avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

E greu de dat un raspuns adecvat fara a cunoste situatia exacta si a vedea dosarul cauzei, in conditiile in care motivele de recurs sunt strict prevazute de lege si aveti sanse reale doar daca va incadrati in acestea, neexsitand o rejudecare a fondului. Recursul vizeaza doar aspecte de legalitate a hotararilor pronuntate. Astfel ca sfatul este de a lua legatura cu un avocat specializat.
Răspuns la discuția Civil. Procedura.
Da legea prevede, insa nu exista sanctiune si de aceea realitatea este cea pe care v am expus o. Sigur se pot face cereri, inclusiv pe durata procedurii dar scopul nu stiu daca il veti atinge.

Marius Bote a scris:

Bună seara. Da. Dar art. 396 alin 1 din Cpc prevede în termen maxim.de 15 zile de amanare a pronunțării. De la încheierea dezbaterilor. Ori aici am deja peste 30 de zile și peste 6 amânări, intr o cauza civila. De amanari de pronuntare. Nu de judecata. Cred ca ar trebuie făcută o cerere în sensul 522 Cpc. De urgentare. Și Cedo prevede termenul rezonabil Mulțumesc frumos. Seara frumoasa..

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu exista un numar prestabilit sau maxim. Mai nou aceasta este practica curenta a majoritatii instantelor, din cauza incarcaturii foarte mari a sedintelor de judecata. Uneori se amana de 3 -4 ori, alteori si de 20 de ori.





Da le puteti depune si arata ca sunt in legatura cu cauza dvs.

loveusa24 a scris:

Va mai rog ceva: eu am facut cheltuieli prin posta romana, ce au inclus notificari cu confirmare de primire - catre vecinul meu cu privire la gardul comun. Abia dupa 2 ani am deschis actiunea in instanta. Pot include la cheltuieli de judecata, acele cheltuieli facute cu notificarile? Multumesc mult!

Daca hotararea a ramas definitiva o puteti legaliza, oricum partea din hotarare privind pensia de intretinere este executorie si o puteti pune in executare silita cu ajutorul unui executor judecatoresc.

Insa daca nu realizeaza venituri si nu are bunuri pe numele sau, va fi greu sa recuperati vreo suma din cele datorate.
Trebuie sa depuneti in original chitantele spre a obtine obligarea la plata cheltuielilor, plus un exemplar - evident in copie xerox conform cu originalul - spre a fi comunicate partii adverse.
Răspuns la discuția Civil. Procedura.
Nu exista un numar prestabilit sau maxim. Mai nou aceasta este practica curenta a majoritatii instantelor, din cauza incarcaturii foarte mari a sedintelor de judecata. Uneori se amana de 3 -4 ori, alteori si de 20 de ori.

Poate ar fi bine sa nu va grabiti sa stricati lucrurile, sa va mai ganditi, sa incercati sa priviti obiectiv sa analizati daca este sau nu ceva intre ei.

Daca insa sunteti hotarata sa divortati, luati legatura cu un avocat, prezentati situatia, analizati motivele, probele si demarati actiunea in instanta.

Daca nu va doriti sa mai continuati casatoria nimeni nu va poate obliga sa o faceti, insa trebuie sa dovediti existenta unor motive temeinice.
Ca sa fiti obligat la plata pensiei dupa majorat este necesar sa existe o hotarare judecatoreasca in caest sens.

Prin urmare, baiatul devenit major trebuie sa va dea in judecata, sa faca dovada continuarii studiilor si de asemenea a starii de nevoie. Fara a exista starea de nevoie dovedita, nu veti fi obligat sa platiti pensie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, veti ramane cu numele purtat la data nasterii copilului.