avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Activitate adriandimitriu

Activitate adriandimitriu

la notariat puteti face partaj doar daca toate partile agreaza un mod de impartire. contrar, veti merge in instanta. solutia instantei e obligatorie pentru toate partile
in momentul in care ati deschis firma, ati devenit un profesionist din punct de vedere legal. in consecinta fie trebuia sa cunosteti intreaga legislatie aplicabila, fie sa va asigurati serviciile unui consultant competent
Răspuns la discuția Co-autor si bani din copyright?
Parerea mea este ca raspunsul la intrebarea 1 este nu, si iata de ce:
1. a fi co-autor la o carte, inventie, etc., inseamna sa lucrezi efectiv, ceea ce X nu a fost invitata sa faca.
2. mai mult, daca lucrarea de licenta (continuturile lucrarilor de licenta sunt proprietatea Universitatilor sub auspiciile carora au fost sustinute) este o contributie stiintifica remarcabila, atunci ea se concretizeaza intr-un articol stiintific. s-a intamplat acest lucru? contrar, ipoteza dvs cu privire la contributia intelectuala a lui X este usor hazardata.
3. autorii cartii au solicitat, cu certitudine, pe langa permisiunea lui X, care este autorul studiului, si permisiunea Universitatii, care este proprietarul potentialului drept de proprietate intelectuala.
In orice caz, in locul lui X (care e probabil la inceputul carierei), eu m-as concentra mai degraba pe recunoasterea unor merite stiintifice (daca ele exista) mai degraba, decat pe urmarirea unui castig material care este nesemnificativ daca vorbim de cartea stiintifica (pret, tiraj, etc).
Răspuns la discuția Subiect: SRL si rezidenta fiscala
daca vreti sa infiintati SRL in Germania (GmbH), e nevoie sa intrebati un consultant de acolo.
daca vreti sa infiintati un SRL in Romania, nu e nici o problema.
daca nu aveti activitate, SRL-ul se poate suspenda printr-o declaratie facuta la ANAF. cat priveste ce si cati bani scoateti din ea e treaba dvs. problemele apar in general la extragerea unor sume prea mari, nu prea mici.
e bine sa aveti o persoana imputernicita aici, pentru relatii cu autoritatile. fiindca legile se mai schimba. de regula contabilul (pe care e obligatoriu sa-l aveti)
Problema dvs nu este unica pentru RDS, ea se regaseste si la alti furnizori de servicii (telecomunicatii. gaze. electricitate. etc,.), fiecare abonament ales presupune utilizarea serviciilor in scopul in care a fost creat. daca aveti de trimis multe sms-uri in scop de afaceri, exista servicii business dedicate.
nu. contractul facut la notar e nul. conform codului fiscal
daca nu ati specificat acest lucru clar, nu.
1. nu s-a schimbat nimic.
2. puteti apela la un mediator, dar doar in situatia in care service-ul isi recunoaste vina. contrar, tot instanta e solutia.
este o disputa intre profesionisti
dupa cum scrieti, locul de parcare pare a fi obiectul unui antecontract, fiindca implica o promisiune.
daca nu va vinde conform celor specificate, va plati despagubirile de neindeplinire specificate in contract.
fiind o cauza civila exista variante de a iesi din impas.