avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Atata timp cat nu se plateste de buna voie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 378 C pen Abandonul de familie

(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


Din definitia legala a infractiunii, puteti observa ca sunt mai multe modalitati prin care aceasta poate fi savarsita, modalitati care nu implica neaparat despartirea partilor si nici vreo hotarare preexistenta de obligare la plata pensiei ( exceptand lit.c ).

Prin urmare, pe litera a poate exista infractiunea, la fel si la lit b daca exista rea-credinta.
Înlocuirea martorilor nu se va încuviinţa decât în caz de moarte, dispariţie sau motive bine întemeiate, caz în care lista se va depune sub sancţiunea decăderii, în termen de 5 zile de la încuviinţare.
In functie de obiectul actiunii va faceti apararile necesare, combateti in scris cele solicitate de reclamant, depuneti note sau concluzii scrise.

Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, in afara celor de ordine publica.

Prin urmare, va puteti face aparari, puteti angaja avocat (ori macar consulta spre a va ajuta in situatia data).
Dupa majorat - fie ca este inca la liceu, fie deja la facultate - instanta va dispune obligarea pana la finalizarea studiilor. dar nu mai tarziu de 26 ani.
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti si plangere penala si mergeti si la executor. Nu trebuie avocat, nu trebuie sa platiti din 2 in 2 luni executorul, poprirea o infiinteaza o singura data, insa trebuie sa ii avansati cheltuielile si taxa de timbru pentru incuviintarea executarii.

Daca nu dispuneti de venituri formulati cerere de ajutor judiciar pentru procedura executarii silite care si ea face parte din procesul civil in care puteti beneficia de facilitati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va trebuie conditii de lux, nu exista nimic in acest sens in nicio lege din tara asta. Va trebuie conditii decente si mai ales atentie si dragoste pentru copil, supraveghere adecvata si venituri sa o puteti intretine. Daca aveti ajutor si de la parintii dvs cu atat mai bine.

Daca nu sunteti confortabila la actualul domiciliu puteti pleca oricand. Ulterior, dupa ce va linistiti, decideti cum veti merge inainte, daca divortati sau nu, daca mai exista sentimente etc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Confundati separatia in fapt fizica cu regimul matrimonial al separatiei de bunuri.

Separatia in fapt sau traiul individual este motiv de divort.

Separatia de bunuri a sotilor este un regim derogatoriu de la regimul matrimonial comun, se incheie prin acordul partilor un act notarial prin care se schimba regimul comun sub care v ati casatorit si va efecte pe viitor in privinta bunurilor ce vor fi achizitionate de oricare dintre soti, in sensul ca acestea vor fi proprii sotului care le a cumparat, chiar casatorit fiind.

Separatia in fapt nu va schimba in veci modul de dobandire a bunurilor.
Certificatul il elibereaza instanta care a emis hotararea.
Răspuns la discuția Consultant bullying in scoala
ORDIN nr. 4.343/2020 din 27 mai 2020 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 7
alin. (1^1), art. 56^1 şi ale pct. 6^1 din anexa la Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, privind violenţa psihologică - bullying

[ link extern ]