avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Procedura schimbării de nume pe cale administrativă este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice, aprobată prin Legea nr. 323/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Persoana care solicită schimbarea numelui pe cale administrativă va depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului în a cărui raza teritorială își are domiciliul.

Mai multe detalii aici [ link extern ]
Art 340 C civ lit c) prevede ca sunt bunuri proprii bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
Răspuns la discuția Procedura in fata instantei
Interogatoriul pentru persoane juridice se depune odata cu actiunea introductiva si se comunica acesteia spre a raspunde in scris, sub sanctiunea decaderii.

Presedintele asociatiei nu se prezinta personal in instanta ca sa raspunda la intrebari, intrucat este vorba despre el ca reprezentat al unei persoane juridice, nu ca si persoana fizica (singura pe care legea o cheama personal la interogatoriu)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati o solicitare scrisa catre ITM, atasand hotararea prin care ati castigat. Indicati totodata si un cont bancar in care sa va fie restituiti banii.
Pentru a putea fi pusa in executare silita sentinta trebuie sa fie definitiva. Ceea ce inseamna ca aveti nevoie de un exemplar legalizat de la instanta (si nu exemplarul care v a fost comunicat prin posta).
Critici da (atat a actiunii cat si a sentintei pronuntate), nu insa noi cereri direct in apel (capete de actiune).
Ca sa se pronunte pe probatoriu trebuia sa repuna dosarul pe rol mai intai dpdv procedural. Nerepunand dosarul pe rol el ramane suspendat, astfel incat probatoriul nu poate fi incuviintat.

Prin urmare o nulitate a incheierii pe acest temei va fi respinsa de pe scaun.
Veti putea sa il obligati la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii, nu si pentru perioada anterioara.

Durata procesului (avand in vedere ca este vorba si despre o procedura cu strainatatea) va depinde si de ce informatiii furnizati dvs pentru un domiciliu si loc de munca actual, spre a se putea verifica veniturile realizate.este greu de estmiat o durata insa nu va asteptati la ceva foarte rapid.

La fel in privinta costurilor, e vorba despre onorariile fiecarui avocat, in functie de vechime, specializare, costuri profesionale etc.
Răspuns la discuția Imobil propriu divort copil minor
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate acest lucru cand este vorba de ordinul de protectie unde sotul agresor poate fi evacuat chiar si din propriul imobil, insa este o masura temporara pentru max 6 luni. Nu se atribuie definitiv imobilul spre folosinta sotiei si copilului.
Exercitarea autorității părintești de către un singur părinte este o situație de excepție ce poate fi dispusă DOAR de instanta de tutela si DOAR atunci când exercitarea în comun ar fi contrară interesului superior al copilului.

Cu siguranță că părinții pot conveni (și este de fapt mai mult decât indicat să o facă) cu privire la modul de exercitare a autorității comune, dar în nici un caz nu se pune problema ca un părinte să RENUNȚE la autoritatea părintească în mod benevol în măsura în care acel părinte nu reprezintă un pericol pentru copil (părinte drogat, psihotic, alcoolic cronic, etc.). Autoritatea părintească reprezintă un drept asemănător cu drepturile personalității iar se știe că legea nu permite renunțarea benevolă la niciunul din drepturile personalității.

Pe de altă parte, autoritatea părintească reprezintă și dreptul copilului de a fi îndrumat de către părintele său, ori nu se poate ca părinții, printr-o tranzacție să reducă dreptul minorului de a primi îngrijire, supraveghere și îndrumare din partea unuia dintre cei doi părinți.

Nu în ultimul rând autoritatea părintească reprezintă o obligație a părintelui (a se vedea în acest sens art. 1372) or nu se poate ca legea să permită cuiva să renunțe la una din obligațiile sale.

Puteti incerca sa obtineti autoritate parinteasca unica pe motivul neimplicarii, departarii, dezinteresului, cu mentinerea obligatiei de plata a pensiei de intretinere.

Nu ii puteti schimba paternitatea si nici numele.

Mai pe scurt: puteti doar sa luati deciziile privind minorul fara sa implicati tatal si atat.