avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați greșit, trebuie de acum să plătiți. Nu prea aveți ce face mare lucru, ați comis o faptă penală.
- e penal dacă ați condus fără permis.
- e penal dacă că ați favorizat infractorul prin mărturie mincinoasă.
2#
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara

am făcut schimb de locuri ca să nu îl bage pe el la închisoare am luat vina asupra mea . Eu aveam permisul suspendat pe 3 luni .

foarte inteligenta miscarea....

vreau sa îmi schimb declaratia la politie și sa spun adevărul.

Puteti incerca, sa vedem daca va crede cineva.

Pot păți eu ceva dacă îmi schimb declaratia ? Pentru ca am mințit?

Riscati un alt dosar penal, pentru marturie mincinoasa.
3#
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu aveti condiții sa ii creșteți, dsr ii lasati în grija unui alcoolic, tare asta.
4#
7 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare că aveți foarte mult timp de pierdut. Cât de mult costă o scrisoare cu confirmare de primire? Ce-ar fi să-l dați în judecată pe președinte?! Și emailul "costă", nu? Nimic nun e gratis. Știți că ANAF nu mai întreprinde nimic când e vorba de datorii mai mici de 30 de lei? Și mai sunteți și agresiv, că nu vă răspund "AVOCAȚII".
Nu rămâne decât să vă adresați justiției. Baza? Păi în ultimă instanță puteți invoca articolul din Codul Civil, nu-mi mai amintesc numărul, "cel ce creează altcuiva o pagubă, are obligația de a o îndrepta".
5#
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din istoricul utilizatorului reiese ca are nelamuriri multe si proces cu asociatia de proprietari si cere anularea tuturor hotararilor dintr-o AG a proprietarilor.
E logic ca atunci ca ai locatari nemultumiti care pot reclama orice sa aiba dovezi ca a raspuns .
Daca va uitati la discutiile de modificare a legii 196/2018 acum vor sa stabileasca ca emailul asociatiei si raspunsul prin email sa fie ceva oficial. Deocamdata in lege e precizat ca mijloc de comunicare (de exemplu sedinta) doar poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire.
Legat de cost este normal sa faci o corelare atunci cand nu e precizat express in lege costtul raspunsului prin scrisori.
Corelarea este cu art 28.

6#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati abandonat copiii, i-ati lasat in grija cuiva. Totusi, cu copiii nu jucam ping pong, acum lasa-i aici, maine vin la mine ca ma redresez eu.
Copiii trebuie sa aiba stabilitate, sa stea acolo unde cineva ii ingrijeste continuu. Vorbiti cu un avocat, va fi extrem de greu sa luati copiii sa locuiasca la dv.
7#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, primul semn că un animal este bolnav este că refuză mâncarea. Asta fiindcă digestia implică efort, consum de energie, iar organismul rezervă totul pentru activitatea de însănătoșire. Acest lucru elementar, nu-l știu mulți părinți, "hai mămică, mănâncă să te faci bine!". Mă întreb ce piramide erau în farfuriile dvs., soțului, "copilului bolnăvior" de nu ați reușit să faceți față?
Ce puteți face? Păi ați făcut deja, ați plătit. După ce vă informați care este politica localului, cereți explicații, dacă nu sunteți mulțumită, reclamați la OPC și, în final, vă puteți folosi de dreptul constituțional de acces liber la justiție. Dreptul la ridicol nu este trecut în constituție.

RUSUALIN87 a scris:

Bună, am fost intr-un local all you ca-n eat și copilul a fost bolnăvior nu a mâncat din farfurie și pentru lucrul acesta a taxat cu un meniu de adult în plus, pentru risipa , pe junior la taxat la jumate ca era Jr . Ce pot face ?

8#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ai 15 ani iar “partenerul” 23, acordul tau sau al mamei este lipsit de relevanta! acel barbat a savarsit infractiunea de viol si evident este pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea!. iar mama ta, si restul familiei tale care cunoaste situatia, de infractiunea de nedenuntare. imi pare rau, dar situatia nu e prea roz.
9#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. - valorile de "azi" / de la momentul partajului.
Dacă părțile au avut o contribuție egală la dobândirea bunurilor și dacă, urmare a partajului, X primește în proprietate exclusivă bunul de o valoare mai mare, atunci acesta, X, va avea de plătit celuilalt, Y, o sultă (sumă de bani care să compenseze diferența de valoare)

2. Intrebarea nu prea are înțeles "pe limba noastră" (deși, pricep cam pe unde bateți)
Oricum, ați zis partaj amiabil. Păi, dacă-i amiabil, atunci (metaforic exprimat) puteți să adunați ce vreți cu ce vreți și să împărțiți și la plopii fără soț. Nu interesează pe nimeni altcineva nici "cinstita ecuație", nici rezultatul la care părțile au ajuns prin bună învoială. Lor trebuie să li se pară echitabil, nici nouă, nici altora.
10#
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In strainatate se aplica regula in mod clar. Nu se comenteaza. De ce? Foarte simplu!
De foarte multe ori, clientii isi umplu farfuriile cu varf DE LENE sa se ridice de mai multe ori (am vazut asta de "N" ori la hotelurile de la noi care ofera "mic dejun suedez" - munti de mancare lasati in farfurie.
Copilul s-a vazut probabil cu mancare pe care nici nu o voia. Sau probabil s-a mers pe principiul nu-i nimic, daca nu manancei lasa in farfurie"...
Imi pare rau pentru Dumneavoastra, dar nu cred ca aveti dreptate.
Nu ne-ati spus daca aceasta situatie s-a petrecut in Romania sau altundeva.

P.S. "ca-n eat" se scrie corect "can eat" - daca are vreo importanta...
11#
4 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdată nu e dat ca exemplu generalizant ce ziceți dvs. ca reiese din art. 47 alin.4 din legea 196/ 2018. Comunicarea prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire e DOAR pentru convocarea la AG a acelor membri ai asociației care nu locuiesc la proprietate, dar au o altă adresă cunoscută.

Nu văd cu nici un chip cum rezulta că obligația unui președinte de a răspunde în scris, conform art. 28 alin 4 , la contestarea sumelor din lista cheltuielilor de întreținere lunare este EXPRES prevăzută a se face DOAR prin metoda scrisorii recomandate. Mai ales dacă proprietarul locuiește în condominiu, are email, are cutie postala fizică, exista orar al administratorului care poate înmâna acel răspuns scris, poate chiar cu confirmare de primire.

Unde legea nu precizează expres un lucru, nu trebuie nici noi să inventam, asa zice un principiu de drept.

Ca poate asa procedați dvs. în asociație, nu e un exemplu de generalizat.
Așa că, acel președinte să-și plătească corespondența făcută în afara temeiurile legale.

Legiuitorul a prevazut la art. 28 doar plata copiilor după documente și atât , alte " corelari " sunt invenții mincinoase.

w_v_w_v a scris:

Deocamdata in lege e precizat ca mijloc de comunicare (de exemplu sedinta) doar poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire.
Legat de cost este normal sa faci o corelare atunci cand nu e precizat express in lege costtul raspunsului prin scrisori.
Corelarea este cu art 28.



12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hmm. Nu-i așa de simplu. Căci el va avea un drept de opțiune distinct pentru fiecare dintre cele două calități/două vocații.

El va cumula vocația la moștenire în calitate de legatar cu vocația la moștenitre în calitate de moștenitor legal.
Va avea dublă vocație/dublă chemare/dublă calitate.
Într-o astfel de situație (cumul de vocații/calități) el va avea pentru fiecare dintre ele un drept de opțiune distinct; iși va putea exercita opțiunea în oricare din aceste calități.

Pe scurt, el va putea să spună/opteze așa: accept moștenirea legală și renunț la calitatea de legatar. (și, astfel, testamentul acela, cu clauza lui cu tot, va deveni un fel de hârtiuță numa' bună de pus în ramă și cam atât).
13#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia nu are fonduri din alta parte fondurile din chirii achitate (daca aveti spatii inchiriate) si fondul de penalitati nu pot fi folosite decat pt imbunatatiri,reparatii condominium.Asa cum copiile dupa documentele lamuritoare privind listele de plata sunt achitate de cel care le solicita,asa si aceste scrisori ttebuiesc achitate de dv.Asa ar fi normal.
14#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , raspunsul se afla la dumneavoastra pe plic , ce scrie la destinatar ?
15#
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna strategia apararii.
16#
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aoleu domnule Latka!
Scris nu insemna email. Ati vazut linkul pus cu discutiile din parlament referitoare la email?
de unde si pana unde? Sa aduca domne banii de acasa presedintele sa faca lunar un fond din care sa achite scrisorile.
Asociatia de proprietari e formata din locatari.. E normal sa platesca un locatar pentru altul?


Intotdeuna orice cheltuiala este achitata de cel care a cauzat-o!
Editat de moderator: textul ulterior era off topic
17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele relatate reprezinta scenariul clasic pentru inselatorie pe net. Invatati baiatul care este adult sa faca orice, dar pe viitor sa nu mai dea bani nimanui indiferent de problemele invocate. Cine are probleme poate face singur imprumut. Va doresc succes in acest demers.
18#
~ Conținut șters la cerere ~
19#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avea dreptate cineva când spunea că viața bate filmul. Aveam impresia că revăd filmul "Moscova nu crede în lacrimi", unde un bărbat, ca să salveze cariera TV a soției face ce ați făcut dvs.: își asumă vina unui accident auto grav. El ajunge la închisoare, ea își continuă cariera și, evident, uită total de el. Cu amănuntele de rigoare.
Eu zic să o lăsați cum a căzut. Un avocat o să vă coste și ce ar putea face? Să alegeți între dosarul pe care îl aveți deja, și cel de inducere în eroare a justiției? Nu cred că vă avantajează. O să luați ceva cu suspendare și o să vă alegeți cu o lecție de viață.

Rominajwndns a scris:

Iubitul meu era băut și a condus prin oraș, eu eram în dreapta lui și încă un amic în spate. L a oprit politia ,iar noi doi am făcut schimb de locuri ca să nu îl bage pe el la închisoare am luat vina asupra mea . Eu aveam permisul suspendat pe 3 luni . Mi s a făcut dosar penal . După ceva timp noi doi ne am despărțit, vreau sa îmi schimb declaratia la politie și sa spun adevărul. Pot păți eu ceva dacă îmi schimb declaratia ? Pentru ca am mințit?

20#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E 100% inselatorie, tot inselatorie e si daca la celalant capat e o femeie. Baiatul trebuie sa depuna plangere, dvs. nu aveti pt. ce depune plangere.