avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Răspuns la discuția Monitorizare audio minor
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca nu este legal, mandatele de ascultare ambientala se dau de judecator cd exista indicii despre savarsirea unor fapte penale.

Gasiti alte modalitati de a verifica situatia. Vorbiti cu copilul, faceti jocuri de rol, daca sunt semne fizice faceti poze sau mergeti la educator/conducerea gradinitei, eventual la INML pt un certificat medico-legal, apelati la un psiholog care sa poata analiza eventualele manifestari ale copilului.
Sotul dvs are acces la dosarul cauzei si il va putea consulta spre a vedea incheierea de sedinta unde instanta a dispus motivat in legatura cu prezentarea veniturilor dvs (eu banuiesc ca nu aceasta este dispozitia exacta a instantei).

Verificati si reveniti cu detalii exacte.
Asteptati cele 30 de zile spre a inceta regimul matrimnial comun.
Faceti supliment si minorii renunta, insa va trebuie tutore numit de instanta si incuviintarea acestei operatiuni data de catre instanta/
Cota de proprietate nu este afectata daca locuiti sau nu in acel imobil, prin urmare puteti parasi locuinta si introduce cerere de partaj.
La domiciliul ambilor parinti, cu atat mai mult cu cat tatal doreste sa preia copilul la domiciliul sau.
Daca hotatarea anterioara prevede ca pensia se acorda pana la majorat, atunci fix atata are dreptul, Dupa majorat tb sa isi dea parintele in judecata si sa faca dovada starii de nevoie si a continuarii studiilor.

Daca hotararea anterioara vorbeste despre 18 ani sau pana la finalizarea studiilor, nu mai tarziu de 26 ani, atunci minorul devenit major va putea beneficia de continuitate in plata pensiei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie respectata hotararea unde cu siguranta scrie ca parintele preia minorul. Daca tatal stia ca lucreaza in ture, trebuia formulata cerere in sensul preluarii prin persoane apropiate.

In mod normal este evident ca bunicii ar putea prelua copilulu daca relatiile ar fi unele civilizate si de colaborare in interesul copilului. Cum insa banuiesc ca exista opunerea mamei, trebuie sa respectati hotararea.
De principiu, daca vanzarea-cumpararea s-a facut in timpul casatoriei, atunci imobilul este bun comun, chiar daca numai unul dintre soti este trecut in contract.

Mergeti cu actul la un avocat care sa se uite peste acel inscris si sa va poata indruma.
Sa instituiti tutela speciala, astfel incat sa ii fie ridicat dreptul de dispozitie asupra bunurilor si eventual sa puteti lua masuri in legatura cu persoana in cauza.