta natura pentru antifonarea depozitului si diminuarea vibratiilor la echipamentele tehnice. Ii anuntati ca in caz contrar, incepand cu data de .... (stabiliti o data rezonabila) veti deschide actiune in instanta.
Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data (sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) la ITM si DJSP pentru zgomotul si vibratiile existente.
Puteti contacta o firma autoirzata de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii sa efectueze masuratori de zgomot si vibratii in apartamentul dvs., la anumite ore si sa emita buletine de determinare. Gasiti firma pe site-ul Inspectiei muncii.
[ link extern ]
Buletinele de determinare va pot fi utile in instanta.
4#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
George1929 a scris:
...fratii tatalui meu s-au gandit sa deschida proces de partaj pentru terenul ce a apartinut bunicului nostru, respectiv tatal lor (din care facea parte si terenul donat).


Un astfel de proces ar trebui să se poarte în contradictoriu cu TOȚI copiii bunicului sau moștenitorii lor (cum este cazul dvs. și al surorii dvs. - în calitate de moștenitoare ale tatălui dvs./fiu al bunicului). Asta dacă nu cumva s-a dezbătut în trecut moștenirea bunicului, iar tatăl dvs. (primind donația) a renunțat la moștenire. (verificați actele, eu n-am de unde să știu, așa, pe nevăzute)

Dacă nu s-a dezbătut moștenirea bunicului, atunci aveți și dvs. și sora dvs. calitate procesuală (pasivă - dacă deschid ei procesul).
Puteți să vreți sau să nu vreți nimic din ce a mai rămas de la bunicul, dar calitatea dvs. procesuală există.

Dacă s-a dezbătut moștenirea bunicului, ar trebui văzut certificatul de moștenitor.

De asemenea, aveți calitate procesuală într-un proces de partaj și în funcție de răspunsul la întrebarea: ce s-a donat mai exact? (nu se poate răspunde nevăzând înscrisul). S-a donat un lot de teren mai înainte dezmembrat dintr-un teren mai mare? S-a donat o cotă-parte din terenul mare (și nedezmembrat)?

Verificați portalul instanțelor de judecată. (judecătoria de la locul ultimului domiciliu al bunicului). Verificați după nume și vedeți dacă există vreun dosar. Dacă există, așteptați să primiți o comunicare. Și între timp, discutați și cu un avocat. Chiar dacă va fi să rezolvați lucrurile la notar, măcar să știți ...„pe ce stați”, ca să nu dați cu plaivazul pe te miri ce, în necunoștință de cauză. Nu cred că are sens să le puneți la dispoziție înscrisuri mai înainte de această discuție cu avocatul dvs. Altminteri, îi îngreunați munca în cazul unui eventual proces. (când există riscul unui proces, lăsați avocatul să decidă ... ce povestește și ce nu și cui, mai exact).

Cu privire la ultima întrebare: Dacă nu aveți nici soți, puteți, momentan, să vă faceți câte un testament reciproc. (dvs. în beneficiul surorii și sora în beneficiul dvs.) Și pe viitor va decide ... cine pleacă ultima. Mai sunt și alte variante. Depinde la ce „nimeni” vă referiți. Discutați cu avocatul dvs. și aceste variante.
5#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
O plasa rulou nu este consumabil. O fi avind un timp de utilizare limitat, dar nu se incadreaza la consumabile. Are dreptate chiriasul.
Scrie si in codul civil:
Art. 1.802. -
În lipsă de stipulație contrară, reparațiile de întreținere curentă sunt în sarcina locatarului.
Art. 1.788. -
(1) Locatorul este obligat să efectueze toate reparațiile care sunt necesare pentru a menține bunul în stare corespunzătoare de întrebuințare pe toată durata locațiunii, conform destinației stabilite potrivit art. 1.799.
(2) Sunt în sarcina locatarului reparațiile locative, a căror necesitate rezultă din folosința obișnuită a bunului.
6#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci imi fac dreptate singura, e ok asa?

asta tine de fiecare cum alege sa procedeze.

isi agresa sexual si fiica vitrega cu care inca locuieste impreuna,

cand asta ? la fel ca un cazul dvs, acum 20 de ani?
7#
Răspuns la discuția Evacuare chirias rau platnic
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune o reclamatie la Enel si la gaz pt frauda. Vecinul poate fi amendat ca distribuie curent neautorizat.
8#
Răspuns la discuția divort si partaj si amenintari
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Cota solicitata poate sa fie de la 50% cat este teoretic cota fiecaruia, pana la 100% dar trebuie sa dovedeasca acest aport cu ACTE nu cu vorbe si amenintari.
2. Pensie retroactiv? Asta e o prostie, nu exista asa ceva.
3. Chestia cu dezalcolizarea si amenintarile vor fi probe in favoarea ei pentru desfacerea casatoriei din vina exclusiv a dumneavoastra. Sa-i fie de bine, nu are importanta vina in divort!
4. Terenul achizitionat inaintea casatoriei este doar al dumneavoastra.
5. Oricum va trebui sa plecati din acel imobil comun, va sfatuiesc sa solicitati sa va achite sulta pe loc intreaga.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine pentru a iesi cat mai putin PACALIT din acest mariaj si a solicita progrm de vizitare minor.
9#
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. ați citit ceea ce ați semnat?

În general (nu mă refer acum la situația dvs. particulară, fiindcă nici nu o cunosc/nu ne-ați dat detalii) un act poate să fie perfect LEGAL (și numai bun de autentificat), dar „fără valoare” (ca să vă citez) pentru una dintre părțile actului.

La noi există cutuma: lasă că verifică notarul...
Însă, notarul verifică legalitatea actului pe care îl autentifică, nu profitabilitatea lui pentru vreuna din părți sau altele asemenea.

Unul și același act (foooarte legal), semnat între Ion și Gheorghe, poate să fie profitabil pentru Gheorghe (una din părțile actului) și înfiorător de de neprofitabil pentru Ion (cealaltă parte).

Asta nu mai este treaba notarului.
Este treaba avocatului lui Gheorghe și/sau a avocatului lui Ion. (în caz că ar avea vreunul).

Avocatul este cel care urmărește interesele clientului său.
Notarul trebuie să fie echidistant în raport cu părțile actului. (nu trebuie „să țină” nici cu Ion, nici cu Gheorghe)

Aș vrea să apuc vremea în care românul va trece mai întâi pe la avocatul său și abia apoi pe la notar.
La noi este de-a-ndoaselea.
Omul ajunge la avocat doar atunci când nu mai știe pe unde să scoată cămașa, dorind să-i dreagă avocatul (ce s-o mai putea) din ce a stricat el semnând fără să știe ce semnează sau care sunt consecințele actului semnat etc.

Ar trebui ca onorariile noastre să fie ... pe măsură.
Mai ales atunci când există pretenția ca avocatul să reușească și haute couture cu materialul deja distrus din croială. (Iertați metaforele inspirate din croitorie. Mi se par, totuși, sugestive).

10#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi vanzatoarele. Ca actele sunt la dânsele. Cum sa se faca programare fără să fie văzute actele de notar?
De asemenea, notarul trebuie sa obtina un extras de Carte Funciară pentru autentificare, a cărui eliberare durează 1-2 zile.
Plus ca poate si biroul ala are deja programari făcute pentru ziua respectivă. Nici la coafor nu va tunde pe loc.
11#
Răspuns la discuția divort si partaj si amenintari
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cota cere dupa contributie, in functie de cum poate proba.
De divortat, veti divorta si poate cere evacuarea dvs ca masura de protectie, daca sunteti violent. Poate cere un ordin de restrictie si protectie.
Apartamentul se va imparti la partaj, insa daca plecati, dvs veti avea interes sa promovati actiunea de partaj.
Pensie de intretinere veti plati de la data introducerii cererii de divort, strangeti bani ca o se adune.
Daca faceti dovada ca va intretineti copilul, puteti solicita in cadrul procesului sa platiti de la data pronuntari hotararii.
Terenul e al dvs propriu, daca il vindeti si impreuna cu sulta cuvenita de pe ap, va puteti lua o locuinta.
12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, varianta cu ordinul de protectie ar fi una utila.
Aveti insa nevoie si de probe.
Nu are șanse reale sa obțină el minorii.
13#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de natura cauzei prezumata a fi necesar de investigat/probat (ex. inselaciune in cazul de fata, insa pot exista si alte fapte concurente)...sunt multe institutii unde puteti inregistra o plangere - ex. Camera Notarilor Publici din care face parte notarul, Protectia Consumatorului, Oficiul Concurentei, Politie (mai ales daca considerati ca a fost o inselaciune, adica infractiune), Procuratura, DNA ,etc

Aveti mai jos un link existent pe websiteul Camerei Notarilor Publici care clarifica mai multe aspecte, practic un ghid pe relatia client - notar, poate va ajuta sa evaluati mai bine situatia personala, inainte de a depune plangeri pe la organele statului - [ link extern ]
14#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, e greșită părerea legată de decizia angajatorului condiționată de ce zice medicul de medicina muncii. Acel medic poate sa aibă o opinie profesionala într-o problema de decizie profesionala. Aici, în cazul unui test Covid-19, cu o singură opțiune unanim acceptată în toată lumea, testul PCR, nu are nici o importanță și relevanță părerea medicului de medicina muncii, care, nu are nici competență (nu e vorba de o boală profesionala) și nici nu are de decis între mai multe variabile. Singurul lucru ce contează este obligativitatea angajatorului de a asigura sănătatea angajaților săi, pe banii săi și a angajatului de a respecta deciziile angajatorului în domeniul securității și sănătății în munca. Art. 175 din codul muncii tocmai asta spune. Angajatul nu poate refuza legal acest test.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest gen de abuzuri a generat mișcarea MeToo, în State. O mișcare destul de controversată fiindcă, pe lângă cazurile de abuzuri reale, ca în cazul dvs., au apărut și tot felul de individe care, după ce s-au culcat cu regizorii, sau alte persoane influente, care le-au promovat în carieră, s-au trezit, uneori după zeci de ani, că au fost abuzate sexual. Sigur, niște monștri de Hllywood au plătit cu cariera și, uneori, chiar cu libertatea, pentru faptele lor. Dar noi nu suntem în State!
Cel mai bine ar fi să uitați totul și să mergeți mai departe. Ideea de răzbunare, chiar în cazul că nu frizează penalul, nu vă face bine, vă ține captivă, vă înpiedică să mergeți mai departe.
16#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si daca atunci acnd e depistat, opreste activitatea, cum se mai strang probe ,intrebarea-i ?

institutiile abilitate intocmesc un raport, se vor lua niste masuri, se va sti si cine si cu ce e vinovat.
ce trebuie sa dovediti dvs e ca vi se cuvin daune morale, daca le vreti - ca v-a fost greata , ca ati pierdut locul de munca, ca nu puteati sta in casa...

Nu imi permit sa platesc avocati, nu se poate fara bani sa ma ajute un avocat in Ro ? nu cunosc procedura


asta nu e problema noastra... daca mergeati la munca, ati fi scapat si de greata ca nu mai stateati in miros si aveati si bani de avocat, macar de o consultatie. Nimeni nu munceste pe de-a moaca, fiecare pleaca de acasa oriunde ar munci, ca sa produca niste bani, unii mai multi, altii mai putini.

vad ca ati amutit .. nu am bani sa platesc un avocat, chiar nu se poate fara sa dau bani sa rezolv nebunia asta ?

nu imi permit sa va spun ca sunteti nesimtit, imi permit sa va zic ca nimeni nu e obligat sa va raspunda, sunteti pe un forum unde fiecare raspunde gratis, daca vrea, daca are timp , daca se pricepe...
de cand ati postat si de cand v-am raspuns unde depuneti sesizarile, a trecut fix o saptamana, ce ati facut in saptamana asta, ati depus ? sau ati borat in baie ?
17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
cautati recomandare de avocat prin cunostinte, sau de pe internet , aveti si aici o lista de consultanti, pe bara rosie de sus e un buton " consultati" si cautati dupa orasul in care sunteti< un avocat specializat in drept civil.
18#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă prin pensie alimentară înțelegeți pensia de întreținere a copilului, nu puteți renunța la ea, în primul rând pentru că este un drept al copilului, nu al Dvs., și apoi pentru că este expres interzis prin lege.

Art. 515 Cod Civil - Inadmisibilitatea renunţării la întreţinere
Nimeni nu poate renunţa pentru viitor la dreptul său la întreţinere.
19#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea cred că v-a luat cineva peste picior.

Nici justițiabilii nu pricep că un simplu copy/paste al acelui articol din contract care li se pare că supără nu ne ajută să ne formăm o opinie, la fel cum se aplică același principiu și în cazul altor situații.

Trimitem la avocat pentru că nu poate ține locul unei consultații 2 schimburi de mesaje pe forum.

Ca să nu mai spun de acele situații în care dăm răspuns și apoi ne trezim cu informații noi, care schimbă speța și, implicit, răspunsul anterior deja nu mai este valabil sau este doar parțial adevărat. Sunt atâtea posibilități...
20#
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
rada