avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate Carp Mircea

Activitate Carp Mircea

Da. Pensia de invaliditate gradul II se poate cumula cu alte venituri.
Nu.
Veti primi drepturile cuvenite recalacularii pentru stagiul adaugat incepand cu luna urmatoare a depunerii cerererii de recalculare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia de a depune intampinare in termen de cel mult 15 zile de la comunicarea cererii si a motivelor de apel.
Cele 15 zile sunt calendaristice.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prevederea de care vorbiti d-voastra are legatura cu legea 195/2020:
Legea 195/2020
Articolul 35
(1) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, pot fi încadrate în condiții speciale locurile de muncă ale personalului feroviar cu responsabilități în siguranța circulației feroviare sau cu metroul din:
a) activitatea de circulație a trenurilor;
b) activitatea de exploatare, revizie și întreținere material rulant;
c) activitatea de exploatare, revizie și întreținere linii;
d) activitatea de exploatare, revizie și întreținere instalații, telecomenzi feroviare, control și telecomunicații feroviare;
e) activitatea de instruire teoretică și practică de serviciu a personalului cu responsabilități în siguranța circulației feroviare, pentru funcția de instructor;
f) activitatea de revizie, întreținere, exploatare și reparații la metrou.
(2) Metodologia și criteriile de încadrare a locurilor de muncă în condiții speciale potrivit alin. (1) se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Aceasta lege a tot fost prorogata de la an la an.
Ultimele informatii erau ca se doreste abrogarea ei.
Eu nu cred ca aceasta lege (195/2020) va produce vreodata efecte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primeste aproximativ 0,6 puncte/an pentru fiecare an de studii universitare de zi.
[ link extern ]

Eu nu cred ca se va intampla asa ceva.
Da.
Nu s-a dat nici un anunt oficial ca s-a renuntat la ea.
Nu.
La alegere:
(1)-Pensia proprie
(2)-Pensia de urmas de 50% din cea a sustinatorului
Septembrie 1964 Mai 2027 62/8 33/10
Pentru trecerea la limita de varsta in baza art.56 din legea 360/2023 trebuie sa indeplniti urmatoarele doua conditii:
(1) Varsta 62 ani si 8 luni - 5 ani = 57 ani si 8 luni-indeplinita.
(2) Stagiul complet de cotizare contributiv de 33 ani si 10 luni + 5 ani de stagiu de cotizare.
Daca indepliniti conditia de stagilui complet contributiv de 33 ani si 10 luni si nu aveti si cei 5 ani in plus de stagiu de cotizare, puteti beneficia de reducerea vartsei standard cu 6 luni.
Adica 62 ani si 8 luni - 6 luni = 62 ani si 2 luni-limita de varsta.
Ar trebui sa le primiti in luna Ianuarie 2025.
Intre timp intrebati si casa locala pe adresa lor de e-mail.