avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Răspuns la discuția termene
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posta trebuie sa puna pe plic stampila cu data ridicarii, mai ales daca avem corespondenta pentru justitie. In caz contrar termenul curge nu de la data ridicarii de catre dvs efectiv ci de la data stamoilei deja aplicate.
Nu se poate schimba cadrul actiunii in caile de atac. prin urmare o cerere noua formulata direct in recurs este inadmisibila.

Puteti insa solicita pe cale separata printr o noua actiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba despre decaderea surorii, e vb de exercitarea autoritatii parintesti. Daca sora e inapta, atuni celalalt parinte este in drept sa decida pentru copilul sau si nu dvs.

Sunt rare situatiile cd se poate incredinta autoritatea parinteasca altor persoane.

E bine sa discutati cu un avocat, sa se analizeze corect in functie de starea concreta a surorii, de diagnosticul ei. Trebuie vazut ce e cel mai ok pt copila.
Un ETF cu Acumulare este un ETF care reinvestește în mod automat fluxurile de numerar pe care le generează instrumentele pe care le deține în portofoliu. Când vorbim de fluxuri de numerar mă refer în special la dividende și dobânzi.

Fiind constituit inaintea casatoriei nu va fi considerat bun comun ci propriu. Fructele (dividende) bunului propriu pastreaza caracterul initial, acela de bun propriu.

Fiind cu acumulare, dividendele care deja am stabilit ca sunt bun propriu, raman cu acelasi caracter, crescand valoarea unitatilor de fond detinute.
Prin hotararea de la divort se va stabili plata pensiei.

Daca nu se da curs obligatiei puteti apela la executor judecatoresc din localitatea dvs.

Daca ulterior doriti marirea pensiei, noul dosar se va introduce la instanta de la domiciliul creditorului, adica al minorului.
Aveti deja autoritate parinteasca excluisva, nu va ajuta cu nimic decaderea din drepturile parintesti si nici nu aveti calitate procesuala sa solicitati decaderea ci doar Protectia Copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nevoie de tatal ei. E suficient sa mearga cu mama ei spre a depune solicitarea.

Gasiti in link documentele necesare [ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copii nu pot fi niciodata martori in dosarele parintilor.

Daca va afecteaza imaginea publica, daca va provoaca suferinte poate fi conceputa o actiune de daune morale. Daca presiunea pshica e grava poate fi cerut inclusiv un ordin de protectie care sa interzica contactul telefonic/sms.

Sau exista block.

Dapix a scris:

Și copii sunt dispuși să meargă martori la judecătorie în contra mamei lor`?

Litigiul din speța dvs este civil, nu este nimic penal.

Analizati exact situatia si in cel maii rau scenariu si solicitati eventual vanzarea de comun acord a bunului daca nu va doriti atribuirea.

Totodata ar fi foarte util sa aveti un expert parte care sa va ajute la evaluarea bunului ssau macar sa va ajute cu eventualele obiectiuni.

Pe cotele de contributie veti putea face apel/
Se va avea in vedere venitul net realizat. Evident ca daca se plateste in Roamania moneda va fi leul, daca se plateste in Germania va fi euro. Important e sa se plateasca si sa existe dovada.