avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate mirelastancev

Activitate mirelastancev

6 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
tipic treaba de avocat ... ati ametit omul cu importanta voastra dar nu ati rezolvat problema lui - care este autoritatea unde reclama ?
sunteti si voi utili dar lasati-ne sa alegem noi cat de utili sunteti .
tot in beneficiul vostru este ca a gresit . ajungand la voi in aceasta situatie , evident ca va costa mai mult decat la momentul intial ... ,,problema este mult mai grava acum " .
pana la urma, omul v-a adresat adresat o intrebare ...chiar e necesar sa il asezati la zid si sa aruncati cu pietre ?
gasiti si motivele pentru care nu a apelat la un avocat ?
Studiu de caz ,

In sept. 2015 am vandut un apartament ( sub 220.000 RON - in proprietate de 2 ani , fara alte tranzactii imobiliare anterioare ) pentru a achizitiona un teren intravilan , fara constructie, in vederea construirii unei pensiuni , contract de vanzare-cumparare concretizat in sept. 2015 . Intre timp , din anumite motive obiective sunt obligat sa vand terenul respectiv la o valoare care depaseste 220.000 ron .

- exista o perioada limita intre data achizitionarii si data vanzarii ?
- sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor de TVA avand in vedere depasirea plafonului de 220.000 lei ?
- TVA se plateste la valoarea integrala a tranzactiei sau la valoarea care depaseste 220.000 lei ?

Va lansez intrebarile deoarece sunt contrariat de raspunsurile primite de la ANAF ( incomplete si diferite de la un birou la altul ) .

Multumesc .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
,,stimabile " nici tu nu ai fost corect . daca nu erai interesat de cumparare , de ce ai semnat un contract ? se poate vorbi de premeditare ?
hai sa nu ne ,, dam loviti " , sa obtinem niste argumente juridice si ulterior sa ii dam peste nas agentului sau oricui ar fi .
Am si eu pataniile mele cu agentii imobiliari dar cred ca deja trebuie sa abordam si problema de comportament a celui care beneficiaza de servicii , indiferent de natura lor... in speta , a ta .
intentionez sa imi fac o pensie privata . am creante la stat si banca . evident ca la un moment dat vor identifica ( ?! ) depunerile lunare/trimestriale . respectivii imi pot executa pensia privata la care particip acum , atunci cand va ajunge la maturitate ( peste 15 ani ) ? imi pot pune ,, sechestru " pe depunerile lunare actuale .

multumesc .
Va rog mult , daca poate sa ma ajute cineva cu un model de cerere intrare in procedura simplificata , legea 85/2006, formulata de catre lichidator

Prin incheiere emisa de la O.R.C. am fost numit lichidator la o societate aflata in lichidare . Am notificat societatea respectiva spre a depune toate documentele contabile dar notificarea s-a intors cu mentiunea ,, lipsa la domiciliu ". Stiu ca pasul urmator este formularea cererii de intrare in procedura insolventei in forma simplificata si am nevoie de un model .

Multumesc anticipat .