avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate Carp Mircea

Activitate Carp Mircea

Puteti cere ajutorul CNPP, eventual al Ministerului Muncii, punandu-le la dispozitie toate datele necesare lamuririi problemei d-voastra.
O eventuala actiune in instanta poate dura cel putin 2 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este dat de anexa 5
Iunie 1964
Februarie 2027 62/8
acest răspuns util
Pentru femeie. Până la împlinirea vârstei de 59 ani nu se pune problema pensionării d-voastră.
acest răspuns util
Legea 360/2023
Articolul 127
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă {Tribunalul de domiciliu}..
(2) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
Eu cred că dacă se depune adeverință că a lucrat la siguranța circulației, casele locale nu le vor lua în considerare și se va apela la instanța.
Activitățile și unitățile unde s-au desfășurat activități în condiții speciale se regăsesc în anexele 2 și 3 din legea 360/2023.
Avem urmatoarea prevedere legala:
Legea 360/2023
Articolul 28(1) În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiții speciale sunt cele din:
....
….
….
l) activitățile care vizează siguranța circulației feroviare.
-Intrebare:
-Daca acest aliniat l}, nu a produs, nu produce si nu va produce niciocdata efecte, de ce a mai fost legiferat ?
-Luni 17/11/2025 voi cere institutiilor statului sa fie abrogat, sau sa-mi dovedeasca ca a produs, produce si va produce efecte.
Adeverința trebuia să fie model anexa 6 din legea 360/2023.
acest răspuns util
Cine NU plătește CASS?
Persoane asigurate în alte state
Sursa:
[ link extern ]