avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nici o lege, legat de acea taxă impusă de asociație, contestați conform art.28 din legea 196/2018 la președintele de asociatie. Dacă nu vă răspunde sau refuza sa anuleze acea taxă ilegală, reclamați la primărie și dacă nu aveți un rezultat favorabil, dați în judecată asociația.

2#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce dovezi aveti, cine a pus banii acolo, vorbiti cu un avocat. IN principiu, daca dovediti ai cui sunt banii si cu ce titlu au fost pusi acolo, ar trebui recuperati, dar depinde de probe si detalii.
3#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a vândut gogoși.
Va trebui sa va puneți avocat care sa va reprezinte.
4#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acei copaci sunt proprietate privată și plantarea lor nu necesită autorizare, ca în cazul construcțiilor.

Trebuie în cadrul acțiunii în grănițuire să adăugați un capăt de cerere privind îndepărtarea pomilor de pe terenul proprietatea dumneavoastră.

De asemenea să vă revendicați materialele folosite la construcția gardului. Apropo de aceste materiale, trebuia să fi făcut o plângere penală pentru furt.
5#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce spune sora, ce ati scris in intampinare sau reconventionala, uneori e mai ieftin in instanta, alteori nu, insa mereu trebuie macar vorbit cu un avocat ca sa nu va treziti cu... gogosi, cum zice colega. :D
6#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati procedat foarte neintelept.
V-a fost greu atunci sa va deschideti un cont la o banca'?
Acum e dificil sa rezolvati ceva, deoarece tatal dvs este proprietarul banilor deocamdata.
7#
Răspuns la discuția Animal de companie otravit
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunati la politia animalelor si faceti plangere impotriva lucratorului din politie la parchet
8#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere intretinere de la tata. Puteati cere plata intretinerii bunicii daca ati avut grija de ea, acum e dificil. Puteati discuta cu bunica sa va lase o parte din imobil... acum iar e tardiv.
Vorbiti cu un avocat pt pensie de inrtetinere, fie in natura, fie in bani si poate data viitoare apelati din timp.
9#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot regretul pentru situatia ta , ce vrea tatal tau este perfect legal . Nu e nimic surprinzator ca mama a fost evacuata . Cata vreme a fost sotia tatalui , avea dreptul sa locuiasca in locuinta familiei , chiar daca numai tatal era proprietar . Cand nu a mai fost sotie , a pierdut acest drept . Indiferent ca ai avut grija de bunica , si fara legatura cu acuzele pe care ti le aduce , tatal tau are dreptul sa dispuna de proprietatea sa asa cum doreste : sa o vanda , sa o doneze , sa o inchirieze , s.a.m.d. Nu poti spune ca nu are un motiv , ca are : prefera sa aiba bani in cont , nu apartamentul .Legea te protejeaza pe perioada cat faci scoala si nu ai mijloace indestulatoare sa te intretii , dar , in intelesul acesteia , fiecare parinte e obligat sa-ti dea pensie de intretinere , care merge - daca esti singurul copil care e in aceasta situatie - pana la 25% din venitul sau lunar . NU neaparat acoperis deasupra capului . Singura ta aparare este sa deschizi impotriva fiecarui parinte actiune pentru aceasta pensie de intretinere , si din cele doua sume va trebui sa te descurci cu toate : chirie , intretinere , alimente , manuale , haine , etc. Poate te gandesti la o angajare in paralel cu scoala - daca ce obtii nu va fi suficient - macar cu timp partial .
10#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dati-i drept de uzufruct pe o camera.
pana sa luati o hotarare, mergeti la un avocat caruia sa ii dati toate datele si care sa va explice in amanunt consecintele.
Personal, nu i-as da drepturi, daca a investit, are un drept de creanta si poate obtine bani in instanta.
11#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
iar tatăl meu vrea sa vândă apartamentul fără vreun motiv

pai nici nu ii trebuie. Fiind proprietar ( cand va deveni dupa ce parcurge procedura succesorala,), va putea sa faca ce doreste cu casa.
12#
Răspuns la discuția Pensie alimentara in natura
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa va vedeți copilul mai des, puneți în executare hotararea sau înțelegerea notariala, ce este.
Dacă doamna cere pensie mai mare, dvs outeti cere sa prestația o parte în natura, dar plata în natura, nu va garantează ca va veți vedea copilul mai des. Plata în natura inseamna sa asigurați rechizite, mâncare, cursuri, achitati dvs gradinita, etc, nu inseamna cum credeți ca vetI lua copilul sa mergeti sa ii cumparati haine. Asta ar fi o posibilitate normala, fireasca cand parintii își dau mana de dragul copilului, daca la dvs nu se intampla asta...
13#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul vrea un fel de si calare, si pe jos. Vorbiti cu un avocat despre ce puteti sa faceti, atentie insa, va doriti cuiul lui Pepelea. Eu va sfatuiesc sa nu va complicati vietile, amandoi. Complicarea actelor cu solutii sintetice duce la costuri mari.
Cat sunteti casatoriti, decideti oricum impreuna. Cand sau daca n-oti mai fi casatoriti, nu mai e relevant, ca fiecare va decide separat. Doar nu crede sotul ca o sa vindeti fara stirea lui, serios acum.
Solutia depinde de achitarea sau nu a imobilului, de tipul de imobil, destinatie etc.
14#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce s-a intamplat, concret. Vorbiti musai cu un avocat, n otificati mama, cereti conditii pentru copil, rugati-o sa gaseasca alta situatie locativa mai sigura pentru copil.
Sigur ca initiati proces pentru modificarea domiciliului, insa nu asa, pe vorbe. TRimiteti adrese la cei care v-ai sfatuit astfel pe vorbe.
Cereti ancheta sociala la locuinta mamei.
Cereti asistenta psihologica pentru copil.
In functie de cum a evoluat situatia de ieri, puteti cere protectie sau similar. Cereti PV de la politie.
Nu inteleg ce anume se intampla cu copilul si de ce nu vrea sa se intoarca, care e situatia lui acolo, totul depinde de asta. Un copil pus intr-o situatie de risc vrea sa o evite. Daca violentele au loc atunci cand veniti dv. in vizita, el asta ar trebui sa vrea sa evite, venirea dv. Faptul ca duce, la doar 8 ani, lucrurile atat de departe e discutabil, depinde ce ati vorbit cu el, ce intelege el din situatia asta, daca intelege ca el va trebui sa se duca la mama sa, daca i-ati explicat asta etc.
Vorbiti neaparat cu un avocat in orice circumstanta.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
La valoarea ratelor, dreptul ei de creanta se refera la plata ratelor, ca la alea contribuie. De asemenea, dacă mai investiți în casa, și pt acele investiți, poate solicita drept de creanta.
Fiul poate solicita în termen de 3 ani de la decesul mamei sau mama, în termen de 3 ani de la divort/ separarea în fapt ( ca poate interveni și un divorț, nu stiti).
16#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
banuiesc ca din cauza ca inca exista ipoteca.

despre care nu ati suflat vreo vorba in atatea mesaje...
17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca doriti sa o duceti mai bine ca familie evitand plata unor datorii. Nu plecati asa la drum, costa mult sa evitati aceste plati. Depinde si cine sunt creditorii, se pot ataca si imobilele cumparate doar de dv. Mare grija, vorbiti cu un avocat totusi, nu luati decizii asa, de pe net.
18#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O conventie matrimoniala v-ar pune la adapost de acest drept de creanta, poate vorbiti totusi cu un avocat. Faceti calcule, analizati, faceti un testament poate, cine stie, depinde de totalitatea bunurilor, creante etc.
19#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primaria ia dat vecinului un termen de clarificare a ridicarii a tuturor constructiilor de 15 zile.

De unde stiti dvs ca ia dat vecinului un termen de clarificare de 15 zile? Ati vazut vreun document? Si asa se numea? Clarificare a ridicarii a tuturor constructiilor?

Vecinul a recunoscut, in fata reprezentantilor primariei, ca a acaparat terenul dar nu doreste, amiabil, sa il mute pe limita de hotar reala.

Cum a recunoscut? In scris sau verbal?

Da, acapararea de teren se rezolva printr-o actiune in revendicare.

Nedumerirea mea este: pai daca gardul e construit tot fara autorizatie, de ce nu au "puterea" sa ii oblige sa il darame cum poate solicita pentru constructiile ilegale, situate la mica distanta de limita de hotar (sub 0.60m)? Primaria, nu are "puterea sa ii puna sa taie si copacii plantati ilegal, chiar pe limita de hotar reala?"

Primaria are puterea sa il oblige sa darame gardul insa nu vrea sa se complice pentru ca trebuie sa il actioneze in instanta. Iar gardul este un subiect sensibil pentru ca exista si obligatia proprietarilor de a realiza imprejmuirea terenului.
Una peste alta, si pe scurt, primaria nu va va rezolva dvs problemele.
20#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de deces nu puteti prevedea ceva in sensul ca sotia sa nu va mosteneasca deloc, puteti insa sa ii micsorati cota. Privitor la cheltuieli, era buna acea separatie de bunuri, poate o negociati acum. Aveti grija la efectele la divort si efectele la deces, sunt diferite.